Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@Kadajo Miałem RTX 2060 TwinX2 to była grzałka i chłodzenie nie grzeszyło kulturą pracy. Mam 4070S TwinX2 i po zmianie na termopad (problem degradującej się pasty) jest bajeczka. Aż sam jestem zdziwiony jak karta tych gabarytów się sprawuje.

Edytowane przez Lameismyname
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Szczerze dobrze że nie mam teraz kasy a 1 kolejności OLED w kolejce a nie GPU bo gdybym dziś miał kasę i chciał kupić GPU to bym kurwicy dostał i wyglądał tak ---- > 8:E

Edytowane przez Brolly
  • Haha 3
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Skoro wszystkie topowe modele używają tego samego Stormforce, to raczej tak. Ten TORX od Ventusa to przecież odkurzacz. 

Tak, w Suprim 5090 tez jest Stormforce, a w Suprim 4090 Torx 5.0

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano

coś mi się wydaje że sklaperzy na serii  5070 ti sie nie obłowią tak jak mieli w zamiarach,  zauważam wręcz że doszło do rywalizacji  sklepy ze skalperskimi cenami VS skalperzy indywidualni :D

Opublikowano (edytowane)

W każdej generacji w linii tańszych kart trafia się model, który sprawuje się nadspodziewanie dobrze i jakiś, który sprawuje się poniżej wszelkiej krytyki.

W 40XX z tego co pamiętam, przyjemnym zaskoczeniem dla wielu był Gainward Phantom, a w obecnej (na ten moment) za totalny szrot jak widać robi Ventus. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Upvote 1
Opublikowano

Dobra, sprawdziłem w domu. 

Cichy pokój, komp włączony, włączony KCD2, 1200rpm na karcie, mikrofon ~80cm od obudowy komputera na wysokości uszu skierowany w stronę obudowy, 35dB - przyjemna względna cisza, leciutki szumek. 

Podkręcenie wentyli na 57% czyli około 1650rpm - 40,5dB i to jest jak dla mnie już wyjec, nie byłbym w stanie znieść tego w pokoju. 

• Upvote 2