Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
37 minut temu, areczek1987 napisał(a):

Jaki fikołek, to NATO jest winne a nie państwo, które napadło na inne. Zapomniał jeszcze wspomnieć co zrobiła Gruzja, że została najechana, tam NATO nie było.

• Like 4
Opublikowano
3 godziny temu, adashi napisał(a):

Dlaczego? Nie będzie na 90% tym skutkował.

Bo wszyscy myślą, że wojna nuklearna będzie wyglądała tak, że przeciwne strony wywalą w siebie od razu wszystko co mają w zdolności bojowej. Oczywiście że tak nie będzie. To będą ataki na pojedyncze strategiczne cele.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Kris194 napisał(a):

A co mamy robić? Rosja nie ma najmniejszego powodu żeby użyć broni atomowej. Przypominam, że to nie Ukraina zaatakowała Rosję tylko odwrotnie. Zawsze mogą się wycofać, zakończyć ten absurdalny konflikt i "ataki" na Rosję ustaną.

Ja odnoszę się do decyzji Bidena, że idzie na starcie. Gościu pożyje może jeszcze kilka lat to mu wszystko jedno. I w dobrym zwyczaju jest nie podejmować tak ważnych decyzji jak się przegrało wybory.

Jak pisałem wcześniej jestem za planem Trumpa i zamrożeniem konfliktu. A to co piszecie świadczy, ze macie 20-35 lat i nie macie pojęcia o niczym.

Intuicja mi jednak podpowiada, że póki będzie żył putin i Trump nie dojdzie do wojny światowej bo oni jeszcze są z pokolenia, które liznęło się o IIWŚ ale nie daj Boże żeby znalazł się ktoś z pokolenia millenialsów albo zetki u sterów. Wtedy biada ludzkości. Dziwi mnie totalnie takie nastawienie w tym temacie no chyba, że ktoś jest emigrantem i nie mieszka w Polsce.

2 godziny temu, Winter napisał(a):

To będzie na pewno koszmar, ale co byście zrobili dla Waszych rodzin wiedząc co się stanie wcześniej i byście nie zareagowali? Trochę jaj panowie. Nie będzie nas ruska k* ustawiać do pionu. Jesteśmy narodem urodzonym w bólach na kontynencie, który nas nas wielokrotnie ie chciał. Trzeba pokazać tym ruskim k* gdzie ich miejsce.

Rozumiem, że masz przydział mobilizacyjny, jesteś żołnierzem rezerwy albo po kwalifikacji wojskowej i na wypadek ogłoszenia mobilizacji nie będziesz kombinował tylko stawisz się do swojej jednostki macierzystej?

10 minut temu, Suchy211 napisał(a):

Bo wszyscy myślą, że wojna nuklearna będzie wyglądała tak, że przeciwne strony wywalą w siebie od razu wszystko co mają w zdolności bojowej. Oczywiście że tak nie będzie. To będą ataki na pojedyncze strategiczne cele.

Tak zgadza się - zanim dojdzie do zagłady w wyniku użycia broni atomowej -  miliony cywili i żołnierzy umrze w męczarniach w wyniku użycia broni chemicznej, biologicznej i konwencjonalnej.

Edytowane przez hubio
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, hubio napisał(a):

Ja prd/ tak spokojnie sobie tutaj dyskutujecie o wybuchu wojny światowej jakby chodziło o dyskusję nad GTA 6 :) Jak rzeczywiście dojdzie do tego nieszczęścia - oby nie. I będziecie ranni czy to przed monitorem czy na froncie jak pisze @Winter a myśl, że wasze dzieci,rodzeństwo, rodzice i przyjaciele giną gdzieś w męczarniach będzie wam towarzyszyła nieustannie to wtedy sobie przypomnijcie to co zaraz napiszę: TAKA WOJNA TO BĘDZIE KOSZMAREM JAKIEGO NAWET NIE JESTEŚCIE W STANIE SOBIE WYOBRAZIĆ... Ta wojna będzie 5x gorsza niż 2WŚ i to bez znaczenia czy będzie użyta broń jądrowa czy nie.

Jak czytam te posty tutaj to należy cofnąć się ok 100 lat wstecz i przeczytać co pisali Francuzi przed I wojną światową. Właściwie bez różnicy z tymi postami tutaj :) Czytam i nie wierzę...

To że wojna będzie koszmarem to raczej prawie każdy rozumie. Choć możne nie każdy potrafi sobie ten koszmar zwizualizować. Jednak mam pomysł. Niech każdy kraj napadnięty poprzez inny po prostu natychmiast podpisze kapitulację i przymnie wszystkie warunki. Zobaczymy dokąd nas to doprowadzi. No i zabawnie będzie, jak 2 kraje totalitarne zaczną mieć wspólną granicę. Niech wtedy jedno z tych państw zechce się potykać. Będzie zabawnie. Niektórzy mówią "no war". No pewnie że "no war", tylko trzeba to powiedzieć tej stronie, która zechce zabrać to, z czym nie będziesz chciał się rozstać. Niektórzy mówią, że uciekną. No pewnie że uciekną. Kiedyś ktoś walczył o to aby mieli dokąd uciekać. Ale jeśli przestanie być komu, to wszystko i wszędzie będzie państwem totalitarnym. Nie będziesz wybierał czy chcesz walczyć. Tylko ktoś za ciebie wybierze z kim będziesz walczył.

Jeszcze jedno. Związek radziecki jest powodem, że NATO powstało w ogóle.

Edytowane przez Suchy211
  • Like 2
Opublikowano

Bardzo dobra decyzja Bidena, jak kacap nie potrafi walczyć z honorem tylko atakuje bloki mieszkalne oraz strukturę energetyczną żeby ludzi mrozić na zimę to w takie kacapstwo trzeba rakietami ładować aż do skutku, to tak jak z menelem z pod budki, jak w pysk nie dostanie to nie odejdzie nie ma innej możliwości.

Jak Trumpa wybrali to już putas uznał że sobie będzie ładował w ludność cywilną  a później do stołu i zeżre na spokojnie ukradzione tereny a tu zonk.

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, hubio napisał(a):

i na wypadek ogłoszenia mobilizacji nie będziesz kombinował tylko stawisz się do swojej jednostki macierzystej?

Wątpię bo mieszka w Niderlandach od ponad 20 lat. 

• Thanks 1
Opublikowano

Ale @Suchy211 z całym szacunkiem do Narodu Ukraińskiego i ich poświęcenia to jest ich wojna. Polska póki co nie została zaatakowana i nie jest stroną tego konfliktu. Jak komuś tak bardzo leży na sercu los Narodu Ukraińskiego są tam bataliony międzynarodowe. Można jechać i umrzeć.

Opublikowano
9 minut temu, hubio napisał(a):

Ja odnoszę się do decyzji Bidena, że idzie na starcie. Gościu pożyje może jeszcze kilka lat to mu wszystko jedno. I w dobrym zwyczaju jest nie podejmować tak ważnych decyzji jak się przegrało wybory.

Jak pisałem wcześniej jestem za planem Trumpa i zamrożeniem konfliktu. A to co piszecie świadczy, ze macie 20-35 lat i nie macie pojęcia o niczym.

Intuicja mi jednak podpowiada, że póki będzie żył putin i Trump nie dojdzie do wojny światowej bo oni jeszcze są z pokolenia, które liznęło się o IIWŚ ale nie daj Boże żeby znalazł się ktoś z pokolenia millenialsów albo zetki u sterów. Wtedy biada ludzkości. Dziwi mnie totalnie takie nastawienie w tym temacie no chyba, że ktoś jest emigrantem i nie mieszka w Polsce.

Rozumiem, że masz przydział mobilizacyjny, jesteś żołnierzem rezerwy albo po kwalifikacji wojskowej i na wypadek ogłoszenia mobilizacji nie będziesz kombinował tylko stawisz się do swojej jednostki macierzystej?

Tak zgadza się - zanim dojdzie do zagłady w wyniku użycia broni atomowej -  miliony cywili i żołnierzy umrze w męczarniach w wyniku użycia broni chemicznej, biologicznej i konwencjonalnej.

Ale z ciebie pizdeczka. Ogarnij się. Mówimy o chwili, gdy nie będzie już innego wyjścia niż walka. Ja stanę do walki na pewno.

Opublikowano (edytowane)

A tu macie podziękowanie do Polski:

https://wiadomosci.wp.pl/wsadzil-kij-w-mrowisko-zelenski-przemawia-na-tle-banderowskiej-flagi-7094339011038176a

:) Źródło to WP, a nie jakieś prawicowe media, żeby była jasność.

11 minut temu, Winter napisał(a):

Ale z ciebie pizdeczka. Ogarnij się. Mówimy o chwili, gdy nie będzie już innego wyjścia niż walka. Ja stanę do walki na pewno.

Gdy nie będzie innego wyjścia kolego to ja mam przydział mobilizacyjny jako oficer i za ucieczkę czeka mnie kara śmierci i mieszkam w Polsce więc mogę być "pizdeczką", a ty jak mieszkasz od 20 lat w Holandii to wykupujesz sobie bilet do Malezji i dalej piszesz po forach takie odezwy jak to tylko już z Malezji... Oby życie nigdy nie musiało nas weryfikować jak się zachowamy.

Edytowane przez hubio
Opublikowano

A czy ja mówię że jest inaczej? Przecież ja nie chce przystąpienia Polski do tej wojny.

Druga rzecz. Trzeba powiedzieć że Ukraina została w manewrowana w tą wojnę również przez zachód. Bo trzeba było im jasno dać do zrozumienia że tam gdzie są muszą pozostać neutralni a było odwrotnie.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, bbandi napisał(a):

Bardzo dobra decyzja Bidena, jak kacap nie potrafi walczyć z honorem tylko atakuje bloki mieszkalne oraz strukturę energetyczną żeby ludzi mrozić na zimę to w takie kacapstwo trzeba rakietami ładować aż do skutku, to tak jak z menelem z pod budki, jak w pysk nie dostanie to nie odejdzie nie ma innej możliwości.

Jak Trumpa wybrali to już putas uznał że sobie będzie ładował w ludność cywilną  a później do stołu i zeżre na spokojnie ukradzione tereny a tu zonk.

Twój wpis miałby może jakiś sens gdyby nie fakt, że to Biden z ekipą blokowali użycie Atacams na cele w Rosji. Dzisiaj większość widzę, w ekstazie, że dobry wujek pozwolił bić kacapów. No jak taki dobry to czemu nie pozwolił wcześniej?:E ATACMS Ukraińcy mają u siebie już ok roku...
Nawet kurczak pocisnął USA 

image.png.1cfc9e6e5991a3bbb351623c3a51d976.png

Edytowane przez Michaelred
  • Like 2
Opublikowano

Wiecie to może też tak być, że mamy oto spektakl dla mas zgotowany przez przywódców. Biden może nawet to zrobił w porozumieniu z Trumpem i chcą żeby Ukraina miała lepsze stanowisko negocjacyjne, a z kolei putler też wie, że za 2 miesiące będzie Trump. A przy okazji każdy u siebie posprawdza nastroje wojenne. Bo dziwne, ze Biden zwlekał miesiącami, a jak przegrał to się zgodził.

Opublikowano
Godzinę temu, Kris194 napisał(a):

Jaki fikołek, to NATO jest winne a nie państwo, które napadło na inne. Zapomniał jeszcze wspomnieć co zrobiła Gruzja, że została najechana, tam NATO nie było.

Ale sam widzisz jak i co może te biedne państwo... Najzabawniejsze że jak pod koniec miałeś wspomniane kto ich tam poklepał i powiedział że ich wesprą w odzyskiwaniem terenów za rzeką jak już zaczęli się cofać gdy to ty jesteś wspominany jako jeden z pierwszych co tam porządku przypilnują. Jedź i niech cię tam w podzięce dobrze karmią.

Opublikowano
44 minuty temu, hubio napisał(a):

ja mam przydział mobilizacyjny jako oficer i za ucieczkę czeka mnie kara śmierci

A Ciebie czeka kara śmierci jak w Call Of Duty w trakcie meczu zrobisz alt+F4 oficjerze :salut:

• Confused 1
Opublikowano
53 minuty temu, hubio napisał(a):

A tu macie podziękowanie do Polski:

https://wiadomosci.wp.pl/wsadzil-kij-w-mrowisko-zelenski-przemawia-na-tle-banderowskiej-flagi-7094339011038176a

:) Źródło to WP, a nie jakieś prawicowe media, żeby była jasność.

Gdy nie będzie innego wyjścia kolego to ja mam przydział mobilizacyjny jako oficer i za ucieczkę czeka mnie kara śmierci i mieszkam w Polsce więc mogę być "pizdeczką", a ty jak mieszkasz od 20 lat w Holandii to wykupujesz sobie bilet do Malezji i dalej piszesz po forach takie odezwy jak to tylko już z Malezji... Oby życie nigdy nie musiało nas weryfikować jak się zachowamy.

Nie znasz mnie. To grubszy temat za co mógłbym walczyć. Nie chcę się tutaj nad nim rozwodzić.

• Like 1