darekz 67 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia (edytowane) Mieliśmy brakujace ROPsy, a teraz mamy brakujące śrubki... Ta generacja to mem Edytowane 7 Kwietnia przez darekz 4
Tasslehoff 65 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia pisz do producenta, może wyślą zestaw naprawczy 1
darekz 67 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia (edytowane) Tamto zdjęcie to od użytkownika dc. Mam tą samą kartę ze śrubkami Edytowane 7 Kwietnia przez darekz 1
darekz 67 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia 5 minut temu, Karro napisał(a): No to nie ma wzmocnienia Obejdzie się...
Kanzu 203 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia (edytowane) 1 godzinę temu, ODIN85 napisał(a): Jak cewki? Ropów ile? Jaka cena? Gdzie kupiłeś? Ropy wszystkie. 15.5k w ME. Wziąłem na sprawdzenie z odroczeniem do września, żeby w razie czego hajsu nie blokować Cena tragedia, ale 5 miesięcy bez karty siedzę i już się nudziłem czekając na lepsze czasy. Nie wiem jak u innych to słychać, ale porównując do poprzedniego tufa, który wył na pół domu powiedziałbym, że niebo a ziemia Sprawdzane w 4k 240hz i bez limitu klatek. Wyłączone dźwięki, wyłączona klima, odpalone menu wiedźmina i coś tam się przebija z obudowy pod biurkiem. W grze podobnie. Cyberpunk - trzeba wsadzić łeb do środka, żeby to usłyszeć. Furmark - dopiero po przyłożeniu ucha do karty. Skrzynke mam na podłodze, więc jak szumią wentyle i klima to w sumie nic nie słychać. UV i OC nie robiłem, więc może być jeszcze lepiej. Jak dla mnie elegancko i jest opcja, że zostanie 1 godzinę temu, Tornado3 napisał(a): Ściągnij folie z BP Ściągnięta Edytowane 7 Kwietnia przez Kanzu 1
Kanzu 203 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia @PiPoLiNiO u Ciebie dalej cicho? Nic nie wylazło po kilku dniach?
Lameismyname 2 340 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia Ciekawe czy ktoś już analizował PCB i komponenty na tych kartach MSI. Z tego co pamiętam w serii 4xxx potrafili się nie popisać nawet w wysokich modelach.
Quadro26 63 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia 58 minut temu, Lameismyname napisał(a): Ciekawe czy ktoś już analizował PCB i komponenty na tych kartach MSI. Z tego co pamiętam w serii 4xxx potrafili się nie popisać nawet w wysokich modelach. https://www.techpowerup.com/review/msi-geforce-rtx-5080-vanguard-soc/5.html https://www.techpowerup.com/review/msi-geforce-rtx-5080-suprim-soc/5.html https://www.techpowerup.com/review/msi-geforce-rtx-5090-suprim/5.html
krukkpl 221 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia (edytowane) Na amazonie (pl) leży PNY 5090 za 12 194. Odejmujać cashback z letyshops będzie to już poniżej 12k... tak jeśli ktoś by szukał Sprzedawane przez amazon, więc bezproblemowy zwrot. Edytowane 7 Kwietnia przez krukkpl
Lameismyname 2 340 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia @Quadro26 Komponenty może i są opisane co i jak, tylko kwestia aby się dokopać czy są dobre/średnie/kiepskie. W serii 4xxx stosowali np. DrMosy AOZ które lekko rzecz ujmując miały średnią opinię... jak na ich tle wypadają MPS? To już trzeba byłoby pytać kogoś kto siedzi w tych elektronicznych częściach. 1
Kakarotto 727 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia Godzinę temu, Karro napisał(a): 4000 to był prime pod każdym względem 😉 Jedyny Prime, pod każdym względem, to Optimus Prime! 1
sovas 662 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia Ma ktoś FE 5080? Nadaje się to do mniejszego PC na dłuższe sesje?
Doamdor 1 778 Opublikowano 8 Kwietnia Opublikowano 8 Kwietnia @Johnny Tomala ZOTAC RTX 5090 AMP Extreme Infinity? 2
tomi182 3 Opublikowano 8 Kwietnia Opublikowano 8 Kwietnia (edytowane) 8 godzin temu, sovas napisał(a): Ma ktoś FE 5080? Nadaje się to do mniejszego PC na dłuższe sesje? ja mam, ale case trochę większy (i bardziej przewiewny) bo H5 Flow 2024. zaskoczyła mnie kultura pracy tej karty, w wymaksowanym CP2077 w 1440p z włączonym FGx2 nie zanotowałem więcej niż 57C według nakładki nvidia, która pokazuje temperaturę. tak jak w przypadku recenzji Techtesters - cewki praktycznie niesłyszalne podczas normalnego grania, w scenariuszu kiedy mamy 400 fps np. w CS2 coś tam w tle słychać, ale absolutnie to nie przeszkadza. na pulpicie to nie ma nawet o czym mówić, totalna cisza tak jak powinno być. Edytowane 8 Kwietnia przez tomi182 1
Radio Tirana 1 041 Opublikowano 8 Kwietnia Opublikowano 8 Kwietnia Jak zrobisz locka na 30 FPS to nawet poniżej 50°C można uzyskać na FE 1
tomi182 3 Opublikowano 8 Kwietnia Opublikowano 8 Kwietnia 5 minut temu, Radio Tirana napisał(a): Jak zrobisz locka na 30 FPS to nawet poniżej 50°C można uzyskać na FE a po co? klatki w CP odblokowane, avg 171 fps w benchmarku, podczas grania zależy od sceny, ale trochę mniej. coś jeszcze? 7 minut temu, Doamdor napisał(a): @tomi182 57C na FE. czemu porównujesz gruszki do jabłek? CP2077 nie ciągnie 360W na ustawieniach na których gram, nie wiem czy to przez FGx2, DLSS czy coś innego, sama gra jest wymaksowana z włączonym PT. dokładnie się nie znam i przyznam się że do monitorowania korzystam nakładki nvidii bo nie potrafię sobie ustawić riva tunera tak jakbym chciał. skoro pobór prądu nie sięga 360W tak jak na wykresie, to temperatura anologicznie będzie niższa.
Doamdor 1 778 Opublikowano 8 Kwietnia Opublikowano 8 Kwietnia @tomi182 Zapomniałeś napisać przy jakim obciążeniu i poborze prądu masz na FE 57C.
tomi182 3 Opublikowano 8 Kwietnia Opublikowano 8 Kwietnia 4 minuty temu, Doamdor napisał(a): @tomi182 Zapomniałeś napisać przy jakim obciążeniu i poborze prądu masz na FE 57C. no zapomniałem, all in all było to w Cyberpunku z PT wraz z „bajerami” DLSS4, które mi nie przeszkadzają wiadomo jak to z tym jest, jedni uznają a drudzy nie. mogę sprawdzić po pracy % wykorzystania i pobór prądu
jankooo 252 Opublikowano 8 Kwietnia Opublikowano 8 Kwietnia 4 minuty temu, tomi182 napisał(a): no zapomniałem, all in all było to w Cyberpunku z PT wraz z „bajerami” DLSS4, które mi nie przeszkadzają wiadomo jak to z tym jest, jedni uznają a drudzy nie. mogę sprawdzić po pracy % wykorzystania i pobór prądu Ja u siebie mam +/- 10 stopni więcej i RPM do 1500 co jest względnie ciche według mnie (mam tą samą kartę). Jest lepiej niż w cytowanych testach bo dużo gier nie wykorzystuje pełnego power limitu ale nie aż tak
Rekomendowane odpowiedzi