Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kamery w actrosach juz kilka lat.

nie słyszałem o kierowcy który chciałby wrócić do lusterek...

i to są dziesiątki opinii od ludzi, którzy robią 100kkm+ w roku. 

to jak automat w aucie, wady sa wymyślane na siłę 

• Upvote 1
Opublikowano
7 minut temu, Krzysiak napisał(a):

U nas na firmie w zeszłym roku przyszło pierwsze Volvo aero z kamerami. Najpierw kierowca się tego trochę obawiał, teraz po kilku miesiącach już by nie wrócił do lusterek.

a Volvo ma duzo mniej zaawansowane te kamery niż actros. 

np mega bajer to jest co do cm linia gdzie sie kończy naczepa i tylna oś, albo co sobie tam ustawić kierowca chce. 

Opublikowano

W tym Krakowie to faktycznie, kierowców się nie lubi :hihot: ogólnie mam takie wrażenie, że im bardziej na południe Polski, tym bardziej szkaluje się drifterow, gruziarzy i wszystkich, którzy odbiegają od normy. Zakładam, że ma to też związek z zamożnością mieszkańców. Jestem z północy a tu taka trochę bieda i nędza w porównaniu do południa. Takie moje wolne przemyślenia na podstawie relacji ze znajomymi z różnych stron naszego kraju. 

Opublikowano (edytowane)

To bardziej chodzi o zagęszczenie ludności. Jak mają się mieszkańcy nie wkur..... jak debil jeden z drugim zdezelowanymi e3śmietnik/e4śmietnik piłują je o 23 do okoła latarni pod lidlem? Albo jadą w 50 aut przez miasto w nocy z pierdzącymi wydechami.

Edytowane przez Katystopej
Opublikowano (edytowane)

No spoko, ale typowy driftowóz nie ma jakiejkolwiek możliwości prawnej uczestniczyć w ruchu ulicznym. Więc czego ludzie oczekują, jeśli przyjeżdżają takim autem na własnych kołach? 

No chyba, że driftowóz w takim znaczeniu, że jeden fotel kubełkowy (o ile), opony ze śmietnika i kto bogatszy, to hydrołapa :hahaha: 

Edytowane przez marko
Opublikowano

Ja to później oczywiście wywalam ze stacji jak przyjeżdża, bo to fakt faktem nie powinno się poruszać po drogach publicznych, policjanci słusznie zabierają te dowody. Ktoś w okolicy to później odblokowuje w cepiku, więc jednak znajduje się ktoś biorący to na klatę... znaczy do portfela 😅😂

Opublikowano

A ja bym powiedział że lata temu gruzing i upalanie tego to była właśnie domena większych miejscowości, dopiero teraz widać tego więcej w mniejszych miasteczkach. U mnie bardzo długo był spokój, ale teraz są drifterzy :E Ale stwierdzam ich obecność tylko po autach, bo nie widziałem chyba ani razu żeby ktoś upalał, więc muszą się w miarę dobrze pilnować. W każdym razie ilość E36 na mieście z hydrołapami wzrosła. Najlepszy numer jak któryś próbował obciąć dach w E39 i sie w cholere całe auto spaliło :D

Opublikowano (edytowane)

Jakbyś już znalazł coś co się spodoba, to przejrzyj fb i olxa czy w okolicy ktoś nie sprzedaje. Nam się udało praktycznie nieużywany wózek kupić w bloku obok dużo taniej niż nówka. Jak coś to to było baby design husky :D

Edytowane przez Arczevski
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Może głupie pytanie. U którego operatora komórkowego znajdę normalnie działające multi SIM? W sensie SIM i eSIM albo 2x eSIM z tym samym numerem, które mogę sobie zainstalować na dowolnych urządzeniach. Bo jak tak patrzę po stronach operatorów, to oczom nie wierzę, bo można to zainstalować jedynie na zegarku :boink: Orange ma jakąś normalną ofertę z multi eSIM ("ekstra karta esim" się to nazywa)

Źle szukam, czy serio multisim to jakieś s-fi?

@GordonLameman gratulacje

Edytowane przez marko
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Mamy tu jakichś ekspertów od wózków dziecięcych? :E 

Najważniejsze to nie daj się naciągnąć. Serio nie potrzebujesz niczego cudownego. 

My mamy Bebetto Luca, nie drogi, nie tani. Taki pośrodku. Styka w zupełności z zapasem. Nie daj sobie wmówić, że potrzebujesz ekstra ficzerów. 

Jedynie fotelik dziecięcy polecam z obracaniem, ułatwia wsadzanie brzdąca w każdym wieku (my mamy 2x Britax, jeden Romer z bazą osobno dla małej, dla starszej ze zintegrowaną bazą britax dualfix m i-size czy jakoś tak, ale ona ma prawie 3 lata).

Edytowane przez larry.bigl
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Przy wózkach to przede wszystkim trzeba sobie odpowiedzieć, gdzie będzie się go używać. Pod to trzeba po prostu dobrać rodzaj kół. Druga sprawa, czy będziecie jeździć często z tym wózkiem samochodem czy sporadycznie. Gondola zajmuje sporo miejsca, więc warto popatrzeć na wymiary, żeby i weszło do bagażnika, i było też lekkie. Macie plus, że będziecie jej używać w ciepłym sezonie. Na jesień/zimę lepiej wziąć po prostu większą. Po trzecie: zdrowy rozsądek. Lepiej mieć wózek tańszy i go nie żałować, a w najgorszym wypadku wyrzucić na koniec na śmietnik, niż kupić taki, którym żal gdziekolwiek wjechać, bo się zniszczy. 

No i oczywiście wózek max 2w1, i fotelik osobno. 

Edytowane przez marko
  • Upvote 1