GordonLameman 8 436 Opublikowano 18 Sierpnia Opublikowano 18 Sierpnia Kretynski pomysl: https://ithardware.pl/aktualnosci/mikrotransakcje_samochoday_vw_gry-44270.html UE powinna sie za ten proceder stanowczo zabrać 1
galakty 3 318 Opublikowano 18 Sierpnia Opublikowano 18 Sierpnia A to BMW nie miało od dłuższego czasu abonamentu na światła matrycowe itp? Czy to fejk był?
GordonLameman 8 436 Opublikowano 18 Sierpnia Opublikowano 18 Sierpnia 1 minutę temu, galakty napisał(a): A to BMW nie miało od dłuższego czasu abonamentu na światła matrycowe itp? Czy to fejk był? Na pewno na grzane fotele. Mój kolega ma BMW x1 136KM w mpakiecie i fotele grzane jak opłaci abonament 1
marko 714 Opublikowano 18 Sierpnia Opublikowano 18 Sierpnia (edytowane) Ja się zastanawiam, jak oni to przepychają przez homologację. W dowodzie rejestracyjnym jest podana moc silnika. To jak włączę albo anuluję subskrypcję, to co mam zrobić z DR? Podobnie teraz BMW ma kierunkowskazy, które nie migają 0-1, tylko przygasają na ułamek sekundy, przed całkowitym zgaśnięciem. Do tego moda na świecące paski ledowe, znaczki. Śmierdzi mi korupcją, że ktoś to przyklepuje Edytowane 18 Sierpnia przez marko
Seeba03 125 Opublikowano 18 Sierpnia Opublikowano 18 Sierpnia 7 godzin temu, GordonLameman napisał(a): Ja w tym roku zrobiłem Lecha w Legendii. I to jest maks na co mnie stać przy moim duuuzym lęku wysokości Jestem na etapie szukania nowego, większego mieszkania. Oglądaliśmy z żoną jedno na ósmym piętrze. Jak wyszedłem na balkon to aż nogi mi się ugięły. Podziękowałem 3
marko 714 Opublikowano 18 Sierpnia Opublikowano 18 Sierpnia a niech Ci zwieje z suszarki ulubione gatki w czołgi!
huudyy 2 838 Opublikowano 18 Sierpnia Opublikowano 18 Sierpnia 1 godzinę temu, marko napisał(a): Ja się zastanawiam, jak oni to przepychają przez homologację. W dowodzie rejestracyjnym jest podana moc silnika. To jak włączę albo anuluję subskrypcję, to co mam zrobić z DR? nie wiem jak to wygląda w Niemczech z TUV, ale u nas nie zgłaszasz wymiany DR gry robisz czipsa wpisane jest w papier co w danym momencie może zrobić silnik i tyle.
marko 714 Opublikowano 18 Sierpnia Opublikowano 18 Sierpnia To, że nie zgłaszasz nie oznacza, że nie powinieneś. Ale to Twoja odpowiedzialność, jako właściciela pojazdu. A ja mówię, jak ma to zrobić producent samochodu, który może zdalnie zmieniać moc pojazdu?
Gang 344 Opublikowano 18 Sierpnia Opublikowano 18 Sierpnia Mnie same rollercoastery nigdy nie przerażały. Nie lubię uczucia spadania na siedząco czy tam stojąco. Myślę że bardziej nieprzyjemne jest fizyczne uczucie niż psychiczne. Ale jak np głowa jest niżej, albo w jednej linii z nogami to spoko. Skakaliście że spadochronem? Tam jest też całkiem konkretne przyspieszenie ;p Jak ją skakałem i dostałem po pokierowania już spadochronem to zjebke dostałem bo w jednym momencie spadochron był w jednej linii z nami bo skręciłem i przytrzymałem ;do ;d
Katystopej 984 Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia (edytowane) Nawalony kierowca lawety 34 lata, półtora promila, nie zatrzymał się do kontroli, Policja zaczęła go gonić a ten skurwiel władował się na skrzyżowaniu w osobówkę, zginęła trójka osób, 18 latek, 19 latka i jej brat 12 letni. https://www.rmf24.pl/regiony/rzeszow/news-dramat-na-podkarpaciu-pijany-kierowca-autolawety-zabil-trzy-,nId,8011491 W takich przypadkach powinien być sąd 15 minutowy i kara śmierci na miejscu - jest zabójca i co do tego nie ma żadnej wątpliwości, przyjeżdża prokurator na miejsce zdarzenia, orzeka karę śmierci, policjant ładuje mu w czachę 9mm, zwłoki do kompostownika i rozrzucić jak gnój pod lasem, bez możliwości pochówku. Pół roku takiego działania Policji z prokuraturą i wypadki z udziałem pijanych spadłyby o 90%. Edytowane 19 Sierpnia przez Katystopej 1
huudyy 2 838 Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia 10 godzin temu, marko napisał(a): To, że nie zgłaszasz nie oznacza, że nie powinieneś. Ale to Twoja odpowiedzialność, jako właściciela pojazdu. A ja mówię, jak ma to zrobić producent samochodu, który może zdalnie zmieniać moc pojazdu? Znajdź mi przepis który o tym mówi. To nie swap silnika.
Gang 344 Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia (edytowane) 2 godziny temu, Katystopej napisał(a): Nawalony kierowca lawety 34 lata, półtora promila, nie zatrzymał się do kontroli, Policja zaczęła go gonić a ten skurwiel władował się na skrzyżowaniu w osobówkę, zginęła trójka osób, 18 latek, 19 latka i jej brat 12 letni. https://www.rmf24.pl/regiony/rzeszow/news-dramat-na-podkarpaciu-pijany-kierowca-autolawety-zabil-trzy-,nId,8011491 W takich przypadkach powinien być sąd 15 minutowy i kara śmierci na miejscu - jest zabójca i co do tego nie ma żadnej wątpliwości, przyjeżdża prokurator na miejsce zdarzenia, orzeka karę śmierci, policjant ładuje mu w czachę 9mm, zwłoki do kompostownika i rozrzucić jak gnój pod lasem, bez możliwości pochówku. Pół roku takiego działania Policji z prokuraturą i wypadki z udziałem pijanych spadłyby o 90%. Szkoda policjanta i jego psychiki potem. Ale jestem jak najbardziej za takimi sądami 15 minutowymi. Jednak kara śmierci to wg mnie słaba kara, bo ona nie odstrasza innych. Najwyżej jakiś pojeb stwierdzi... najwyżej dostane kulke. Ludzie powinni trafiać do więzienia, ale takiego którego by się bali. Jedzenie? Bezsmakowe batony galaretkowe jak w "snowpiercerze" które mają wszystkie niezbędne składniki Picie? Woda Spanie? Jedno łóżko na 3 osoby i spanie na zmiane. Nieposłuszeństwo? Racje zmniejszone o połowe, brak łóżka itp krzywdy nie trzeba robić. Kara nie musi być długa, ale jeden z drugim ma się 3 razy zastanowić czy chce trafić do piekła. Dla złodziei na dzień dobry tatuaż na policzku, koszt żaden, a każdy gówniarz by się 3. razy zastanowił zanim by komuś miał rower zwinąć Edytowane 19 Sierpnia przez Gang 1
marko 714 Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia (edytowane) 4 godziny temu, huudyy napisał(a): Znajdź mi przepis który o tym mówi. To nie swap silnika. Zmiana parametrów technicznych pojazdu. Dane z dowodu się nie zgadzają -> masz obowiązek zgłosić. Nieważne czy to pojemność silnika, hak czy moc silnika. Jak sobie opancerzysz auto, to też masz obowiązek to zgłosić. Znaczna zmiana masy pojazdu i nacisku na osiach. Edytowane 19 Sierpnia przez marko
huudyy 2 838 Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia 1 minutę temu, marko napisał(a): Zmiana parametrów technicznych pojazdu. Dane z dowodu się nie zgadzają -> masz obowiązek zgłosić. Nieważne czy to pojemność silnika, hak czy moc silnika. Idąc tym tropem jak wstawię stożek zamiast filtra powietrza to też trzeba to zgłosić? Bo moc silnika też się zmieni, pewno o 1 konia ale zmieni. Przecież to bezsens XD 1
marko 714 Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia (edytowane) A jak wyjmiesz koło zapasowe, to auto będzie lżejsze ... Wszystko w granicach rozsądku. Jak zrobisz +100KM do mocy, to jest to istotna zmiana. Kilkanaście KM możesz mieć gratis z fabryki, czy akurat jest fajne chłodne powietrze. Jak sobie wstawisz zabudowę do bagażnika i zrobi Ci to 70kg więcej też luz. Jak zrobisz sobie czołg i dojdzie pół tony, to chyba coś się nie zgadza, prawda? Ze swapem silnika (inna pojemność) jest w ogóle śmiesznie, bo w większości przypadków większy silnik jest cieższy i zmienia Ci automatycznie nacisk osi. A to jest zmiana krytyczna i powinieneś mieć podkładkę, że producent dopuszcza taki nacisk osi, albo mieć opinię rzeczoznawcy. Edytowane 19 Sierpnia przez marko
baQus 22 Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia (edytowane) Pewnie są homologowane na większą moc i tyle. Można to przełożyć na starsze auta, które po 20-30 latach przez zużycie, zanagarowanie silnika, czy np. zablokowaną zmienną geometrię nie trzymają parametrów fabrycznych (myślę, że duża część tego typu pojazdów jeździ aż padnie ). Ale również nowe, np. Focus z 2.3 EcoBoost, który zamiast deklarowanych 280 KM często miał ~230 KM. Edytowane 19 Sierpnia przez baQus 1
huudyy 2 838 Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia (edytowane) 23 minuty temu, marko napisał(a): Wszystko w granicach rozsądku. Jak zrobisz +100KM do mocy, to jest to istotna zmiana. Kilkanaście KM możesz mieć gratis z fabryki, czy akurat jest fajne chłodne powietrze. Jak sobie wstawisz zabudowę do bagażnika i zrobi Ci to 70kg więcej też luz. Jak zrobisz sobie czołg i dojdzie pół tony, to chyba coś się nie zgadza, prawda? ale w tym VW masz 28hp różnicy, więc nie wiem o co robisz burdę ile to będzie w skali całego auta, 10%? Mnie osobiście bardziej niż jakaś homologacja oburza robienie z aut subskrypcji, gdzie w przypadku jej rezygnacji musisz wozić niepotrzebny sprzęt. Coś takiego powinno być z miejsca wyrugowane przez EU. 23 minuty temu, marko napisał(a): Ze swapem silnika (inna pojemność) jest w ogóle śmiesznie, bo w większości przypadków większy silnik jest cieższy i zmienia Ci automatycznie nacisk osi. A to jest zmiana krytyczna i powinieneś mieć podkładkę, że producent dopuszcza taki nacisk osi, albo mieć opinię rzeczoznawcy. swapy na większe silniki to jest stosunkowa rzadkość, a często wkłada się rzeczy plug n play, jak chociażby w BMW. Projekty z przeszczepem z innej marki i całą tą dłubaniną to jest dosłownie promil. Edytowane 19 Sierpnia przez huudyy
SuLac0 354 Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia 42 minuty temu, huudyy napisał(a): Mnie osobiście bardziej niż jakaś homologacja oburza robienie z aut subskrypcji, gdzie w przypadku jej rezygnacji musisz wozić niepotrzebny sprzęt. Coś takiego powinno być z miejsca wyrugowane przez EU. to nie jest nic nowego, ze wozisz ze soba cos z czego nie korzystasz. tak dziala produkcja masowa a abo na funcjonalnosci/prametry. nie widze w tym problemu. potrzebuje cos wiecej, to kupuje/wynajmuje. bo potrzebuje to np. na pore roku, daleki wyjazd (autonomia), bo juz sie oswoilem z autem i che miec dodatkowe 200KM, pod warunkiem, ze poczatkowa cena auta uwzgledniala takie opcje. i nad tym powinna sie pochylic EU
marko 714 Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia To inaczej. Jeśli za kilka lat kupię od Ciebie auto, na jakiej podstawie mam określić, ile to auto ma fabrycznie mocy?
baQus 22 Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia 1 godzinę temu, marko napisał(a): To inaczej. Jeśli za kilka lat kupię od Ciebie auto, na jakiej podstawie mam określić, ile to auto ma fabrycznie mocy? Podejrzewam, że w ustawieniach będzie to widoczne - coś w stylu suwaka z mniejszą mocą i zaszarzoną wyższą mocą, dostępną po opłaceniu subskrypcji.
GordonLameman 8 436 Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia 1 godzinę temu, marko napisał(a): To inaczej. Jeśli za kilka lat kupię od Ciebie auto, na jakiej podstawie mam określić, ile to auto ma fabrycznie mocy? W tym to jestem ekspertem akurat. Patrzysz na ogłoszenie I NIE (powtarzam: NIE) zaglądasz do dowodu rejestracyjnego. A już na pewno nie przeliczasz KW na KM 2
marko 714 Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia Dobrze, że przynajmniej model się zgadzał
dannykay 620 Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia 1 godzinę temu, marko napisał(a): Dobrze, że przynajmniej model się zgadzał Apropos ciekawe jak tam zvinus8
trepek 1 351 Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia 6 godzin temu, GordonLameman napisał(a): Patrzysz na ogłoszenie I NIE (powtarzam: NIE) zaglądasz do dowodu rejestracyjnego. A już na pewno nie przeliczasz KW na KM Coś odjebał?
GordonLameman 8 436 Opublikowano 20 Sierpnia Opublikowano 20 Sierpnia 4 godziny temu, trepek napisał(a): Coś odjebał? Kupiłem w 2013 roku Fiata Bravo mającego 120KM, ale miał ich w dowodzie tylko 105. W rzeczywistości też tylko w ogłoszeniu handlarza było więcej 2 2
Rekomendowane odpowiedzi