Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli walną jakieś nierealnie niskie ceny 5090 to też zapoluje, bo potem na pewno wyskoczą.
Popyt na pewno zabije podaż w przypadku 5090, jeśli to będzie 32gb ddr7 jak w przeciekach oczywiście.

Jak uznam ze nie chce jednak tak drogiego GPU to sę z zyskiem sprzeda do kopaczy AI:)

Opublikowano
10 godzin temu, ElProblemos napisał(a):

@OldmanOgólnie jest tak że jeśli GDDR6X mają temp 80-85C to im to bardzo skraca żywotność. Hynix i Micron mieli na początku dwie felerne serie które praktycznie zawsze padają same z siebie ale nie pamiętam z głowy jakie to numery seryjne były, na kostkach są wygrawerowane.

Nie bardzo bo inaczej większość kart poszłaby do piachu. Dlatego throtling był ustawiony na 100stpni przy 6X. Poza tym odróżnić temp złącza od temp obudowy to są dwie różne rzeczy.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Kadajo napisał(a):

Bedzie grubo, ja już mam krzesło :E

here-we.gif

Sam co prawda polować nie będę ale na Entertainment liczę :E

Ja aktualnie wyglądam jak ten gościu z krzesłem patrząc na te cyrkowe "przecieki" a bardziej ścieki :E

Edytowane przez Brolly
  • Haha 1
Opublikowano
16 godzin temu, cichy45 napisał(a):

A widzisz, jakby wziął wtedy 1000 to by teraz spokojnie mógł pod 9 letni zasilacz podłączyć 5090 :E 

W sumie to zasilacze tyle spokojnie przeżywają. Mój poprzedni corsair HX750 żył circa 10 lat.