Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, jarux napisał(a):

Wam też się dziś mocno dłuży dzień?

Rano totalnie nie chciało mi się wstawać. Do pracy wyjechałem o 7:50 z tego wszystkiego, a wróciłem gdzieś o 13:00. Obiad, kawka i jazda na plac zabaw :E Kurde, w parku łabędzie tak przyzwyczajone do ludzi, że możesz podejść spokojnie na pół metra, a to tylko czai czy masz coś w ręce. Chociaż kaczki w sumie nie lepsze. W tamtym roku młoda jadła obważanka w wózku, to kaczka wskoczyła na wózek i wyrwała dziecku tego obważanka :lol2:

Edytowane przez marko
Opublikowano
9 godzin temu, larry.bigl napisał(a):

Panowie co do miasta do 20 albo 35-40k? Dwa budżety. Dziś żona wsiadła do wcześniej polecanego Clio 4 i 5 i na oba powiedziała że nie chce. Za ciasny :E

Dwa budżety bo bije się z myślą czy do jeżdżenia do żłobka warto w ogóle wydawać więcej.

Pug 308 1.6hdi, za 40 koła ogarniesz 2018-2019r bez problemu :) 

Opublikowano
13 godzin temu, larry.bigl napisał(a):

Panowie co do miasta do 20 albo 35-40k? Dwa budżety. Dziś żona wsiadła do wcześniej polecanego Clio 4 i 5 i na oba powiedziała że nie chce. Za ciasny :E

Dwa budżety bo bije się z myślą czy do jeżdżenia do żłobka warto w ogóle wydawać więcej.

Miałem kiedyś służbową Astrę 2016 1.4T hatchback 4 cylindry 145 lub 150 KM. Bardzo miło wspominam. Miałem też służbową 2020 ale tak już były 3 cylindry chyba 125KM i było czuć dużą różnicę w pracy silnika. Spalanie było całkiem podobne w obu. Duży plus, że szybko się robiło w niej ciepło.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, larry.bigl napisał(a):

No a DPF? Zero problemów? Znajoma ukisiła Peugeot 308 HDi jeżdżąc w mieście (rocznik 2016).

100 tys km (auto ma już obecnie pod 300) zrobione w 70% wkoło komina swoim 2.0hdi po chipsie, nawet nigdy nie wyrzucił żadnego błędu dotyczącego filtra. Ale też wrzucona dioda wskazująca wypalanie w lusterko (podczas wypalania zawsze włącza podgrzewanie). Ot gdy widzę że świeci wyjeżdżam na obwodnicę i but (oczywiście gdy mam na to czas, nie jestem jej niewolnikiem) ;)

1.6hdi zrobione 60k (obecnie prawie 340) w podobnym trybie, tu nawet nie ma diody i nie wiadomo kiedy wypala, też zero problemów z filtrem.

Edit 

W sumie 2.0bluehdi w 508 też zrobił ostatnie 50k wkoło komina i zero problemów.

Edytowane przez Krzysiak
Opublikowano

@bergercs W jak dużą minę się pakuję? Swego czasu pisałeś o Insignii na PCLabie, ale posty już raczej nie do odnalezienia.

Teść chce mi podarować Insignię z 2012 roku (przedlift). 2.0 CDTI biturbo. Do zrobienia w najbliższym czasie będzie rozrząd i sprzęgło z dwumasem. Co tam się jeszcze może zepsuć i narazić na duże koszta?

Wszystkie 4 świece są z czujnikiem ciśnienia, ale były wymienione jakieś 2 lata temu, więc na chwilę powinien być spokój.

Opublikowano

Robione już dwukrotnie. Ogólnie auto znam i jego historię. Serwis olejowy co 10-15 tys. km, w skrzyni też wymieniany chyba co 100 tys. km (aktualnie przebieg to jakieś 330k). Kojarzę tylko coś, że tam cena części/napraw może niemile zaskoczyć.

Opublikowano

Chyba nie będę wybrzydzał, skoro jest w najlepszej możliwej cenie. 8:E Wizualnie właśnie jest ok, rdzy też nie ma bo była od samego początku garażowana (drugi właściciel, pierwszy w kraju). Trochę cena opon zaskoczyła, ale do udźwignięcia.

Opublikowano

W Insigni trzeba ten zasrany uszczelniacz wymienić na tulejkę, są zestawy na allegro po ok 80-90zł, wtedy jest względny spokój.

Podzielam zdanie Berga, mamy jeszcze trochę Astr K w firmie, za darmo bym tego nie chciał. 2 lata temu czekaliśmy 2 msc aż ASO zdobędzie pompę oleju do 1.6 cdti, zwyczajnie nie było na rynku żadnej. Na rynku europejskim, jedna była w Stanach 8:E pompa wysiadła przy 130kk...

Opublikowano
9 minut temu, bergercs napisał(a):

Calibra z 2.0T tak - ten silnik był genialny. Omega B w 3.0 może też. Wszystko co nowsze to potomstwo kur.y i szatana.

az mi sie przypomniał tekst:

On to jest dziecko wiatru i kurzu...

Tuman ;D

• Haha 1