Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 minut temu, huudyy napisał(a):

moja kobieta w tym samym czasie co ja kupiła Realme GT Master 2 - zgadnij komu bateria spuchła po półtora roku użytkowania super szybkiej ładowarki :E może to był zbieg okoliczności, nie wiem, wolałem uniknąć tego losu

Tu nie winna była ładowarka a sama bateria. Szybkie ładowanie tylko przyspieszyło proces dla wadliwej baterii ;)  

21 minut temu, huudyy napisał(a):

Inna sprawa, że telefon podłączam do wolnej ładowarki co noc, telefon sam odpala ładowanie nocne, budzę się rano i pełna bateria, która dzięku niskiej degradacji wytrzyma do końca dnia. :)

Czyli tak samo jak ładowanie elektrycznego samochodu czego wiele osób nie jest wstanie zrozumieć :E 

Opublikowano
3 minuty temu, DjXbeat napisał(a):

Czyli tak samo jak ładowanie elektrycznego samochodu czego wiele osób nie jest wstanie zrozumieć :E 

też nie rozumiem tej sraczki w temacie o elektrykach, sama w sobie koncepcja BEV jest fajna, zwłaszcza na małe, dzielne daily, tyle że to jest coś dla zamożnego człowieka z możliwościami, a nie dla gołodupców (mieszkanie w bloku, parking pod chmurką)

Opublikowano
44 minuty temu, bleidd napisał(a):

Xiaomi 14T

No i chciał żebym mu "na pulpit" wyciągnął parę kontaktów Xiaomi tam zawsze coś nie działa.

Aż z ciekawości spróbowałem na Redmi Note 13 Pro 5G /na HyperOS 2/ - bezproblemowo trzy losowe wrzuciłem. Robisz to na pewno przez kontakty Google czy jakiś modyfikowany soft.

Opublikowano

Ewentualnie A119 Mini 2, wypada bardzo podobnie więc raczej kwestia gustu. Ja mam A810, trochę wyższy model od A510 ale sensor jest chyba ten sam - dla mnie spoko, apka działa dobrze, jakość nagrań bardzo dobra.

Opublikowano

Szybkie ładowanie w telefonie to dla mnie nice to have ale żaden ficzer kiler. Obecny S25U ładuje co dwa dni, zazwyczaj ładuje w nocy. Podkładowanie go nawet tym pseudo szybkim 45W Samsunga wystarcza na cały dzień na luzie.

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, marko napisał(a):

U mnie w pracy raz spróbowali chińskich telefonów. Ilość skarg była tak duża, że bardzo szybko się ich pozbyli. Najciekawsze, że każdy narzekał na coś innego :E

Widząc jak szkopy podchodzą jak pies do jeża do każdej nowej technologii ułatwiającej życie, dziwne że nie trwają przy Nokii 8110 :E Jak będąc tam pierwszy raz w 2017r chciałem zapłacić zbliżeniowo kartą, to się na mnie babka patrzyła jak aryjscy bracia na żymian :hahaha:

Edytowane przez Katystopej
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Katystopej napisał(a):

Widząc jak szkopy podchodzą jak pies do jeża do każdej nowej technologii ułatwiającej życie, dziwne że nie trwają przy Nokii 8110 :E Jak będąc tam pierwszy raz w 2017r chciałem zapłacić zbliżeniowo kartą, to się na mnie babka patrzyła jak aryjscy bracia na żymian :hahaha:

Z kartami płatniczymi przyznam Ci rację, choć corona mega dużo zmieniła. Ogólnie ja już gotówki praktycznie nie używam, ale w razie W zawsze mam te kilkadziesiąt EUR przy sobie. 

Co do telefonów, oj grubo się mylisz. Tak jak patrzę po znajomych, to każdy albo iPhone albo flagowy Samsung. Ew. od niedawna Pixel, jak zaczęły być sensowne. 

A z chińskimi markami na moim przykładzie: apka raz działa, raz się wykrzacza; słuchawki bezprzewodowe: jeśli jakimś cudem się połączą to chwilę działają. Bo normalnie się nie łączą lub jakimś cudem po restarcie telefonu się połączą. Ale na chwilę. To samo komunikacja z autem. Dramat. GPS? Czasami przestrzeli pozycję o 2kilometry. Czasami w trakcie nawigowania się zamyśli i... tyle. Trzeba restartować apkę. No i jakieś bzdury, jak działające w kratkę wibracje, problem z zapisaniem kontaktu. Ja ciągle o tym samym telefonie :E i można by rzec, że wadliwy egzemplarz. No spoko, ale koledzy też marudzili na wiele rzeczy, że telefon stawał się bezużyteczny.

W Pixel 6, którego mam od 3 lat, to jedynie po ostatniej aktualizacji zepsuli odświeżanie w aparacie. W sensie przy oświetleniu LED migają pasy. 

Edytowane przez marko
Opublikowano

Ja dla tego przeszedłem z Redmi na Pixela, bo w dalszym ciągu przy dual sim występują losowe problemy przy połączeniu BT, na Pixelu wszystko jest stabilne jak skała. Zaczęły mnie też wkurzać każdorazowe sprawdzanie uprawnień dla apek po każdej aktualizacji, ale to akurat robi garstka z osób, standardowy użytkownik telefonu po wyjęciu z pudełka zaczyna używać i nawet nie wie, że coś takiego jak osobne uprawnienia dla każdej aplikacji istnieją.

Opublikowano

A zapomniałem. Połączenie smartwatch - telefon, to też były niezłe jaja. Znaczy połączenie z reguły działało (co mnie dziwiło, bo słuchawki wyrzucało), ale powiadomienia to już w trybie losowym :lol2:

Opublikowano

motorola tez systemowo ogarnia. 

a w połączeniu z garminen problemy nie istnieja. 

telefon laduje tylko w weekendy, w tygodniu wystarczy to co w aucie do i z pracy 

a zegarek normalnie raz na 3-4 tygodnie ;)

Opublikowano
1 godzinę temu, marko napisał(a):

A zapomniałem. Połączenie smartwatch - telefon, to też były niezłe jaja. Znaczy połączenie z reguły działało (co mnie dziwiło, bo słuchawki wyrzucało), ale powiadomienia to już w trybie losowym :lol2:

O właśnie, na Huaweiu nie raz nie dostałem powiadomienia po czym za pół godziny jak gdyby nigdy nic przychodziło kolejne z tej samej apki :E

Opublikowano

Mam Samsunga od Galaxy S2, zmieniam co roku telefon, to samo zegarek Galaxy Watch od kilku lat. Nigdy nie miałem żadnych problemów wymienionych wyżej. Nie wiem czy flagowce robią inaczej, ale zawsze byłem zadowolony i te 12 msc każdy dzielnie służył. 

Opublikowano

Mam Galaxy Watch 5. 4 oddałem po tygodniu, bo to dziadostwo nie potrafiło wytrzymać 12godzin na baterii (wersja z LTE). 5-tka wcale nie dużo lepsza. LTE musiałem tak czy siak wyłaczyć. Generalnie prawie wszystko wyłączone poza BT, a bez połączenia z telefonem żre baterię jak pijawka. To po 24 godzinach zostanie jeszcze te 20% baterii. Jednak jak nie mam telefonu pod ręką, to mi to nawet 12 godzin nie przeżyje. No i sporo funkcji dostępnych tylko w parze z telefonem od Samsunga. No ale w sumie już tak się przyzwyczaiłem do jego wad, że przestały mi przeszkadzać. Pokazuje godzinę i powiadomienia - więcej nie potrzebuję :E

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Mojej żonie kupiłem watcha 7ke. Ładuje co jeden, maks dwa dni. Żre baterie niesamowicie. Na mojego garmina epix 2 co minimum 10 dni :E ok, inny setup funkcji ale..no ej.

Edytowane przez larry.bigl
Opublikowano

ja sie w pracy nabijałem z kolegi z AW i tej pseudo baterii. 

ok, esima na garminie nie zrobisz, ale tak te zegarki to jest klasa sama dla siebie. 

ja mam instincta 2, kolejny bedzie 3 i tez instinct. dla mnie to, ze zegarek jest w zasadzie niezniszczalny, tetno mierzy non stop  i bateria trzyma w tygodniach to jest to co potrzebuje. 

a dodatkowo robi u nnie za licznik w rowerze, gdzie mam czujniki kadencji, predkosci, pas piersiowy i radar, gps jednocześnie chodzi na gps i glonassie dla wiekszej dokladnosci i on na czyms takim wytrzyma 20-30 godzin? 

Opublikowano
2 godziny temu, LYCONE napisał(a):

Mam Samsunga od Galaxy S2, zmieniam co roku telefon, to samo zegarek Galaxy Watch od kilku lat. Nigdy nie miałem żadnych problemów wymienionych wyżej. Nie wiem czy flagowce robią inaczej, ale zawsze byłem zadowolony i te 12 msc każdy dzielnie służył. 

Ja podobnie z telefonem tylko zmieniam co 2 lata, raz było po 3 latach. Problemów wymienionych wyżej kompletnie nie znam i nigdy nie doświadczyłem, a pierwszy "S" to było S7. 

Z zegarkiem natomiast poszedłem w huawei bo samsung ma nieakceptowalny czas pracy na baterii dla mnie. Miałem GT3, teraz Watch 4 pro. Na normalnym trybie trzyma 4-5 dni i jest to dla mnie do zaakceptowania, ale i tak używam trybu ultrabaterii, nie wiem ile jest w stanie wytrzymać w tym trybie bo ładuję jak mi się przypomni czyli raz na tydzień-półtora, a jeszcze nigdy przy tym nie miałem chyba mniej niż 30% :E