Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Z jakiej to kluczykowni? Czy skąd ten kod?

Pod koniec recenzji(tej od Niemca)

Moja rada: Każdy, kto ostatnio grał w GreedFall 2: The Dying World lub Solasta II, szybko zauważy, jak inaczej Gothic podchodzi do gier RPG. Zamiast znaczników zadań i wygodnych funkcji, remake opiera się na inicjatywie, eksploracji i poczuciu konieczności zapracowania na swoje miejsce we wrogim świecie. Właśnie to czyni go tak wyjątkowym.

Edytowane przez Reddzik
  • Like 1
Opublikowano
9 minut temu, Reddzik napisał(a):

Z jakiej to kluczykowni? Czy skąd ten kod?

Pod koniec recenzji(tej od Niemca)

Moja rada: Każdy, kto ostatnio grał w GreedFall 2: The Dying World lub Solasta II, szybko zauważy, jak inaczej Gothic podchodzi do gier RPG. Zamiast znaczników zadań i wygodnych funkcji, remake opiera się na inicjatywie, eksploracji i poczuciu konieczności zapracowania na swoje miejsce we wrogim świecie. Właśnie to czyni go tak wyjątkowym.

A co w tym wyjątkowego w obecnych czasach? M.in. Soulsy, Zeldy Crimson Desert tez się na tym opierają.

Opublikowano
1 minutę temu, Reddzik napisał(a):

Nieraz słyszę jak to gry są za trudne albo wręcz przeciwnie za łatwe itd. Niektórzy bez GPS nie trafią do kolejnego znacznika. Mi osobiście w niczym nie przeszkadza.

Mi teraz brakuje właśnie takich gier jak Gothic czy Morrowind gdzie musiałeś czytać notatki i patrzeć na drogowskazy aby wykonać jakiś quest. Teraz wszystko jest ułatwione i prowadzi gracza za rączkę. Moim zdaniem to błąd. Dlatego lubię staroszkolne rpg bo one maj swój urok.

• Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano
2 minuty temu, Strilok napisał(a):

Mi teraz brakuje właśnie takich gier jak Gothic czy Morrowind gdzie musiałeś czytać notatki i patrzeć na drogowskazy aby wykonać jakiś quest. Teraz wszystko jest ułatwione i prowadzi gracza za rączkę. Moim zdaniem to błąd. Dlatego lubię staroszkolne rpg bo one maj swój urok.

To jest super, wymaga zaangażowania, a nie zadania Ubisoftu "znajdź 100 poziomek żeby zrobić lepszą sakiewkę".

Tylko ja też rozumiem że ktoś nie ma na to siły, jak pracuje dużo, ma obowiązki, jakieś dzieciaki, a tu nie wie gdzie iść bo trzeba czytać notatki i brakuje mapy - nie dziwię się. 

Opublikowano
5 minut temu, Strilok napisał(a):

Przecież masz to nawet w Assasinach.