Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Pentium D Robiłem swojego czasu research nt. tego żelu. Przy pierwszych wypustach dali ciała i maszyna po prostu lała tego żelu za dużo, to i miało co wyciec. 
Obecnie jest wszystko OK. Jedynie czego mogę współczuć, to roboty serwisantom Gigabyte, co muszą to czyścić i smarować przy reklamacjach tego wymagających.

@Krzysiak Z ciekawości ile dałeś? Była wczoraj promka na allegro ze sklepu Komtek za 2690zł z wysyłką SMART w cenie.

Opublikowano
1 minutę temu, Krzysiak napisał(a):

@LameismynameW sumie to młody kupował, ale chyba od nich bo mówił że 2 stówki dołożył po sprzedaży ripera.

No i git. Niech służy. Co do designu ja wolę proste industrialne konstrukcje dlatego Inno3d czy tam PNY świetnie się wpisują w to. Reaper to taki karakan trochę wizualnie. Giguś mi pasuje, jest OK.

Opublikowano
4 minuty temu, Lameismyname napisał(a):

Robiłem swojego czasu research nt. tego żelu. Przy pierwszych wypustach dali ciała i maszyna po prostu lała tego żelu za dużo, to i miało co wyciec. 
Obecnie jest wszystko OK. Jedynie czego mogę współczuć, to roboty serwisantom Gigabyte, co muszą to czyścić i smarować przy reklamacjach tego wymagających.

To że dodali więcej włosów aby było gęściejsze to wiem :E Właśnie to czyszczenie będzie przerąbane jak kiedyś zacznie się grzać.

Opublikowano
7 minut temu, JacekRTX napisał(a):

2500 za 9070 GRE podczas gdy 9070 za tyle samo :hihot: Klik

Droższa ale za to gorsza xD Oczywiście o 9070 GRE mówię.
Standardowo, musi swoje przeleżeć na półce i nazbierać kurzu, zanim cena tąpnie i będzie racjonalnym wyborem w swoim segmencie.
Jak to się mówiło - nie ma złych kart, tylko są źle wycenione.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, janek25 napisał(a):

wstydu oszczędź 

Nie ma się co wstydzić %-).  Nie działa ale tak naprawdę nie wiadomo czy to wina amd czy Maxona bo po premierze nie wyszła żadna nowa wersja tego benchmarka. 

Na rtx lepsze cyrki się działy i dzieją ale w tamtym dziale wszyscy udają że sterowniki są lepsze od amd :boink:

Godzinę temu, JacekRTX napisał(a):

U mnie dalej pupa :E

2.jpg

Odinstaluj i zainstaluj z czystą instalacją w opcjach.  Jak zrobiłem tylko update to dalej się wysypywał.;)

Edytowane przez Hard Reset
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, JacekRTX napisał(a):

@Hard Reset nie rób chłopie jaj, tylko Cinebench 2026 mi się krzaczy xD

Ja bym nawet nie wiedział, tylko ktoś w maju napisał że nie działa.  Więc sprawdziłem. Mi też wszystko inne działa. 

Edytowane przez Hard Reset