Skocz do zawartości

Intel Arrow Lake / Lunar Lake / Panther Lake - 15 generacja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

Oczywiscie ale nawet 7800x3d nie byl takim :kupa: jak ten 250k xD Tutaj tylko i wylacznie 9800x3d jest w stanie napedzic 5070 w tej grze. 

WIedzialem, ze na intelu nie bedzie idealnie ale nie, ze az tak zle :hahaha:

To czemu nie wziąłeś 270K? Czego właściwie ty oczekiwałeś po procku, który ma tylko 6 mocnych rdzeni i kosztuje 50% tego co 9800X3D? Twoje narzekanie i pisanie o :kupa: to trochę tak jakby ktoś kupił RTX 5050 i narzekał na wydajność.

• Upvote 1
Opublikowano

To że 8P i 16E arrow potrafi wypaść gorzej od 6p + e nie jest niczym nowym bo ring jest dłuższy i więcej power limitu leci do e corsow.

ogolnie to chyba najlepiej wziąć 265k za jakieś 650-700zl wykręcić go w kosmos na 5500/5000 ring 45 d2d 36 ngu 32 i jest uniwersalny tani Procek a plusy spuścić w kiblu

identyczna sytuacja w teście u Seby

https://www.purepc.pl/intel-core-ultra-7-270k-plus-test-recenzja-opinia-wydajnosc-cena?page=0,64

• Haha 1
Opublikowano
26 minut temu, wallec napisał(a):

To że 8P i 16E arrow potrafi wypaść gorzej od 6p + e nie jest niczym nowym bo ring jest dłuższy i więcej power limitu leci do e corsow.

Ta, na limicie GPU na pewno ma to znaczenie :lol2:

obraz.png

:rotfl2:

• Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, SebastianFM napisał(a):

To czemu nie wziąłeś 270K? Czego właściwie ty oczekiwałeś po procku, który ma tylko 6 mocnych rdzeni i kosztuje 50% tego co 9800X3D? Twoje narzekanie i pisanie o :kupa: to trochę tak jakby ktoś kupił RTX 5050 i narzekał na wydajność.

Bo nie widze sensu brania 270k skoro jest niewiele szybszy a ja platforme kupilem zeby sobie po prostu z nudow potestowac a nie po to by bic rekordy w grach wiedzac z gory czego mozna sie spodziewac. Po drugie nigdzie nie napisalem i nie liczylem na wydajnosc 9800xd wiec to tylko twoja projekcja, tym bardziej ze tu nawet ryzen w podobnej cenie 7700x jest sporo szybszy jesli mamy porownac cenowo wiec tak dla mnie ten proc jest po prostu kiepski na tle tego co daje taki ryzen w podobnej cenie ;) No i nie wiem czy zuwazyles ale ja sie odnioslem do tego w co gram czyli warzone to fakt ten procesor jest mega szrotem w swojej cenie, nie spodziewalem sie cudow oczywiscie ale tutaj wypadl po prostu mega kiepsko.

Zreszta nawet taki 7800x3d zjada 270k w tej gierce to o czym my tu mowimy, mialem 245k to wgl juz jest czajnik straszny :hihot:

Edytowane przez Phoenix.
Opublikowano
28 minut temu, wallec napisał(a):

identyczna sytuacja w teście u Seby

Podałeś grę, która po prostu nie lubi za dużej liczby wątków, a nie jakieś cuda na kiju tłumaczenia z większą mocą do E-cojones, co przy limicie 250 wat, jak na ogół testowane są te procesory, i tak nigdy nie ma miejsca :rodzinka:

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

@Phoenix. Zaraz premiera 9950x3dx2 więc nic nie stoi na przeszkodzie żeby grać bardziej komfortowo w ulubioną grę zamiast robić z siebie męczennika 😀 a jednocześnie potestować i pobawić się czymś czego jeszcze nie było - cpu z dwoma chipletami x3d. 

Edytowane przez Fenrir_14
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Nikt nie robi z siebie meczennika, stwierdzam fakty na podstawie tego co widze oraz na tle wydajnosci procesora w poodobnej cenie w konkretnej grze. Niektorych jak widac tylek boli jak sie mowi prawde bo oczywiscie ty nalezysz do tych co lubia sie klepac po plecach nawet jak cos jest badziewiem ale ja do takich nie naleze i nie mam zamiaru ;) 

Idz sie klepac po pleckach z innymi poodbnymi do siebie co lubia sie oszukiwac i przytakiwac ;) 

Opublikowano (edytowane)

Hahaha wiedziałem, dupsko zapiekło 🤣 

Ja kupuje to na co mam ochotę kiedy akurat ta ochota mnie najdzie więc klep się sam 😀 każdy po testach wiedział czego oczekiwać po tych cepach w grach i jakie są ich mocne i słabe strony a pomimo to regularnie musisz się tu spłakać nad swoim marnym losem i utrapieniem (250k nie robi tyłu klatek w COD co amd) haha. Jest pewne określenie na tego typu ludzi ale tego też pewnie nie zrozumiesz 🤣 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Fenrir_14 napisał(a):

Hahaha wiedziałem, dupsko zapiekło

Tak jestem wrazliwy na glupote jaka prezentujesz i nie tylko ty ;) 

3 minuty temu, Fenrir_14 napisał(a):

każdy po testach wiedział czego oczekiwać po tych cepach w grach

Pokaz mi testy w warozne to uwierze ;) Kolejny raz cwaniakujesz tylko nie bardzo ci to wychodzi.

Nigdzie nie napisalem ze calosciowo ten procesor jest zly tylko w tej konkretnej grze ale Ty oczywiscie splycasz pod swoje plytkie myslenie.

Opublikowano (edytowane)

@Phoenix. Sam cwaniakujesz i zgrywasz pawiana. Jako wytrawny forumowy "ętuzjasta" 🤣🤣 tylko się ośmieszasz tekstami o tych testach w warzone lol. Wróć sobie do testów @tomcug i porównaj wyniki w typowych strzelankach fpp. Naprawdę liczyłeś że 250k będzie ci w warzone maksował fpsy na 360hz monitorze lepiej albo na poziomie amd które miałeś wcześniej? Hahahaha. Przecież w tym właśnie momencie dajesz świadectwo własnej głupocie 🤣 

• Like 1
Opublikowano

Stwierdzanie faktow jaka prezentuje ten cpu na tle innych w podobnej cenie w tej konkretnej grze to sa fakty, jak cie to boli to zmien forum bo ja nie zamierzam koloryzowac i wchoodzic w tylek jak ty ;) Lub cos chwalic tylko dlatego ze to mam, tak jak ty to lubisz robic. Wiec mnie te twoje glupkowate wypowiedzi nie ruszaja bo niezaleznie co napiszesz faktow wydajnosciowych nie zmienisz ;) 

3 minuty temu, Fenrir_14 napisał(a):

Naprawdę liczyłeś że 250k będzie ci w warzone maksował fpsy na 360hz

Nie nie liczylem i daruj sobie te glupkowate tezy bo nie ma zamiaru juz ci odp i lecisz do igonorwanych bo ile mozna sluchac takich tylkowlazow.

Opublikowano (edytowane)

@Phoenix. Wyjaśniłem cię w poprzednim poście więc nie jęcz mi tu jak ***** bo skończyłem z tobą dyskusję. Ja tu w ostatnim czasie nie komentowałem w ogóle wydajności tych procesorów więc mi nie insynuuj tego typu bzdur. 

Idź spać czy tam klepać się (możliwe że po plecach) 🤣🤣 

Adios żeglarzu 😀 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Zostaw temat, bo czerwonych nie przeskoczysz.  

Stary średniak 14600k potrafi przeskoczyć palące się kanapki 7800X3D. 

Poza tym, to jest temat niebieskich i nigdy nie dadzą Tobie spokoju :P 

Edytowane przez leven
  • Haha 7
Opublikowano
1 godzinę temu, Fenrir_14 napisał(a):

więc mi nie insynuuj tego typu bzdur. 

Idź spać czy tam klepać się (możliwe że po plecach) 🤣🤣 

W samo sedno sprawy. To już nie pierwszy raz u niego takie akcje.

Omijać szerokim łukiem.;)

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
26 minut temu, leven napisał(a):

Zostaw temat, bo czerwonych nie przeskoczysz.  

Stary średniak 14600k potrafi przeskoczyć palące się kanapki 7800X3D. 

Poza tym, to jest temat niebieskich i nigdy nie dadzą Tobie spokoju :P 

Przeskoczyłeś nawet waszego idola z Tworek durnotą wypowiedzi. Gratuluję :kwasny:

• Upvote 7
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, wallec napisał(a):

Ale to by musiał iść do tematu o AMD i udawać że nie ma dip, że Procek nie bierze 120w+ w grze, że Procek nie łapie 80+ w grze i że mu się szybko shadery compiluja i Windows ładuje @Phoenix.

Dipy Panie Choroszcz to chyba u Ciebie na synapsach :hihot:

Edytowane przez MarcoSimone
  • Upvote 4