Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rosja zastosowała „prewencyjne” uderzenie na Ukrainę - mordercy, barbarzyńcy.

Izrael zastosował „prewencyjne” uderzenie na Iran - wybawcy narodu.

Nie dziwię się że rośnie antysemityzm. Sami na to pracują.

Za to co robią z ludnością cywilną w tym głównie dziećmi w strefie gazy odemnie mają mele na twarz.

• Upvote 3
  • Odpowiedzi 5,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Nie ma co dyskutować o reżimach jak mamy Izrael, który morduję cywilów w strefie gazy i nic mu za to nie grozi bo mają za sobą USA. Zresztą Putin też mówi, że zaatakował Ukrainę by zlikwidować reżim ale ten w Kijowie.

Edytowane przez lokiju
  • Upvote 4
Opublikowano

@DjXbeat Powody były już opisywane wiele razy. Bo o tym co się obecnie dzieje wiemy od ponad roku. Od twardych uiderzen w hamas i hezbollah, a potem od finalnego obalenia reżimu Asada. Wyeliminowano w ten sposób siły które obecnie wsparłyby reżim w Iranie. Po ich pokonaniu przyszedł czas na reżim w Iranie.

Celem jest wyłączenie Iranu z koalicji antyzachodniej.

Opublikowano
19 minut temu, lokiju napisał(a):

Nie ma co dyskutować o reżimach jak mamy Izrael, który morduję cywilów w strefie gazy i nic mu za to nie grozi bo mają za sobą USA.

Cały świat, w tym islamski ma w dupie palestyńczyków za ich obsesję na punkcie zabijania Żydów, to raz. Dwa - w strefie Gazy ofiary cywilne to mniejszość, co biorąc pod uwagę taktykę Hamasu oraz zgodę zradykalizowanego społeczeństwa jest wręcz imponującym wynikiem.

Godzinę temu, Pentium D napisał(a):

I tym sposobem Trump wpycha Iran w objęcia Putina przy okazji narażając się na ataki terrorystyczne

Wpycha? Przecież oni od dawna są bliskimi przyjaciółmi, wspólnie wspierali reżim Asada, Iran dostarczał ruskim broń do prowadzenia wojny na Ukrainie.

47 minut temu, DjXbeat napisał(a):

Rosja zastosowała „prewencyjne” uderzenie na Ukrainę - mordercy, barbarzyńcy.

Izrael zastosował „prewencyjne” uderzenie na Iran - wybawcy narodu.

A to Ukraina pichciła nuki żeby zniszczyć Rosję? Ukraina powtarzała że należy zniszczyć Rosję i wymordować wszystkich Rosjan? Bo Iran tak.

• Upvote 3
Opublikowano
48 minut temu, Winter napisał(a):

Polskiego ambasadora pobili i opluli. Za mówienie po polsku jako turysta można w Izraelu dostać w pysk. Tak nas kochają :E .

Najciemniej pod latarnia. Kiedy słyszysz oskarżenia o rasizm, najprawdopodobniej słyszysz je z ust rasisty. Jeśli ktoś mówi o planowanej agresji, najprawdopodobniej właśnie sam ja planuje. Jeśli za często powtarza słowo pokój, to albo często w nim siedzi i gra na konsoli albo zaraz na kogoś zrzuci bomby. I tak dalej, i tym podobne. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Camis napisał(a):

Nawet EU za?:

A kto ma być za tym, żeby kraj taki jak Iran miał zdolności do budowania broni nuklearnej? Osobiście uważam, że nikt nie powinien takowej mieć. Powiem więcej, uważam, że nigdy nie powinna powstać. To, że jest inaczej pokazuje, że my jako gatunek naprawdę mamy jakąś poważną wadę.

Opublikowano (edytowane)

Spokojnie, nie ma opcji by państwa zachodnie pozwoliły na to reżimowi w Iranie.

Jak zaczną blokadę to w ciągu kilku dni stracą marynarkę wojenną.

Z drugiej strony jeśli są pewni że siły zachodnie i tak zmierzają do obalenia reżimu, to mogą tez zagrać wszystkimi kartami jakie im zostały. 

P.S. Izrael kontynuuje intensywne naloty na cele reżimu. Są świeże naloty na jednostki fanatyków "strażników rewolucji", tak na ich bazy jak magazyny.

Także potwierdza się to co pisałem, że Izrael ma dalsze cele niż tylko obiekty nuklearne. Oby pełna kasacją reżimu.

@lokiju W takiej sytuacji nastąpi masowe uderzenie na magazyny z tą bronią. Tak ze strony Izraela jak zaraz dołączą USA i myślę WB. A myślę że i Francja dołączy.

Edytowane przez Badalamann
Opublikowano
5 godzin temu, Dimazz napisał(a):

W Chinach jest super. Całkowita kontrola obywatela przez państwo. 
Tam nie ma sprzeciwiania się albo się podporządkujesz albo giniesz. 
Każdy chce być częścią systemu a nie jak w Europie czy USA na odwrót

Eee, tak jest tylko w głowach tych co wiedzę o świecie czerpią z tiktoka. Państwo dużo by chciało kontrolować, ale nie wszystko może. Nikt cię za zwykłą pierdołę nie skaże na śmieć. Ludzie kombinują jak mogą, poza tym na wielu poziomach wciąż jest dużo łapownictwa, przysług itd.

• Upvote 1
Opublikowano
21 minut temu, kalderon napisał(a):

To nie ma żadnego potwierdzenia, żadnego źródła.

Sądziłem, że Micek to na tyle poważna osoba, że nie będzie puszczał niesprawdzonych treści. Widać trzeba sprawdzać wszystko i wszystkich. Pozostaje mi jedynie przeprosić za wprowadzone zamieszanie.

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Badalamann napisał(a):

Oby pełna kasacją reżimu.

Ja jestem za kasacją obecnego reżimu z Izraela. 
Państwa Arabskie będą miały spokój i konflikt na bliskim wschodzie się rozwiąże.

17 minut temu, GordonLameman napisał(a):

To już drugi raz za mojego życia USA prewencyjnie uderza w kraj, który ma mieć “już za chwilę, już za momencik” broń masowej zagłady. ;) 

Tym razem na pewno jest inaczej!

Dokładnie. Tym razem na pewno jest inaczej :E

Edytowane przez DjXbeat
  • Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano
2 minuty temu, Kris194 napisał(a):

Sądziłem, że Micek to na tyle poważna osoba, że nie będzie puszczał niesprawdzonych treści. Widać trzeba sprawdzać wszystko i wszystkich. Pozostaje mi jedynie przeprosić za wprowadzone zamieszanie.

Pamięć złotej rybki. Micek jak i większość "osintowców" już raz pięknie popłynęła w 2023r przy okazji buntu Prigożyna.

Opublikowano
20 minut temu, Winter napisał(a):

Przypomnę tylko, że taki Pakistan ma atomówki, a jest to tak samo zwalony kraj, jak Iran przez Islam.

Pakistan właśnie zgłosił Trumpa do pokojowej nagrody nobla.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, GordonLameman napisał(a):

To już drugi raz za mojego życia USA prewencyjnie uderza w kraj, który ma mieć “już za chwilę, już za momencik” broń masowej zagłady. ;) 

Tym razem na pewno jest inaczej!

Iran wzbogaca uran ponad wartość tego co wymagają elektrownie atomowe, a robi to wszystko w super ogromnych placówkach wyrytych w górach gdzie tylko amerykańskie bomby penetrujące (przemierzają 30-50m litej skały przed detonacją!) są w stanie zrobić jakiekolwiek zauważalne straty. Oczywiście Iran nie dopuszcza nikogo aby zweryfikował co w nich się dzieje mimo że wcześniej obiecał. 

Nie, nic podejrzanego Iran nie robi. Wcale nie jest o krok od posiadania bromy atomowej :) 

USA też zajęło się wcześniej majstersztykiem w postaci Stuxnetu tak bez powodu, z nudów :) 

Ten konflikt nigdy by się nie rozpoczął gdyby wpuścili obserwatorów do tych kompleksów i pokazali że nic poza zapotrzebowanie elektrowni nie robią. 

Edytowane przez MaxaM
  • Upvote 2
Opublikowano
5 minut temu, lokiju napisał(a):

Ci co im zabraniają posiadania głowic nuklearnych niech sami się ich pozbędą. 

To jest prawo silniejszego do ustawiania wszystkich pod siebie i wpajania innym że ma się rację :) 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

@lokiju

Najpierw zapoznaj się Treaty on the Non-Proliferation of Nuclear Weapons.

Iran, tak jak pozostałe 184 państw nienuklearnych zobowiązało się do nie dążenia do pozyskania broni atomowej. Tak jak państwa atomowe zobowiązały się do nie rozwijania tej broni, a z czasem do rozbrojenia.

Edytowane przez MaxaM
Opublikowano (edytowane)

@MaxaMZ wszystkiego można się wypisać. Ostatnie czasy dobitnie to pokazały. Zresztą z tego co kojarzę Rosja jakiś czas temu stwierdziła, że nie zamierza redukować ilości głowic nuklearnych.

Edytowane przez lokiju
  • Upvote 1
Opublikowano

@MaxaM Ale to Bibi mówi o atomie w Iranie od lat 90 bez żadnych dowodów. I ten mitycznie silny Iran przez 30 lat nawet brudnej bomby nie sprzedał Hamasowi, albo innym bojówkom? Albo sami niczego nie zrobili? To już Korea Północna zrobiła większe postępy w konstrukcji bomby atomowej niż Iran :E 

• Upvote 1