Gret 665 Opublikowano 10 Września 2025 Opublikowano 10 Września 2025 Ja sam zmieniam od lat. Do mechanika oddaje na grube roboty. Typu rozrząd, sprzęgło. Reszta w miarę możliwości sam. Jak mi brakuje narzędzi to wolę dokupić zamiast kłaść kupę kasy mechanikowi. 1
Krzysiak 2 010 Opublikowano 10 Września 2025 Opublikowano 10 Września 2025 Ja mam ten plus że obok hali na przeglądy mam "luźną" halę, na której zazwyczaj parkuję. Także w międzyczasie między klientami można podłubać przy aucie. 1 minutę temu, Gret napisał(a): Ja sam zmieniam od lat. Do mechanika oddaje na grube roboty. Typu rozrząd, sprzęgło. Reszta w miarę możliwości sam. Jak mi brakuje narzędzi to wolę dokupić zamiast kłaść kupę kasy mechanikowi. Ja podobnie 👍 1
Gret 665 Opublikowano 10 Września 2025 Opublikowano 10 Września 2025 Tym bardziej teraz, gdzie za wymianę oleju sobie wołają 150zl, bo ekologia bo muszą płacić za zlewki itp... No powaliło ich 1
galakty 3 827 Opublikowano 10 Września 2025 Opublikowano 10 Września 2025 Jakbym miał własny podjazd czy garaż to tak, ale w hali nie mam zamiaru rozstawiać kobyłek, podnośnika i się babrać w oleju 150 zł to ja płacę za wymianę oleju i wszystkich filtrów, a paliwa i tak sam nie wymienię bo dostęp słaby i najlepiej stół z imadłem by się przydał. Ale mechanizm wycieraczek i silnik już sobie sam ogarnąłem, bo to chwila roboty.
marko 862 Opublikowano 10 Września 2025 Opublikowano 10 Września 2025 (edytowane) 49 minut temu, Gret napisał(a): Tym bardziej teraz, gdzie za wymianę oleju sobie wołają 150zl, bo ekologia bo muszą płacić za zlewki itp... No powaliło ich Co powaliło? Że muszą rozliczać się ze zużytego oleju? Bardzo dobrze. Fenomenem jest, że kiedyś niby nie było gdzie oddać zużytego oleju, a i tak jakoś magicznie znikał. 150zł - ja wiem, że Wy byście chcieli co roku podwyżkę, a sami płacić jak 15 lat temu. Edytowane 10 Września 2025 przez marko 3
Krzysiak 2 010 Opublikowano 10 Września 2025 Opublikowano 10 Września 2025 Ja tam nie narzekam na ceny usług mechaników...bo u nich nie robię C5 przez 8 lat był 2 razy u mechanika...tyle że ja lubię grzebać przy aucie, sprawia mi to przyjemność i satysfakcję.
Arczevski 180 Opublikowano 10 Września 2025 Opublikowano 10 Września 2025 1 godzinę temu, lesiu155 napisał(a): Znam takich, co w podziemnym olej mieniali, żaden kłopot Kolega w podziemnym to regularnie sobie auto serwisuje, ostatnio sprzęgło zmieniał Ja zaczynałem jeździć autami, to też sam ile mogłem to dłubałem, później w mieście nie było warunków, a teraz to ani warunków, ani czasu za bardzo nie ma. A do tego fakturka też się przyda
lesiu155 188 Opublikowano 10 Września 2025 Opublikowano 10 Września 2025 Czy klapy gaszące 48CPD1 i CPD4 można stosować zamiennie? Do mnie idzie niby 1 ale kurde bez przesady, niby skąd cena minimum 1,5x wyższa za regenerację... W dniu 9.09.2025 o 12:36, lesiu155 napisał(a): Będę robił odmę u siebie - czym wkleić korek najlepiej? Dirko HT, Loctite 598 czy Reinzosil? Podbijam, może coś innego?
Krzysiak 2 010 Opublikowano 10 Września 2025 Opublikowano 10 Września 2025 Btw coś spokój przed burzą chyba, bo słaby ruch jak na ostatnie dni przed podwyżkami...pewnie od poniedziałku się zacznie 508 będzie też trzeba strzelić przed 19 bo i tak się kończy niedługo później, to szkoda płacić za te kilka dni dodatkowe 50zł No i na pełnym legalu, bo na letnich...a one homologowane pod to auto
huudyy 3 128 Opublikowano 10 Września 2025 Opublikowano 10 Września 2025 Rig w końcu złożony, pierwsze kilka dni zabawy zaliczone, nawet moja baba się wkręciła Bawi się ktoś tutaj w simrace?
galakty 3 827 Opublikowano 10 Września 2025 Opublikowano 10 Września 2025 Bawi bawi, zajrzyj do działu Gry Ja osobiście LMU, ale grają też chłopaki w AMS2, AC EVO, iRacing.
Gang 391 Opublikowano 10 Września 2025 Opublikowano 10 Września 2025 Olej i hamulce sam ogarniam, mechanik tylko od "grubszych" spraw (chociaż z dobre 3 lata nie byłem u niego, ale mam zaufanego) Jak się oddaje olej to się za to kasę dostaje... ~2zł / litr
huudyy 3 128 Opublikowano 10 Września 2025 Opublikowano 10 Września 2025 52 minuty temu, galakty napisał(a): Ja osobiście LMU, ale grają też chłopaki w AMS2, AC EVO, iRacing. póki co szarpnąłem się tylko na AM2, ale ziomek namawia mnie na LMU... czemu to wszystko takie drogie
Krzysiak 2 010 Opublikowano 10 Września 2025 Opublikowano 10 Września 2025 Ja ogólnie mam zaufanego mechanika, ale rzadko korzystam z jego usług. Choć teraz akurat umówiłem C5 na wymianę rozrządu, bo jakoś nie chce mi się go robić, no i mam ważniejszą robotę na wolnych dniach.
KiloKush 736 Opublikowano 10 Września 2025 Opublikowano 10 Września 2025 (edytowane) @Krzysiak ciężko to uchwycić ale reflektor ma spękania tak gdzieś na obszarze dłoni. Mogą za to się przyczepić na przeglądzie? Edytowane 10 Września 2025 przez KiloKush
galakty 3 827 Opublikowano 10 Września 2025 Opublikowano 10 Września 2025 23 minuty temu, huudyy napisał(a): póki co szarpnąłem się tylko na AM2, ale ziomek namawia mnie na LMU... czemu to wszystko takie drogie Nie jest drogie jak na to co oferuje i ile godzin można spędzić. Drogi to jest iRacing.
Krzysiak 2 010 Opublikowano 10 Września 2025 Opublikowano 10 Września 2025 (edytowane) @KiloKushszczerze mówiąc to zależy od tego na kogo trafisz, jedni nie sprawdzają świateł w ogóle (w sensie nawet nie zapalą), inni pobieżnie, jeszcze inni byle było odcięcie czy światłość, a będą pewnie tacy co się przywalą o byle ryskę "bo rozprasza snop światła" Edytowane 10 Września 2025 przez Krzysiak
KiloKush 736 Opublikowano 10 Września 2025 Opublikowano 10 Września 2025 2 minuty temu, Krzysiak napisał(a): @KiloKushszczerze mówiąc to zależy od tego na kogo trafisz, jedni nie sprawdzają świateł w ogóle (w sensie nawet nie zapalą), inni pobieżnie, jeszcze inni byle było odcięcie czy światłość, a będą pewnie tacy co się przywalą o byle ryskę "bo rozprasza snop światła" Chodzi o odszkodowanie z OC sprawcy
Krzysiak 2 010 Opublikowano 10 Września 2025 Opublikowano 10 Września 2025 4 godziny temu, Gret napisał(a): Tym bardziej teraz, gdzie za wymianę oleju sobie wołają 150zl, bo ekologia bo muszą płacić za zlewki itp... No powaliło ich W sumie to gdybym miał się uganiać jeszcze z odkręceniem/przykręceniem osłony która zazwyczaj po latach trzyma się na różnych patentach, to sam za mniej niż 150 bym się nie podjął 1 minutę temu, KiloKush napisał(a): Chodzi o odszkodowanie z OC sprawcy Tutaj to już nie moje kompetencje 1
KiloKush 736 Opublikowano 10 Września 2025 Opublikowano 10 Września 2025 4 minuty temu, Krzysiak napisał(a): W sumie to gdybym miał się uganiać jeszcze z odkręceniem/przykręceniem osłony która zazwyczaj po latach trzyma się na różnych patentach, to sam za mniej niż 150 bym się nie podjął Tutaj to już nie moje kompetencje A powiem im, że diagnosta moze stwierdzić, że rozprasza snop światła. Swoją drogą to zakwalifikowali maskę i zderzak do wymiany. Tylko nie wiem gdzie można znaleźć zderzak za 115 i maskę za 150 zł. Chyba tylko na ich kosztorysie. 2
Krzysiak 2 010 Opublikowano 10 Września 2025 Opublikowano 10 Września 2025 Kumpel za rysy na lampie jednej dostał z ubezpieczenia, gdzie rysy jako takie nawet nie były w polu drogowych czy mijania.
SylwesterI. 923 Opublikowano 10 Września 2025 Opublikowano 10 Września 2025 Godzinę temu, KiloKush napisał(a): A powiem im, że diagnosta moze stwierdzić, że rozprasza snop światła. Swoją drogą to zakwalifikowali maskę i zderzak do wymiany. Tylko nie wiem gdzie można znaleźć zderzak za 115 i maskę za 150 zł. Chyba tylko na ich kosztorysie. Za malowanie elementów zapłacisz więcej, złóż reklamacje na wycenę i żeby jeszcze lampę/lampy uwzględnili
marko 862 Opublikowano 10 Września 2025 Opublikowano 10 Września 2025 (edytowane) 1 godzinę temu, KiloKush napisał(a): A powiem im, że diagnosta moze stwierdzić, że rozprasza snop światła. Swoją drogą to zakwalifikowali maskę i zderzak do wymiany. Tylko nie wiem gdzie można znaleźć zderzak za 115 i maskę za 150 zł. Chyba tylko na ich kosztorysie. Odpisałbym im, że za bezczelność auto idzie na naprawę bezgotówkową. Edytowane 10 Września 2025 przez marko
Rekomendowane odpowiedzi