ffallen 49 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego 13 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): @ffallen A w ogóle to co, też kupiłeś i czekasz? Nie, ale temat mnie ciekawi i - skoro już udało się ustrzelić - to wbrew co poniektórym, kibicuję żeby jednak x-komy okazali się słowni i tym razem wysłali
JeRRyF3D 1 727 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego Jakiś żart. Gdyby mi tak cewy grały to lecą za okno ez względu na cenę. Inna sprawa, że to jest extremalne "krzywienie" wyniku i sztuka dla sztuki, żeby tylko sprowokować sytuację. Coś, jak kręcenie na hamowni silników na 8K obrotów w oczekiwaniu na to, który szybciej się rozsypie. Tak i tutaj 500 fps... kto normalny będzie zapinał licznik 500 fpsami (oprócz ligowców)? 1
Joloxx9 941 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego No właśnie, ci którzy for klatek będą mieć i tak grają na słuchawkach plus przy tym tak gadają, że nikt cewek nie usłyszy.
Tornado3 336 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego 32 minuty temu, Phoenix. napisał(a): https://videocardz.com/newz/nvidia-geforce-rtx-5070-ti-is-16-6-faster-than-rtx-4070-ti-super-in-leaked-3dmark-tests Przy cenie MSRP jak najbardziej wydajność się zgadza 1
Phoenix. 4 730 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego 22 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a): Jakiś żart. Gdyby mi tak cewy grały to lecą za okno ez względu na cenę. Inna sprawa, że to jest extremalne "krzywienie" wyniku i sztuka dla sztuki, żeby tylko sprowokować sytuację. Coś, jak kręcenie na hamowni silników na 8K obrotów w oczekiwaniu na to, który szybciej się rozsypie. Tak i tutaj 500 fps... kto normalny będzie zapinał licznik 500 fpsami (oprócz ligowców)? Karty pokroju Strix piszcza i przy 60fps wiec jak karta ma piszczec to bedzie to robic bez potrzeby uruchamiania 500fps Kazda karte, ktora miala to piszczala niezaleznie od ilosci fps.
MadDog 303 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego 17 minut temu, Tornado3 napisał(a): Przy cenie MSRP jak najbardziej wydajność się zgadza Czyli 5 kafli na start w Polsce?
Element Wojny 4 776 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego 17 minut temu, Tornado3 napisał(a): Przy cenie MSRP jak najbardziej wydajność się zgadza Przy cenie MSRP hahahahaha dobre moze za rok, na premiere zabulisz ale MSRP 5080.
DżonyBi 1 975 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego (edytowane) 40 minut temu, JeRRyF3D napisał(a): Jakiś żart. Gdyby mi tak cewy grały to lecą za okno ez względu na cenę. Pod filmem ktos trafnie okreslil Edytowane 17 Lutego przez DżonyBi 1
lokiju 532 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego Ciekawe jakie będą zachwyty jak 5060 8GB będzie kosztował 3 tys.
Tornado3 336 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego 7 minut temu, MadDog napisał(a): Czyli 5 kafli na start w Polsce? Może jakieś PNY będzie w okolicy MSRP ale nie ma się co łudzić 7 minut temu, MadDog napisał(a): Czyli 5 kafli na start w Polsce? Może jakieś PNY będzie w okolicy MSRP ale nie ma się co łudzić
Qrdello 832 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego 1 minutę temu, lokiju napisał(a): Ciekawe jakie będą zachwyty jak 5060 8GB będzie kosztował 3 tys. A wiesz co... mam nadzieję, że będzie. Nvidii należy się porządny pstryczek w nos za politykę cenowo-sprzętową w segmencie konsumenckim. Jeżeli cena będzie wystarczająco absurdalna a wydajność niewiele wyższa niż 4060, to nadzieja jest, że tylko niespełna rozumu kupią - a tych procentowo wielu nie ma. A to z kolei spowoduje kubeł zimnej wody, którego ewidentnie w tej firmie brakuje. No i jest jeszcze 9070XT, to dla mnie karta która może być jezusem naszych czasów w segmencie kart graficznych. Takim 9700Pro 2025 roku.
X360 84 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego 26 minut temu, Tornado3 napisał(a): Przy cenie MSRP jak najbardziej wydajność się zgadza Czyli wypisz wymaluj 5070Ti=4080 Seria 5000 zupełnie poważnie do zapomnienia 1
Umpero 979 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego 17 godzin temu, JeRRyF3D napisał(a): Nawiasem. Ja nadal nie rozumiem "urody" kart, jeżeli ktoś nie montuje ich wertykalnie. W swojej widzę tylko backplate, więc mocno mi ścieka, czy jest urody przedniej, czy bardziej radiowej. Ja mam budę nad głowa i widzę jak mi karta robi festyn swoimi świecącymi wentylkami.
DżonyBi 1 975 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego @Umpero takiego drugiego jak Ciebie pierwszego nie ma trzeciego.
sovas 662 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego (edytowane) 59 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): Porównanie cewek Astral 5090 Strix 4090 Jakby mi cewki tak piszczały, to niestety będę wymieniał na inny model bez tej wady, gdy będzie dostępność normalna. Mam pc na biurku i dla mnie nie akceptowalne takie świerszczyki po 13-14k Karta w tej cenie powinna być dopracowana. Edytowane 17 Lutego przez sovas
Joloxx9 941 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego 4 minuty temu, X360 napisał(a): Czyli wypisz wymaluj 5070Ti=4080 Seria 5000 zupełnie poważnie do zapomnienia Nie, 5070Ti = 4090. 3
ztx 167 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego 2 minuty temu, Joloxx9 napisał(a): 5070Ti = 4090 Pomyliłeś się, zwykła 5070 to 4090.
tomcug 2 450 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego 4 minuty temu, Joloxx9 napisał(a): Nie, 5070Ti = 4090. Hę? Skoro 5080 nie dorównuje 4090.
lokiju 532 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego 9 minut temu, Qrdello napisał(a): A wiesz co... mam nadzieję, że będzie. Nvidii należy się porządny pstryczek w nos za politykę cenowo-sprzętową w segmencie konsumenckim. Jeżeli cena będzie wystarczająco absurdalna a wydajność niewiele wyższa niż 4060, to nadzieja jest, że tylko niespełna rozumu kupią - a tych procentowo wielu nie ma. A to z kolei spowoduje kubeł zimnej wody, którego ewidentnie w tej firmie brakuje. No i jest jeszcze 9070XT, to dla mnie karta która może być jezusem naszych czasów w segmencie kart graficznych. Takim 9700Pro 2025 roku. Są takie głosy, że rynek PC będzie się coraz szybciej zwijał. Najnowsze karty będą tylko dla entuzjastów a ludzie będą grali w indyki na czymś zdecydowanie starszym i słabszym. PS: Pamiętam jeszcze czasy kiedy z Tatą szło się do sklepu i karty były dostępne od ręki. Daliśmy wtedy około 1700 zł za najwydajniejszą kartę na rynku.
Joloxx9 941 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego 3 minuty temu, tomcug napisał(a): Hę? Skoro 5080 nie dorównuje 4090. Pomyliłem się, mowa była o 5070: 1
Qrdello 832 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego 1 minutę temu, lokiju napisał(a): Są takie głosy, że rynek PC będzie się coraz szybciej zwijał. Najnowsze karty będą tylko dla entuzjastów a ludzie będą grali w indyki na czymś zdecydowanie starszym i słabszym. PS: Pamiętam jeszcze czasy kiedy z Tatą szło się do sklepu i karty były dostępne od ręki. Daliśmy wtedy około 1700 zł za najwydajniejszą kartę na rynku. To nie było tak dawno. W 2020 r. od ręki kupiłem za 2,3k 2070Super, która jak na swój czas do 1080p była bardzo wydajną kartą. Było tych kart na pęczki, dostępność bez problemu, ceny też relatywnie normalne. 2080ti kosztował ile? ca. 4k? Chyba nawet nie. Problemy sprowadził COVID, rozochocił producentów sprzętu bo użytkownicy kupowali cokolwiek za absurdalną kasę.
tomcug 2 450 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego 3 minuty temu, Joloxx9 napisał(a): Pomyliłem się, mowa była o 5070: "4090 performance"
Joloxx9 941 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego 3 minuty temu, tomcug napisał(a): "4090 performance" Kto jak kto ale on chyba wie o czym mowi
lokiju 532 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego To, że sprzedaż wzrosła nie oznacza, że ludzie kupują najnowsze karty. RTX 3060 jest nadal najpopularniejszą kartą na steam. Jeszcze długo tak zostanie.
Rekomendowane odpowiedzi