AndrzejTrg 2 744 Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca 5 minut temu, Vulc napisał(a): Satysfakcja swoją drogą, ale do tych bossów nawet nie trzeba podchodzić tyle razy, jeśli ktoś nie chce. Jest szereg mechanik, które ułatwiają potyczki, miejscami wręcz je trywializując. Chodzi Ci o tzw. cheesy czy jak to tam zwą? 1
Vulc 2 191 Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca Tak, ale też pomoc NPC/przywołańców, bardzo prosty grind czy dostosowanie wyposażenia. W ten sposób poziom trudności można regulować sobie samemu. 1
AndrzejTrg 2 744 Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca Teoretycznie tak, choć Ja starałem się grać solo, ani razu nikogo nie przywołałem, a cheesy to za wuja mi nie wychodziły bo były takie momenty, że już nie miałem sił i szybciej okazywało się zabicie bossa normalnie, niż próbować z systemem. Przez całą trylogię skorzystałem dwa razy przy ganksqadzie i manusie, choć manus nie był taki straszny, ale zaś ganksquad to już była patologia ;p
crush 3 575 Opublikowano 21 Marca Opublikowano 21 Marca Macie odpowiedź gdzie poszło 400 000 000. 1 6
ODIN85 3 502 Opublikowano 21 Marca Opublikowano 21 Marca (edytowane) Jest aczka za obejrzenie całych? @crush Tu masz abo za 200zł na rok https://www.pepper.pl/promocje/pc-xbox-ubisoft-premium-na-rok-turcja-1799-lir-na-rok-ok-200-zl-na-premiere-assassins-creed-shadows-1012391 Edytowane 21 Marca przez ODIN85
AndrzejTrg 2 744 Opublikowano 21 Marca Opublikowano 21 Marca Analizować nie będę, ale pewnie z 1/4 poszła na wypłaty dla tych/ich czy wuuj wie czego https://www.ubisoft.com/en-us/company/about-us/diversity-inclusion-accessibility 1 1
tgolik 547 Opublikowano 21 Marca Opublikowano 21 Marca (edytowane) 7 godzin temu, AndrzejTrg napisał(a): Jak mówisz że gry FS są dla masochistów, w pewnym sensie się zgodzę, ale kiedy idziesz 20 czy 30 raz na bossa, i go zabijasz, czujesz taką satysfakcję jakiej nie uświadczysz w 95% gier i to jest niesamowite Sądząc po Twojej wypowiedzi to chyba tylko spróbowałeś ich gry, Ja powiem Ci tak, kupiłem DS3 na premierę, odbiłem się milion razy, ale powiedziałem sobie na początku 2024r że jak ubiję jaszczurkę na poczatku to później już pójdzie, i poszło W DS3 nie byłem w stanie przetrwać pierwszego ciosu pierwszego bossa. Do Sekiro przyłożyłem się - 75 godzin gry z czego 2/3 to grind - niestety Genihiro na wieży był dla mnie nie do przejścia i musiałem porzucić grę. Poświęciłem jeszcze paręnaście godzin na grę w Pinokio, zanim stwierdziłem, że gatunek jednak jest nie dla mnie. Ile razy siadałem do gry, idealne parowanie wchodziło mi dopiero po 20-30 minutach rozgrywki. Z taką pamięcią mięśniową, stwierdziłem, że soulslike są nie dla mnie. Dlatego lubię gry od UBI, bo dają mi szansę wygrywać w walce. Jednak AC: Shadows jest niezłe Edytowane 21 Marca przez tgolik 2 3 1
musichunter1x 1 316 Opublikowano 21 Marca Opublikowano 21 Marca (edytowane) Huh, więc najwidoczniej nie zrozumiałeś rytmu, gdzie liczy się uważność i zamysł w klikaniu na padzie. DS3 porzuciłem, bo był już za łatwy dla mnie, gdzie była to już kwestia znalezienia swojego ekwipunku. Pierwszy boss, poszedł za pierwszym razem, bo wystarczy wiedzieć że czasem trzeba być bliżej niż dalej i nie klikać w panice Sekiro za to uwielbiam, bo praktycznie nie liczy się ekwipunek i nie zbiera się dupereli, poza umiejętnościami oraz narzędziami, a nie szukanie mieczyka który robi to samo, ale bardziej, wrogowi który walczy tak samo, ale z większym HP. Genishiro zajął mi trochę czasu, ale gdy gra kliknęła to wspaniały był ten taniec mieczy i ostatni boss w świetny sposób do tego nawiązuje. Było to z 20 prób, a potem potrafił paść nawet bez zadania mi obrażeń. W Sekiro wkurwia mnie tylko trochę za duży świat i w drugim przejściu zgubiłem się...., a chcę tylko bossów poklepać, nie mając swojego zapisu na PC z PS4. Natomiast w AC:S Asmongold daje radę bez problemu, a on często ignoruje mechaniki i brakuje mu uwagi, przez stream, a zazwyczaj daje najwyższy poziom trudności, obniżając go jeśli mocno utknął. Edytowane 21 Marca przez musichunter1x
Roman_PCMR 866 Opublikowano 21 Marca Opublikowano 21 Marca Ahh, i kolejny dzionek z assasynkiem Z rana pare spotkan, kawusia i wracam do gierkowania. Ciezkie zycie na obczyznie 2 1 1
caleb59 1 623 Opublikowano 21 Marca Opublikowano 21 Marca Mack suchej nitki nie zostawił. Jak ktoś lubi hejtować Shadows to zapraszam... 1
samsung70 210 Opublikowano 21 Marca Opublikowano 21 Marca (edytowane) 3 minuty temu, Roman_PCMR napisał(a): Ahh, i kolejny dzionek z assasynkiem Z rana pare spotkan, kawusia i wracam do gierkowania. Ciezkie zycie na obczyznie z benefitu wpadl 4090 :D? Edytowane 21 Marca przez samsung70
zozolek 312 Opublikowano 21 Marca Opublikowano 21 Marca hmm odpalam dziś grę i gpu nie przeskakuje w tryb 3d - zegary na 700 . . . dodałem tryb gry na wydajnosc, apka nv i dodałem równiez 0 zmian, ktoś coś ?
userKAMIL 857 Opublikowano 21 Marca Opublikowano 21 Marca Te wasze guru UV i Ryslawy stwierdzili, że mimo wszystko to bardzo solidna gra. 2 1
cichy45 607 Opublikowano 21 Marca Opublikowano 21 Marca Ja z recenzjami nie mam problemu. Uważam za prawdziwe te które zgadzają się z moimi poglądami 1 4 1
Reddzik 2 775 Opublikowano 21 Marca Opublikowano 21 Marca (edytowane) https://www.twitch.tv/cohhcarnage/clip/TriangularFaintStingrayShadyLulu-YfNhNsg_FE1ZGHMX Edytowane 21 Marca przez Reddzik 1 1
samsung70 210 Opublikowano 21 Marca Opublikowano 21 Marca 29 minut temu, zozolek napisał(a): hmm odpalam dziś grę i gpu nie przeskakuje w tryb 3d - zegary na 700 . . . dodałem tryb gry na wydajnosc, apka nv i dodałem równiez 0 zmian, ktoś coś ? nowe sterowniki? ja na dokladnie tej samej karcie po instalacji najnowszych mialem dx12 error i kupsztyl, usunalem, dalem nowe chyba ze 3 updejty do tylu i dziala poki co. 19 minut temu, userKAMIL napisał(a): Te wasze guru UV i Ryslawy stwierdzili, że mimo wszystko to bardzo solidna gra. kto?
miro 710 Opublikowano 21 Marca Opublikowano 21 Marca mi się bardzo podoba recenzja " na gałęzi " lubię i subskrybuję gościa za recenzje filmów o grze powiedział dokładnie to jakie są moje odczucia. gra mi się bardzo dobrze bo lubię, gra jest przepiękna, na pewno zmuli i znuzy, jak to aC, ale ja vallhalle przeszedłem cała 2x z dodatkami, więc... i wkurza mnie to samo, ten niby otwarty świat, zawsze lubiłem do celu na skróty przez las, tak samo np w wieśku, a tu bardzo często się nie da, wszystko zarośnięte 1 1
lukadd 2 913 Opublikowano 21 Marca Opublikowano 21 Marca Ogólnie sprzedaż wygląda cienko. Ubi się "pochwaliło" tylko milionem graczy premierowo, a nie milionem sprzedanych kopii co robi wbrew pozorom różnicę Milion graczy to wszystko wliczone łącznie z Abo UBI, z kodami intela, rozdanymi kopiami przez ubi dla recenzentów, youtuberów, twitchów itd., a nie faktyczna ilość sprzedanych kopii gry Inwestorzy co widać po cenach akcji UBI też nie świętują. 2 2
DITMD 787 Opublikowano 21 Marca Opublikowano 21 Marca Gra jak każda inna, ma swoje zalety jak i wady, o wiele bardziej podoba mi się niż Valhalla, gram z japońskim VA, na ekspercie, i jak na razie do tej pory to wszystko jest git. 1 1
Lypton 953 Opublikowano 21 Marca Opublikowano 21 Marca (edytowane) 49 minut temu, userKAMIL napisał(a): Te wasze guru UV i Ryslawy stwierdzili, że mimo wszystko to bardzo solidna gra. UV to fan serii, tak na GOLu pisał o sobie przy recenzji Origins, któremu dał 9/10. Cytat Zaliczam się do fanów serii Assassin’s Creed, na dodatek do tego nielicznego grona, które uważa, że solidny wątek współczesny jest jej potrzebny. Kilkukrotnie ukończyłem wszystkie duże odsłony cyklu oraz niektóre spin-offy, praktycznie wszystkie „wymaksowałem”, czasem nawet dwukrotnie na różnych platformach. Ostatnie produkcje nie podeszły mi w ogóle, moje oceny kolejnych tytułów prezentują się następująco: Assassin’s Creed – 7/10, Assassin’s Creed II – 9/10, Assassin’s Creed: Brotherhood – 8.5/10, Assassin’s Creed: Revelations – 7/10, Assassin’s Creed III – 8.5/10, Assassin’s Creed IV: Black Flag – 9/10, Assassin’s Creed: Unity – 6/10, Assassin’s Creed: Rogue – 6/10, Assassin’s Creed: Syndicate – 6/10. Nawet części, które mu w ogóle nie podeszły, ocenił na przyzwoite 6/10. Potem jeszcze zrecenzował Valhallę na 8/10. Edytowane 21 Marca przez Lypton 1
Rekomendowane odpowiedzi