Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Nic, zostaję przy tym co mam. Tak jak pisałem wcześniej, jak wydać kasę, to z sensem. 

Żadna karta z tej generacji nie jest warta nawet pensa ponad MSRP. 

Mam odmienne zdanie patrząc na RTX 5090 FE.

3 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Hehe ale to nie było do Ciebie :D 

Za dużo internetów czytasz.

Opublikowano

Panowie, dysponuje ktoś linkiem do tych nowych bibliotek dlss? Cofałem się już trochę ale posty szybciej lecą niż ja przewijam. Na 4080 chciałem obczaić czy widzę różnicę czy do okulisty trzeba już iść.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Oczywiście masz do tego prawo - Twój portfel, Twoja sprawa. Inna sprawa czy ma to jakiś sens, ale jak pisałem wiele razy - jeden wyda na alko, drugi na dupy, trzeci na kartę, a 4-ty...

burning-money-ha.gif 

W końcu kto bogatemu zabroni? 

5 minut temu, Doamdor napisał(a):

Za dużo internetów czytasz.

A Ty za dużo tu siedzisz i sam się ograniczasz. 

Edytowane przez Element Wojny
Opublikowano
3 minuty temu, ibizpl napisał(a):

Panowie, dysponuje ktoś linkiem do tych nowych bibliotek dlss? Cofałem się już trochę ale posty szybciej lecą niż ja przewijam. Na 4080 chciałem obczaić czy widzę różnicę czy do okulisty trzeba już iść.

nie dysponuje linkami i nawet nie wiem o co pytasz, ale pare stron temu był link do forum guru 3d, gdzie były wyciągnięte sterowniki z jakiegoś SDK coś tam i pewnie tam to jest, wiec sugerowałbym popatrzeć na forum guru3d

pozdr

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, zozolek napisał(a):

Sa jakies recki niereferentów z aio ?

Poza Suprim Liquid nie ma nic. I to chyba tylko suche cyferki/pomiary. Szukałem dzisiaj przeszło pół godziny. Ani AiO ani z blokiem typu Waterforce czy Frostbite od Inno3D. Obstawiam że kart jeszcze nie ma i tak jak było przy ubiegłej premierze poczekamy sobie na nie minimum miesiąc czasu. Żenujące są te premiery.

Człowiek chce wydać te pieniążki co mu zalegają a tu nie ma jak lol.

Edytowane przez Fenrir_14
Opublikowano
5 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Oczywiście masz do tego prawo - Twój portfel, Twoja sprawa. Inna sprawa czy ma to jakiś sens, ale jak pisałem wiele razy - jeden wyda na alko, drugi na dupy, trzeci na kartę, a 4-ty...

burning-money-ha.gif 

cholera, teraz doczytałem, rozumiem, ze swoją wersję RTX 5080 Royal FE zostawiasz dla mnie? 

czy cytowałeś kogoś innego a przez cytowanie Ciebie przez kogoś innego wyszło, że to Twoje słowa :)

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, samsung70 napisał(a):

czy cytowałeś kogoś innego a przez cytowanie Ciebie przez kogoś innego wyszło, że to Twoje słowa :)

Wiesz, ja już momentami gubię wątek, bo pisząc tu z Wami, siedzę jednocześnie na jednym disco z japończykami, a oni piszą po swojemu, więc co rusz walę wszystko na DeepL, tłumaczę, odpisuję, tłumaczę, i walę z powrotem na disco i tak w kółko i na okrągło. Musiałem wykupić DeepL premium bo tyle miałem tego tłumaczenia że limit dzienny przekroczyłem xD 

Edytowane przez Element Wojny
  • Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Wiesz, ja już momentami gubię wątek, bo pisząc tu z Wami, siedzę jednocześnie na jednym disco z japończykami, a oni piszą po swojemu, więc co rusz walę wszystko na DeepL, tłumaczę, odpisuję, tłumaczę, i walę z powrotem na disco i tak w kółko i na okrągło. Musiałem wykupić DeepL premium bo tyle miałem tego tłumaczenia że limit dzienny przekroczyłem xD 

noo prosze, szacunek dla kolegi, włada polskim, Angielskim, a teraz liźnie trochę japońskiego , :) pozdro 

• Thanks 1
Opublikowano
5 minut temu, samsung70 napisał(a):

noo prosze, szacunek dla kolegi, włada polskim, Angielskim, a teraz liźnie trochę japońskiego , :) pozdro 

no właśnie problem polega na tym, że kija z tego japońskiego rozumiem, stąd DeepL :D ale już wszystkie gry jadę z oryginalnym japońskim dubbingiem, staram się osłuchiwać, łapię niektóre pojedyncze słowa. 

Opublikowano
1 minutę temu, Element Wojny napisał(a):

no właśnie problem polega na tym, że kija z tego japońskiego rozumiem, stąd DeepL :D ale już wszystkie gry jadę z oryginalnym japońskim dubbingiem, staram się osłuchiwać, łapię niektóre pojedyncze słowa. 

Wiedzmin 3 po japońsku o tym nigdy nie pomyślałem, jak dostane 5080 to kolejny run będzie japoński dub z eng napisami żeby poczuć się jak przy oglądaniu Dragon Ball, ciekaw jestem czy Geralt , 

jak będzie ZARAZA po jpn, albo ALEZ WIEJE! :D

Opublikowano
1 minutę temu, samsung70 napisał(a):

Wiedzmin 3 po japońsku o tym nigdy nie pomyślałem, jak dostane 5080 to kolejny run będzie japoński dub z eng napisami żeby poczuć się jak przy oglądaniu Dragon Ball, ciekaw jestem czy Geralt , 

jak będzie ZARAZA po jpn, albo ALEZ WIEJE! :D

Nie nie, nasze polskie gry to tylko po polsku :) Kończmy ten językowy offtop, bo nas zaraz stąd wywalą :D Jakby co to kontynuacja w -> OFFTOPIC O GRACH. 

Opublikowano
28 minut temu, Fenrir_14 napisał(a):

Poza Suprim Liquid nie ma nic. I to chyba tylko suche cyferki/pomiary. Szukałem dzisiaj przeszło pół godziny. Ani AiO ani z blokiem typu Waterforce czy Frostbite od Inno3D. Obstawiam że kart jeszcze nie ma i tak jak było przy ubiegłej premierze poczekamy sobie na nie minimum miesiąc czasu. Żenujące są te premiery.

Człowiek chce wydać te pieniążki co mu zalegają a tu nie ma jak lol.

W tym przypadku aio to jedyna droga aby utrzymać okolice 70 stopni przy jakiejkolwiek kulturze pracy.

• Upvote 1
Opublikowano
28 minut temu, Element Wojny napisał(a):

burning-money-ha.gif 

A Ty za dużo tu siedzisz i sam się ograniczasz. 

Dżentelmeni o pieniądzach nie rozmawiają, oni je mają.

Siedzę tu, bo mnie interesują RTX 5xxx, tak jak ciebie, lecz ja się nie ograniczam do jednego modelu.

• Upvote 2