Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Elexy to już była taka żenada i ciągnięcie schematu bez pomysłu, że klękajcie narody.

Zdaje się że o żadnej trójce nie ma mowy, chyba, że w snach odklejonych byłych twórców. :E 

Edytowane przez Zas
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Elex dobre gierki moim zdaniem (jedynka lepsza), jak ktoś drewno lubi i latanie/bieganie po mapie. Ale elexa 3 ma nie być, bo elexa 2 spartaczyli na szybko, nie dokończyli, na końcu dodali za dużo zadań wypełniaczy typu "zabij 30 potworów", słaba optymalizacja i jak to oni - nigdy nie naprawiali błędów. Jak wyłożą jednego małego pacza po premierze to jest max co im się chce.

W riseny i two worlds jeszcze nie grałem, a jednak to też z tych drewien.

Edytowane przez Keller
  • Upvote 2
Opublikowano

Gothic generalnie kojarzy mi się z drewnem. Już wtedy, w czasach premiery, gra ostro nim zapodawała, a i tak człowiek szarpał godzinami. Nie widzę problemu, jeśli remake też nim będzie stać, choć nie wiem jaka dawka ma być zaproponowana. :E Czekam na razie na pierwsze opinie.

• Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano

Też się wstrzymam. Założę się, że jak w sobotę pojadę do byle jakiego Media Expertu to gierka będzie do wzięcia na półce. Nie trzeba się rzucać w ciemno na to jakby to był jakiś święty graal którego potem tydzień nie dostaniesz :E ostatecznie pewnie kupię, chociaż mam rozgrzebanych/czekających na sprawdzenie chyba z 10 gierek na dysku, ale cóż :E

• Upvote 1
Opublikowano

To tak jak ja, za dużo na talerzu, nie idzie tego przejeść. :E Dodatkowo opóźnienie z recenzjami jest delikatnie podejrzane, nie każdy się opiera na tekstach branżowych, ale i tak IMO powinny być one dostępne na kilka dni przed premierą. 

• Upvote 1
Opublikowano
W dniu 3.06.2026 o 15:54, Tomek_ITH napisał(a):

I ta premiera o 19:00 na 3 h przed najważniejszą imprezą grową roku:hihot: (obok tga)

Oni to potrafią w marketing. 

Brak prelouda, zejście embargo w momencie premiery, późno wysłane kopie recenzenckie... Powiedzieć, że są to red flagi, to nic nie powiedzieć %-)

Korci żeby kupić ale z tyłu głowy mam cały czas Gothic 3 

Opublikowano

Nie znam definicji drewna ale nawet na sprzęcie z 2003r Gothic 1 chodzi w niskiej i nie stabilnej ilości FPS przez co gra się ociężale ale za to na współczesnym sprzęcie w dużej ilości fps jest w mojej opinii przyjemnie.

Opublikowano
46 minut temu, Vulc napisał(a):

To tak jak ja, za dużo na talerzu, nie idzie tego przejeść. :E Dodatkowo opóźnienie z recenzjami jest delikatnie podejrzane, nie każdy się opiera na tekstach branżowych, ale i tak IMO powinny być one dostępne na kilka dni przed premierą. 

Za dzieciaka ciągle chciało się grać i człowiek czekał aż będzie "dorosły". Teraz kasa jest, gówniarzy nie ma i nie będzie a człowiek i tak nie ma czasu wszystkiego ograć, bo często popołudniowa drzemka silniejsza :E tak zwane problemy pierwszego świata 

• Haha 4
  • Upvote 1
Opublikowano

Za dzieciaka to się grało bo nie było dużego wyboru :E Ja się boję że teraz odbiję się ostro i nigdy nie ukończę gry. Dlatego czekam czy mechaniki są identycznie jak były, czy jednak trochę spuścili z tonu. 

Opublikowano

Gra się przyjmie, będzie hype i cena wskoczy do góry jak to często bywa. Ja dałem 140zł, nie powinno być gorzej niż ze Stalkerem 2, który też mnie kosztował 140zł, a do dziś nie skończyłem tego bubla. 

Opublikowano
3 minuty temu, Reddzik napisał(a):

Gra się przyjmie, będzie hype i cena wskoczy do góry jak to często bywa. Ja dałem 140zł, nie powinno być gorzej niż ze Stalkerem 2, który też mnie kosztował 140zł, a do dziś nie skończyłem tego bubla. 

Bardzo chciałbym żeby to się udało bo lubię Goticzka 1 i 2 😊

• Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, azgan napisał(a):

Bardzo chciałbym żeby to się udało bo lubię Goticzka 1 i 2 😊

Jak osiągnie sukces i poklask wśród fanów to myślę że i remake drugiej części może być.

• Like 1
Opublikowano
Teraz, Radio Tirana napisał(a):

Swoją drogą miałem nadzieję, że jak jesteśmy już 23 godziny od premiery to jakieś recenzje się pojawią (zagraniczne). Tymczasem na Metacritic pusto. 

Może pracują do ostatniej chwili 🤔?