Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Wina na pewno jest po obydwu stronach, ponieważ UE5 nawet nie ma kilku narzędzi lub są zrobione po macoszemu.

A devi to przesadzają z używaniem technik, które brutalną siła generują scenę, zamiast dopieszczać sztuczki lub chociaż poprawnie skonfigurować narzędzia... Mody potrafią już pierwszego dnia wychodzić i coś poprawiać. :E

Opublikowano (edytowane)
W dniu 30.08.2025 o 18:49, musichunter1x napisał(a):

Jeden z lepszych filmów od niego oraz jest to najnowszy:

(filmik)

Dwie głupoty z mojej perspektywy, ale dotyczące tylko poglądów na oprawę w grach, a nie merytoryki, więc nie są to błędy w rozumowaniu czy podejściu.

Ja przede wszystkim nienawidzę postprocessowych AA jak FXAA i im podobnych i nie uważam wrzucenia bogatej geometrii dla roślinności za błąd.

Bardzo fajny filmik, sporo się dowiedziałem i naprawdę przydatny i mogący pomóc branży stać się lepszą (gdyby ktokolwiek z szych to chciał obejrzeć)

Dobrze wiedzieć konkretnie czemu gry na Unreal Engine mają tyle wad. 

Edytowane przez VRman
Opublikowano

Hahahah, mówiłem ze Chińczycy mają władzę nad ocenami Steam :E

Jak będą chcieli to zniszczą albo wyniosą pod niebiosa każdy tytuł :D

Co wiec zrobił STEAM ? Domyślnie ukrył oceny we wszystkich językach prócz naszego natywnego :E 

Opublikowano
19 godzin temu, Kadajo napisał(a):

Hahahah, mówiłem ze Chińczycy mają władzę nad ocenami Steam :E

Jak będą chcieli to zniszczą albo wyniosą pod niebiosa każdy tytuł :D

Co wiec zrobił STEAM ? Domyślnie ukrył oceny we wszystkich językach prócz naszego natywnego :E 

Szczerze mówiąc, nie rozumiem w czym problem.:hmm: Globalne oceny są dalej dostępne, tylko domyślnie pokazuje się widok z naszego języka. Wystarczy przełączyć filtr i masz pełny obraz. 
Gościu w sekcji komentarzy napisał jak to zrobić: 

Cytat

@Emmelive

1 day ago

Step by step: Steam menu > Settings > Account > Account Details > Store Preferences > Store Content Preferences > Review Score Settings > Edit Preferences > Press "Include reviews from all Steam purchases"

Opublikowano

Gość kręci dramę z niczego. Nawet na tym nowym domyślnym ustawieniu masz czarno na białym informację, że to jest na podstawie recenzji w twoim języku i masz też obok informację z globalnym wynikiem. Indywidualna ocena jest wyliczana tylko dla języków, gdzie jest dostatecznie dużo recenzji i sama gra też musi mieć dużo recenzji ogółem. Więc nie jest tak, że nagle jakieś biedne niszowe indyki będą miały przewalone. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

image.png.a149c6a6a9883cdaa2f73c9f3e3774dd.png

:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Nie no, na pewno tylko cena. Kto to widział wydawać 500$ na konsolę w ciągu pięciu lat.

To na pewno nie przez 4-letni okres crossgen, gdzie zakup konsoli nie miał w oczach laika sensu, bo przecież prawie każda gra i tak była dostępna na PS4.

To też na pewno nie przez brak zajebistych ex'ów jak na PS1-PS4. 

Gry z przycinkami i gównianym FSR/TAA też nie bardzo zachęcają, nie bardzo pokazują ten power ludziom, którzy grali w RDR2 czy Horizona na konsoli z roku 2013.

Cena to odstrasza conajwyżej ludzi od kupna PS5pro. Bo w tej cenie ta konsola to kompletny idiotyzm. 

Eh, no ale widać u krawaciarzy jest podobna odklejka, czy w Capcomie czy u Sony. Niech zrobią konsole o mocy PS2 za 99,99$ a generacja PS6 osiągnie sukces większy niż PS2 i PS4 razem wzięte! :E

A w 2035 newsy o plajcie Playstation, wywiady, artykuły i ogólna dyskusja "Ale jak to?! Co się stało?! Dlaczego ludzie wybrali cloud gaming?"

Edytowane przez VRman
Opublikowano

A wy seksistowskie świnie byście pewnie chcieli jakąś z dużym cycem, nienaturalnie ładną (definicja nienaturalnie: ładniej niż aktywistki które o tym krzyczą) i co jeszcze? 

Nie idziecie z duchem postępu!

To jest biała kobieta z nacji, która dopuszczała się kolonializmu i w dodatku wcześniej plądrowała groby. Gdyby nie to, to by zmieniono już kolor na czarny lub brązowy, ale że to negatywna postać, to zostaje biała kobieta, bo inaczej to byłby rasizm.

Główna fabuła nowych odsłon powinna się kręcić wokół przeprosin i zrozumienia błędów przeszłości. Na końcu targana wyrzutami sumienia Lara powinna się rzucić do wulkanu aby raz na zawsze zniszczyć ten symbol seksizmu jakim była ta seria obrzydliwych mizoginicznych gier! :jep:

W ogóle gry od początku były seksistowskie. W Asteroids latało się statkiem kosmicznym, a nie statką. Ta głupia gęba zjadająca kropki była PAC-MANem. Całą tą branżę zaorać i wprowadzić w to miejsce przymusowe warsztaty DEI.

Jak głębiej się zastanowić, to komputer, a gdzie komputera? Zakazać komputerów też!

Opublikowano

Jedyne czym się mogę cieszyć to fakt, że nie zamierzam grać w nowe (po Legends) Tomby ani oglądać żadnych badziewnych seriali na podstawie. :E

Aktorki nie lubię. Uważam, że jest brzydka, a w GoT mi działała mocno na nerwy choć nie wiem czy aktorka czy postać. W każdym razie już wolałbym oryginalny wygląd

image.png.f4b074354b87c319db43c369c348c8d8.png

No dobra, może jednak nie.

Ale już tutaj stwierdziłbym postęp względem gry z tą aktorką:

image.png.612094c1bf2f8892e237187a90d24412.png

;)