Skocz do zawartości

PlayStation 5/5 PRO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dla czego? Te pady od Sony i tak są mega słabe. Teraz tylko trzeba wymusić na Sony możliwość podpięcia jakiegokolwiek pada do konsoli jak z USB-C na fonach i nara :E 

Każdy będzie sobie mógł grać na wygodnickim swoim ulubionym padziku bez ograniczania się do tego co Sony dorzuca w pudełku.

Opublikowano

A ja jednak chyba zwracam PS5 Pro i monitor 4K. Konsolka bardzo fajna, zdążyłem ograć całe Demon's Souls i Astro Playroom. Ale mam straszny zgrzyt z tym monitorem. Początkowo specjalnie wziąłem monitor zamiast TV, bo na TV nigdy nie grałem i nie byłem pewien czy ta forma przypadnie mi do gustu. Monitor miał być do 3 urządzeń: PC, PS5, Switch 2. No i jak go podłączyłem, to okazało się że na PC powrót do grania w 16:9 jest dla mnie okropny. Próbowałem z 2 monitorami, to wygląda to moim zdaniem źle. Po pierwsze, są one za duże i całe biurko jest zawalone mimo użycia uchwytów, a po drugie mają różne rozdzielczości i skalowanie, a Windows słabo sobie z tym radzi. Co innego gdyby to był 3440x1440 + 2560x1440, bo tak miałem do niedawna. Ostatecznie jednak chyba chcę zostać przy jednym 21:9.

Bawiłem się nieźle, ale to za duży wydatek jak dla mnie, jeśli nie jestem w 100% zadowolony. Mam tylko nadzieję że proces zwrotu pójdzie bez problemu, tym bardziej że to 2 różne sklepy i 2 umowy ratalne... :( 

• Like 1
Opublikowano
W dniu 5.09.2026 o 12:20, dawidoxx napisał(a):

Nikt przy zdrowych zmysłach nie da 6 klocków za jakieś tam bieda ps5 pro prawie u schyłku samej generacji tylko dlatego że wychodzi GTA 6 ;) 
Są pewne granice, a sklepy za tak kurewskie marże powinny być gonione, bo tak chore podwyżki nie są spowodowane przez kryzys - to jest zwykła chęć wycisnięcia z frajerów  jak najwięcej przez dostawców i sklepy..

Tak samo jak nikt nie kupuje za 5500, a konsole schodzą ze Stocku 🤣 

5 minut temu, Isharoth napisał(a):

A ja jednak chyba zwracam PS5 Pro i monitor 4K. Konsolka bardzo fajna, zdążyłem ograć całe Demon's Souls i Astro Playroom. Ale mam straszny zgrzyt z tym monitorem. Początkowo specjalnie wziąłem monitor zamiast TV, bo na TV nigdy nie grałem i nie byłem pewien czy ta forma przypadnie mi do gustu. Monitor miał być do 3 urządzeń: PC, PS5, Switch 2. No i jak go podłączyłem, to okazało się że na PC powrót do grania w 16:9 jest dla mnie okropny. Próbowałem z 2 monitorami, to wygląda to moim zdaniem źle. Po pierwsze, są one za duże i całe biurko jest zawalone mimo użycia uchwytów, a po drugie mają różne rozdzielczości i skalowanie, a Windows słabo sobie z tym radzi. Co innego gdyby to był 3440x1440 + 2560x1440, bo tak miałem do niedawna. Ostatecznie jednak chyba chcę zostać przy jednym 21:9.

Bawiłem się nieźle, ale to za duży wydatek jak dla mnie, jeśli nie jestem w 100% zadowolony. Mam tylko nadzieję że proces zwrotu pójdzie bez problemu, tym bardziej że to 2 różne sklepy i 2 umowy ratalne... :( 

Do konsoli to tylko duży TV, ostatnio gram w god of war i obie gry mam na PC/ps5 i jak włączam na TV to monitor nie ma podjazdu do „odbioru” treści w porównaniu do TV. Ale znowu wolę grać na PC bo w między czasie robię pierdylion rzeczy jeszcze.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Jeszcze jak pokażą 40fps w gta 6 i ulepszenia to dopiero będzie 🤣 no jest to ogólnie „chora” sytuacja ale przez te kilka lat począwszy od fali krypto rynek pokazał ile ludzie są w stanie przepłacić za sprzęt więc mnie już nic nie zdziwi. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Isharoth napisał(a):

Było mówione już wcześniej, że w takich przypadkach potrącą minimum kilka stówek za "zużycie" sprzętu - nawet jak wyczyścisz konsolę.

Godzinę temu, Isharoth napisał(a):

Na Morelach prawie 6k i ciągle kupują. Nie zdziwiłoby mnie jakby kupowali za 8.

W styczniu będzie black frday na olx i będą po 3.5k ;)  Niech jeszcze zapowiedzą PS6 oficjalnie i rzucą hasło "premiera 2028". Było/jest ps5 pro w niemieckim amazonie za 3.8k PLN, więc już lepiej się przejechać chyba i kupić jak ktoś bardzo chce, bo za takie coś więcej niż 4.5k to już przesada.

W sumie sam chciałem kupić ps5 pro na jesień dla gta, ale mam monitor 34 cale, więc też musiałbym brać coś ekstra - bez sensu. Nie ucieknie.

Edytowane przez Fatality
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

@Isharoth Konsolke możesz sobie zostawić jeszcze. Ograsz GTA i sprzedasz ją używaną po cenie zakupu :E

Ja sam nie wiem czy ta konsola u mnie zostanie bo się kurzy, ale jak coś stracić na pewno na niej nie strace bo wartość tylko rośnie :E

Edytowane przez lukadd
  • Like 1
  • Haha 2
Opublikowano

Lepiej kupić w listopadzie, będzie miał 3mc zwrot, na wypadek gdyby nie sprzedał :wariat:

2 godziny temu, Isharoth napisał(a):

Mam tylko nadzieję że proces zwrotu pójdzie bez problemu, tym bardziej że to 2 różne sklepy i 2 umowy ratalne... :( 

Bez żadnego problemu, to najwygodniejsza forma, po prostu oddajesz i raty znikają

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Mowisz, ze ciagniecie kabla przez pol mieszkania i przystawianie biurka pod tv, zeby korzystac z myszki i klawiaturty to sa warunki xD Ty sie dobrze czujesz bo widze, ze u ciebie jest totalny brak jakiejkolwiek wybobrazni i logiki.  Konsola jest pod tv, a pod tv stoi lozko wiec siadam na lozko i gram.  Widze, ze dla ciebie podlaczenie kompa do TV sprowadza sie do podlaczenia kable, nie patrzac na to kto jakie ma warunki w mieszkaniu oraz to jak kos korzysta z komputera.

Edytowane przez Phoenix.
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Po pierwsze PC zajmuje dużo więcej miejsca, po drugie używanie bez K+M to mordęga. Ja mam PC w gabinecie przy biurku, a PS5 w salonie pod TV i nie wyobrażam sobie inaczej. Mógłbym grać na PC przy TV ale tylko jakimś streamingiem, bo ciągnąć kabli czy całej skrzynki nie mam zamiaru. 

Przeniesienie PS5 - 5 minut, przeniesienie PC... Daj pan spokój. 

• Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Widze, ze dla ciebie podlaczenie kompa do TV sprowadza sie do podlaczenia kable, nie patrzac na to kto jakie ma warunki w mieszkaniu oraz to jak kos korzysta z komputera

Co ty widzisz człowieku? Dlaczego twierdzisz, że nie patrzę, skoro to właśnie ja pytam? 

• Like 1
Opublikowano

Dlatego mowie, zebym molg uzywac pc pod tv to musialbym cale biurko i fotel gamingowy przeniesc pod Tv co nie jest po prostu mozliwe, druga sprawa, ze ja nie chce uzywac pc pod tv bo gry to jest ulamek tego co robie przy pc codziennie i nie wyobrazam sobie na tv robic inne rzeczy niz granie :D 

Teraz, j4z napisał(a):

Co ty widzisz człowieku? Dlaczego twierdzisz, że nie patrzę, skoro to właśnie ja pytam? 

Ty dzwonisz, nie ja ;) 

• Like 1
Opublikowano

Ale to co innego bo masz TV przy PC, a nie PC przy TV :E 

W gabinecie sam myślałem nad najmniejszym TV od LG OLED, ale jednak wolę minimalizm i jeden monitor (dużo robię rzeczy POZA graniem, granie to u mnie mała część PC). 

Za to w salonie nie wyobrażam sobie mieć PC, a jak ma służyć tylko do grania to wolę konsolę. Dużo wygodniej.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
2 godziny temu, Phoenix. napisał(a):

Tak samo jak nikt nie kupuje za 5500, a konsole schodzą ze Stocku 🤣 

Nie mówiłem ze nikt tego nie kupuje bo znajda sie jednostki ktore to wezma i za 6 czy 8k.

Nqtomiast każdy kto ma więcej oleju w głowie i chociaż trochę szanuje swoje pieniadze nie przeplaci za starego klamota tylko dlatego ze chce pograć w głupia gierke.

• Like 1