Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Mi sztuczna buła z maka leży na żołądku, dlatego zdecydowanie wolę wrapa. Gdyby w maku mieli takie buły jak chociażby w jakimś bobbym to byłoby dużo lepiej. No i mięso, to z BK też mi lepiej podchodzi, bardziej czuć... mięsem :D Pomimo, że znam hodowcę bydła, który ma zakontraktowane dostawy do maka i wiem, że mają dosyć restrykcyjne wymogi jakości mięsa ;) Więc ja nie wiem co oni tam dodają do tego. Idziesz do Bobbyego, Pasibusa czy jakiejkolwiek knajpy z burgerami, która nie jest masówką typu McD czy BK i to jest niebo a ziemia. A przecież efekt skali powinien raczej działać in plus w tym wypadku.

Edytowane przez lesiu155
Opublikowano
2 minuty temu, dannykay napisał(a):

Winiary nadaje się do kanapek, do sałatek, na jajeczko. A kielecki nadaje się do jednego. Do wy$#%ania

to też zalezy w jakim rejonie się mieszka, u nas dawniej był tylko kielecki i do tej pory widać ile tego się sprzedaje w porównaniu z innymi. Sam tez dawniej tylko jego uznawałem...

od kiedy w domu jakieś 8lat temu zagościł TM to tylko i wyłącznie domowy tylko jajeczko od włąsnej kury i musztarda łagodna np Roleski albo Pegaz,  Pegaz ma też bardzo dobry majonez, u nas go nie ma, pozostaje zakup w sklepie allegro itp

Opublikowano
16 minut temu, dannykay napisał(a):

To tak jak majonezy. Winiary nadaje się do kanapek, do sałatek, na jajeczko. A kielecki nadaje się do jednego. Do wy$#%ania :E

W robocie kiedyś przy flaszce po godzinach mieliśmy dyskusję nt. majonezów. Wszyscy ohy i ahy nad kieleckim (większość mieszka w regionie pochodzenia). Dla mnie to najgorszy majonez. Taki wodnisto-kwaskowy. Zero smaku majonezu.

Lubie Kanię, Winiary, Pomorski :D 

• Upvote 1
Opublikowano

Thermomix mnie zastanawia zawsze. Jak ktoś nie ma czasu gotować to czemu w ogólnie nie lepiej dieta pudełkowa? Ja najwięcej czasu tracę w sklepach na zakupach do obiadów niż na samym gotowaniu. A najgorsze jest jeszcze to, że ostatnimi czasy mięso czy głupia papryka bez promocji np. 20 zł KG, na promocji 5 zł KG. Więc dochodzi jazda po paru sklepach żeby nie dać się naciąć na jakąś z dupy cenę. A przy termomixie przecież i tak myjemy, obieramy warzywa, wycinamy mięso z syfu itd. Dieta pudełkowa od 40-50 zł dziennie. Ale nie wydajemy wtedy tyle kasy w sklepach, rachunki za prąd niższe, na paliwie też oszczędzamy. Ale przede wszystkim mniej łażenia po sklepach.

Opublikowano
39 minut temu, dannykay napisał(a):

To tak jak majonezy. Winiary nadaje się do kanapek, do sałatek, na jajeczko. A kielecki nadaje się do jednego. Do wy$#%ania :E

Panie, majonezu się nie ru**a!

Ale popieram Kielecki jest tak dobry, że można do niego poczuć pożądanie :E 

p.S. Winiary tylko do dekoracji. śmietnika :E 

• Like 3
  • Upvote 2
Opublikowano
4 minuty temu, Gang napisał(a):

Ja też team winiary
Ale madero albo ten z lidla też jest spoko. 

a ostatnio odkrycie: vege majonez z biedronki, ma połowe mniej kcal i jest chyba nawet tańszy. 

Aaa Madero, zapomniałem dodać. Też lubię :) 

Ten Vege mi kompletnie nie siadł :D 

Opublikowano
2 minuty temu, KiloKush napisał(a):

Ale nie wydajemy wtedy tyle kasy w sklepach,

a po co ci auto ?   przecież wszędzie tramwajem dojedziesz i taniej

masz express do kawy ?  po co ci ? zalej w kubku sypaną, będzie taniej

my w TM nie gotujemy obiadów, choć zdarzało sie na początku, za to zupy bardzo często, zrobi 8latek i nie ma bata , musi wyjść, jest super

poza tym nóstwo rzeczy od wyrabiania ciasta, mielenie miesa,suchego chleba na tartą  itd itp

jedyna rzecz, jest zdecydowanie za drogi, gdyby wtedy był lidlomix to jego bym kupił

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, KiloKush napisał(a):

Thermomix mnie zastanawia zawsze. Jak ktoś nie ma czasu gotować to czemu w ogólnie nie lepiej dieta pudełkowa? Ja najwięcej czasu tracę w sklepach na zakupach do obiadów niż na samym gotowaniu. A najgorsze jest jeszcze to, że ostatnimi czasy mięso czy głupia papryka bez promocji np. 20 zł KG, na promocji 5 zł KG. Więc dochodzi jazda po paru sklepach żeby nie dać się naciąć na jakąś z dupy cenę. A przy termomixie przecież i tak myjemy, obieramy warzywa, wycinamy mięso z syfu itd. Dieta pudełkowa od 40-50 zł dziennie. Ale nie wydajemy wtedy tyle kasy w sklepach, rachunki za prąd niższe, na paliwie też oszczędzamy. Ale przede wszystkim mniej łażenia po sklepach.

To proste - nie każdy umie. A Thermomix dokładnie mówi co i jak.

Moja żona go lubi - ja mniej, bo gotuję od wielu lat i raczej dobrze to robię. 

A co do diet pudełkowych - ja mam kiepskie doświadczenia raczej. 

Opublikowano
4 minuty temu, Gang napisał(a):

a ostatnio odkrycie: vege majonez z biedronki, ma połowe mniej kcal i jest chyba nawet tańszy. 

O też używam, spoko jest.

A thermomix? To jest religia, Thermomix i Hizero, najlepiej w tym duecie :E

Opublikowano
6 minut temu, KiloKush napisał(a):

Ja od dłuższego czasu zamawiam zakupy z Auchana. Na pewno wychodzi drożej, niż śledzenie cen i wizyta w kilku sklepach, ale zalogowanie się i dodanie do koszyka wszystkich produktów zajmuje 20 min zamiast kilku godzin jeżdżenia.

Dodatkowa korzyść - wnoszą pod same drzwi (ważne jeśli masz 4 torby z zakupami i kilka zgrzewek wody :)).

Tylko po mięso jeżdżę do mięsnego. 

Opublikowano
6 minut temu, Arczevski napisał(a):

i Hizero

no weź przestań, bylismy ostatnio u znajomych i teraz mnie zona męczy o tego cara.

nie zgłebiałem tematu ale na pewno jest coś 2x tańszego równie dobrego

tak jak TM vs lidlomix

Opublikowano
8 minut temu, GordonLameman napisał(a):

ja mniej, bo gotuję od wielu lat i raczej dobrze to robię. 

ja też, ale on po prostu dużo ułatwia

od 3lat piekę chleb i bułki, nie kupujemy żadnego pieczywa, on mi wyrobi ciasto, nie musze mieć robota planetarnego, on mi zmieli zmrozone mięso, ugotuje zupy krem itd itp, ułatwia sporo, a jak 10latek chce sobie coś zrobić, to mu na wyświelaczu wszystko poakze i ci dziecko przynosi lody czy shake ;)

2 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Małe miasteczko nie daje alternatywy dla normalnych zakupów

mam to samo, u nas nawet biedronki nie ma, bo jest klika właściciela lawiatana i dużej hurtowni, blokują wszystko

Opublikowano

tak tak, Delikatesy też są, tam zawsze chodzę, ale drogo bardzo

jedynie mięso i wedliny u nas wszędzie super, bo dużo swoich sklepow mają

mieszkam w zagłebiu wędliniarskim tzw konsorcjum lisieckie

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Jak ja byłem hejterem TM tak przed świętami teściowa sobie kupiła i kurcze, zaczynam się przekonywać. Gotować to i bez niego dobrze potrafię ale dla mnie najważniejsza jest oszczędność czasu. W takim sensie, że nastawiam sobie sosik, łotewa i nie muszę tego pilnować tylko w tym czasie mogę zrobić coś innego, a TM sam wymiesza itd. No i muszę to przyznać, że to jest całkiem nieźle przemyślany sprzęt. Dużo za drogi ale ma swoje plusy. A dieta pudełkowa, cóż... no coś za coś ale jeśli moja 2+2 rodzina miałaby być na diecie pudełkowej to szybko by mi komornik zapukał do drzwi. No ni uja to się nie opłaci. TM w 3 miesiące spłacony ;) I tak nie kupię bo nie mam miejsca ;)

Edytowane przez lesiu155
Opublikowano
1 minutę temu, lesiu155 napisał(a):

W takim sensie, że nastawiam sobie sosik, łotewa i nie muszę tego pilnować

m in o tym własnie pisałem, ułatwia duzo, sosik czy suróweczkę pyk, codziennie coś..choć jak mówie, lidlomix jest równie dobrze przemyslany i robi to samo, jedyne co, to kuźwa brzydki wi wielki jest

to tak jak z air frajerem, dopóki nie ma w domu to wydaje się zbędny, potem codziennie...

Opublikowano (edytowane)

Żałuję, że nie kupiłem erfrajera za 4 dychy na temu jak był przed świętami, nie byłoby mi żal wywalić, gdyby się nie sprawdził :D Z drugiej strony to tylko dużo mniejszy piekarnik

Edytowane przez lesiu155