Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moja kopia już doszła, włączyłem na moment i duże oczy, myślałem że włączyłem Three Houses hahahaha

Ale póki co nie odpalam, jestem w połowie Star Ocean Second Story R, wpierw skończę jedno zanim zacznę drugie

Kurde i aż szkoda, dziś premiera Trails In The Sky 2nd, mega dobre recki, ale przez Fire Emblem i tego Wolverine'a praktycznie przechodzi bez echa

Opublikowano
1 godzinę temu, Isharoth napisał(a):

A tak z ciekawości, gdzie kupowaliście? Empik wczoraj nie wysłał i coś wątpię że na weekend dostanę.

Ja brałem w perfect blue, też razem z Trailsami :) Preordery zazwyczaj wysyłane są dzień przed release date.

• Like 1
Opublikowano

Jestem po 2h w nowym Fire Emblemie. Zaczyna się całkiem obiecująco i ciekawi mnie jak się rozwinie. Historia, a przede wszystkim walka, bo początek to jeden wielki tutorial i bardzo podstawowe mechaniki. Wizualnie gra wygląda względnie dobrze, choć na kolana nie rzuca. 30 klatek daje się miejscami we znaki. Na razie postanowiłem zacząć "wspominki" od tego młodego chłopaka, chyba najlepiej się sprawdzi w moim przypadku. Choć kusiło kliknięcie Dietricha. 

• Upvote 1
Opublikowano
14 godzin temu, Jaycob napisał(a):

Jakie problemy? 

Trafiłem na egzemplarz z tragicznym ekranem, który dla Nintendo był całkowicie normalny jak na LCD :D 

Spoiler

Było to już ponad pół roku temu i myślałem, że dostałem premierowy model z jakąś chorobą wieku dziecięcego, ale o dziwo nawet teraz można trafić na podobne posty nieszczęśliwców.

Widoczne tylko w nocy lub przy słabym świetle, także można chwilę żyć w nieświadomości. W moim przypadku specjaliści przez długi czas również twierdzili, że to normalne, ale eskalowanie problemu do czeskiego dystrybutora pomogło i ostatecznie udało się pozbyć tego złomu.

• Sad 1
Opublikowano (edytowane)

Ghosting to chyba tylko na materiałach youtuberów zobaczysz. Ja tego nie widzę podczas grania. Siedzi tam całkiem dobrej jakości IPS. Ma ładne kolory, a dlatego, że jest malutki to zbytnio mi nie przeszkadza, że to nie oled. Większe ekrany to inna bajka i tutaj tylko OLED.

Edytowane przez DżonyBi
  • Like 1
Opublikowano
W dniu 17.09.2026 o 18:55, Vulc napisał(a):

Jestem po 2h w nowym Fire Emblemie. Zaczyna się całkiem obiecująco i ciekawi mnie jak się rozwinie. Historia, a przede wszystkim walka, bo początek to jeden wielki tutorial i bardzo podstawowe mechaniki. Wizualnie gra wygląda względnie dobrze, choć na kolana nie rzuca. 30 klatek daje się miejscami we znaki. Na razie postanowiłem zacząć "wspominki" od tego młodego chłopaka, chyba najlepiej się sprawdzi w moim przypadku. Choć kusiło kliknięcie Dietricha. 

No ja też w pierwszym rzucie wybrałem chłopaka, ale zgodnie z rekomendacją zamierzam grać przemiennie wszystkie historie, żeby na bieżąco obserwować wpływ moich poczynań na przebieg wydarzeń. Ciekawi mnie też wpływ "podkradania" kompanów z innych ścieżek - w Three Houses nie miało to żadnych minusów, bo podbierałeś kompanów swoim przeciwnikom których i tak musiałeś wykończyć, ale tutaj będziesz podkradał sam sobie w innej ścieżce, co będzie miało wpływ na fabułę i może nawet utrudnić grę. 

Opublikowano

Ja na razie nawet się nad tym nie zastanawiam. Mam 31 dni przed pierwszą walką na arenie i próbuję maksymalnie to wykorzystać. Zrobiłem rekonesans wokół miasta i znalazłem 3-4 podziemia na podobnym do mojego poziomie. Spróbuję je zaliczyć i zrobić questy w mieście, a później się zobaczy. Ludzie, jaki to jest pochłaniacz czasu.

Opublikowano

Ta gra to potwór, nie wierzę że nie przebiję bariery 150h. 

Zgodnie z rekomendacją, robię wszystkie 4 ścieżki fabularne Cai -> Theodora -> Lena -> Dietrich po kolei do końca 1 części, a dopiero mając wszystkie skończone, rozpocznę 2 część - to rekomendacja pod kątem fabularnym, żeby wszystkie historie się idealnie zazębiły i połączyły w wielkim finale. 

Opublikowano
W dniu 17.09.2026 o 10:59, slafec napisał(a):

Super, że sequel FE się udał.

Kolejny powód do ponownego zakupu NS2, ale spokojnie poczekam na ulepszoną wersję, bo tego złomu z LCD drugi raz bym nie kupił.

Też wezmę dopiero z oledem.

Opublikowano (edytowane)

Mi styka co mam, podłączyłem S2 do swojego OLED'a na biurku i jechanes. 

A co do FE poprawka: czuję że doskoczę do 200h. Ta gra jest monstrualna, myślałem że będąc daleko w 1-szym akcie 1-ego protagnisty mam już co nieco opanowane, a tu ciągle wyskakują nowe mechaniki jakbym nadal był w prologu, na koncie już ponad 15h, a ja może z 10% mapy odkryłem. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Upvote 1
Opublikowano

Ja tam zamówiłem konsolę w rocznicowym wydaniu razem z padem i etui też The Legend of Zelda 40th Anniversary Edition. Wszystko w Empiku w znośnych pieniądzach, bo już widzę wszędzie jest drożej, o ile w ogóle jest dostępne. Nie mam zamiaru czekać dłużej, dobrych tytułów na ten sprzęt już wyszło całkiem sporo (ostatnio choćby Orbitals czy teraz Fire Emblem). Tak więc czekam do końca października na konsolę, dokupię może jeszcze jakieś inne gierki w tym czasie, potem odświeżona Okaryna i nic więcej do szczęścia mi nie potrzeba. Tym bardziej, że NS2 dostaje też sporo całkiem smacznych kotletów - Residenty, Finale czy inne Stellar Bladey. Styczeń Metroid Ravenous. Jest OK.