szafir00 12 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września (edytowane) Śliczny kominek, w sumie zima idzie... A kartę powinna podtrzymywać figurka strażaka - ot taki czarny humor. Edytowane 13 Września przez szafir00
Lameismyname 4 263 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września 6 godzin temu, Doamdor napisał(a): RTX 5090 Ventus nie miałby dobrze w tej obudowie. A gdzie niby miętus ma dobrze? Nawet luzem byłoby niewesoło...
Doamdor 3 105 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września (edytowane) @Lameismyname Popatrz co działo się z RTX 5070 przy zaledwie 243 W w słabo wentylowanej obudowie. RTX 5090 Ventus STOCK UV Edytowane 13 Września przez Doamdor
Lameismyname 4 263 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września Teraz, Doamdor napisał(a): @Lameismyname Popatrz co działo się z RTX 5070 przy zaledwie 243 W słabej obudowie. Fiu fiu, 93,5*C na hot spocie. Ta obudowa czasem nie wyglądała tak? A co do miętuska, ile wydajności straciłeś realnie po UV? 1
Doamdor 3 105 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września @Lameismyname Obudowa jest na stronie 2230. W Cyberpunk 2077 Benchmark spadek o 2 fps.
Lameismyname 4 263 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września 8 minut temu, Doamdor napisał(a): @Lameismyname Obudowa jest na stronie 2230. W Cyberpunk 2077 Benchmark spadek o 2 fps. Ok, widzę. A co do wydajności... ja zawsze celuję tak aby zjechać jak najniżej z poborem mocy zachowując wydajność fabryczną karty. Jednak pierwszy raz mi się zdarzyło, że zjeżdżając z okolic 300W na okolice 200W dostałem więcej klatek, a w najgorszym przypadku taką samą ilość : https://www.techpowerup.com/forums/threads/performance-anomaly-on-undervolted-rx-9070-xt-in-a-positive-way.351641/ 1
ShaDow_Pro 1 129 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września Ta twoja karta to jest jakaś anomalia 1
Lameismyname 4 263 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września 2 godziny temu, ShaDow_Pro napisał(a): Ta twoja karta to jest jakaś anomalia Też tak sądzę. I co najlepiej - VRAM praktycznie nie ma wpływu (albo znikomy). Naprawdę golden selekt rdzeń się trafił, a użyte materiały (PTM/Fehonda) pewnie tylko temu trochę pomogły. Sam się głowiłem. Jakby to był jeden tytuł to ok. jakiś przypadek, a tu wszędzie coś takiego... co więcej - często zegar jest podobny (różnica niewielka), a i tak po UV jest przyrost klatek. No i nie mogę znaleźć ani jednej osoby na ITH ani TPU co miałaby chociaż podobnie.
Pitt_34 584 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września @Lameismyname zadowolony jesteś z tego Gigabyte Gaming ? z tego co widzę to nie jest wersja OC. Pytam, ponieważ stało się i sprzedałem 5090 i na na przeczekanie zamówiłem tą kartę tylko w wersji OC. A co do sprzedaży 5090, karta wisiała na OLX dosłownie 1/5 dnia i poszła używana za równe 22 tysiące facet jak zabierał to miał jednego wielkiego banana na twarzy, także jeśli używki schodzą za taką kasę to dobrze nie będzie w przyszłości z cenami nowych niestety. 1
MarcoSimone 1 437 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września @Pitt_34 to chyba srogo zarobiłeś na używaniu 5090 btw. czemu się pozbyłeś? 1
JeRRyF3D 2 367 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września Godzinę temu, Pitt_34 napisał(a): A co do sprzedaży 5090, karta wisiała na OLX dosłownie 1/5 dnia i poszła używana za równe 22 tysiące facet jak zabierał to miał jednego wielkiego banana na twarzy, także jeśli używki schodzą za taką kasę to dobrze nie będzie w przyszłości z cenami nowych niestety. To się nie dzieje! 1
Pitt_34 584 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września 19 minut temu, JeRRyF3D napisał(a): To się nie dzieje! Niestety tak 27 minut temu, MarcoSimone napisał(a): @Pitt_34 to chyba srogo zarobiłeś na używaniu 5090 btw. czemu się pozbyłeś W sumie to nie miałem takiego zamiaru, ale było tylu chętnych że w końcu za tą kasę się skusiłem. Poczekam sobie na spokojnie na serię 6xxx, zresztą od ponad 4 miesięcy komp służył mi tylko do pracy nie miałem i nie mam czasu nawet pograć w moje ulubione BF 1 1
MarcoSimone 1 437 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września @Pitt_34 skoro nie masz czasu grać a jest opcja dobrego zarobku to taki ruch jest must have 3
sideband 3 334 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września W sumie to nie koniec podwyżek to jeszcze można trzymać sprzęt 3
Czarny_PLone 81 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września (edytowane) 3 godziny temu, Pitt_34 napisał(a): @Lameismyname zadowolony jesteś z tego Gigabyte Gaming ? z tego co widzę to nie jest wersja OC. Pytam, ponieważ stało się i sprzedałem 5090 i na na przeczekanie zamówiłem tą kartę tylko w wersji OC. A co do sprzedaży 5090, karta wisiała na OLX dosłownie 1/5 dnia i poszła używana za równe 22 tysiące facet jak zabierał to miał jednego wielkiego banana na twarzy, także jeśli używki schodzą za taką kasę to dobrze nie będzie w przyszłości z cenami nowych niestety. o kurde a ja narzekałem pół roku temu że musiałem wybulić 17999pl za nowiutkiego zwodowanego rtx 5090 Gigabyte Extreme Water ale czułem pismo nosem że te karty będą jeszcze droższe Edytowane 15 Września przez Czarny_PLone 1
Wuadator 90 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września Tak czytam to forum dzisiaj, patrze na swój komputer i zaczynam sie zastanawiać- po co to komu taki kąkuter? Rakiet w kosmos nie wysyłam, 5080 zaczyna po cichu do mnie szeptać 🤣🤣 1
Ali 85 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września (edytowane) 2 minuty temu, Wuadator napisał(a): Tak czytam to forum dzisiaj, patrze na swój komputer i zaczynam sie zastanawiać- po co to komu taki kąkuter? Rakiet w kosmos nie wysyłam, 5080 zaczyna po cichu do mnie szeptać 🤣🤣 tak samo jak po co ludziom mercedesy za 500k czy lambo za 2kk... Edytowane 15 Września przez Ali
Lameismyname 4 263 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września 6 godzin temu, Pitt_34 napisał(a): @Lameismyname zadowolony jesteś z tego Gigabyte Gaming ? z tego co widzę to nie jest wersja OC. Pytam, ponieważ stało się i sprzedałem 5090 i na na przeczekanie zamówiłem tą kartę tylko w wersji OC. A co do sprzedaży 5090, karta wisiała na OLX dosłownie 1/5 dnia i poszła używana za równe 22 tysiące facet jak zabierał to miał jednego wielkiego banana na twarzy, także jeśli używki schodzą za taką kasę to dobrze nie będzie w przyszłości z cenami nowych niestety. Tak, jestem bardzo zadowolony bo trafiłem Golden Sample (https://www.techpowerup.com/forums/threads/performance-anomaly-on-undervolted-rx-9070-xt-in-a-positive-way.351641/) który ma lepszą wydajność na 212W jak w stocku Generalnie na biosie silent po UV ta karta jest uprzedmiotowieniem tego do czego dążę zawsze - cicho, chłodno, wydajnie, stosunkowo niski pobór (212W), a co najważniejsze TANIO! (2020zł). Jak tu nie być zadowolonym? Gigabyte umie w karty, tylko w następnych seriach powinni dać PTMa i będzie już całkiem miodnie. 1
Doamdor 3 105 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września 4 godziny temu, sideband napisał(a): W sumie to nie koniec podwyżek to jeszcze można trzymać sprzęt Otóż to, ceny idą do góry, do premiery RTX 6090 daleko, za chwilę jesień-zima i człowiek będzie miał więcej czasu na rozrywkę w 4K.
sideband 3 334 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września Przez kolejne 6msc będziesz podgrzewał atmosferę 5090 1
Fenrir_14 1 413 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września (edytowane) 11 minut temu, sideband napisał(a): Przez kolejne 6msc będziesz podgrzewał atmosferę 5090 W perspektywie drastycznych wzrostów ceny kopalnych paliw i gazu może to być całkiem rozsądne podejście. Tym bardziej jeśli ma palele fw. Edytowane 15 Września przez Fenrir_14
Pitt_34 584 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września Godzinę temu, Lameismyname napisał(a): Tak, jestem bardzo zadowolony bo trafiłem Golden Sample (https://www.techpowerup.com/forums/threads/performance-anomaly-on-undervolted-rx-9070-xt-in-a-positive-way.351641/) który ma lepszą wydajność na 212W jak w stocku I to są stabilne ustawienia ?
some1 735 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września Godzinę temu, Doamdor napisał(a): Otóż to, ceny idą do góry, do premiery RTX 6090 daleko, za chwilę jesień-zima i człowiek będzie miał więcej czasu na rozrywkę w 4K. A poza tym zimno będzie, 600w grzejnik w pokoju się przyda.
Doamdor 3 105 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września Godzinę temu, sideband napisał(a): Przez kolejne 6msc będziesz podgrzewał atmosferę 5090 3
Rekomendowane odpowiedzi