Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U nas to tak naprawdę była kwestia przypadku bo szukaliśmy czegoś małego, tanio i blisko, padło na to. Jest okej i jeśli przewiewność ma być jak największa no to tutaj to naprawdę tak jest bo wszystko jest z siatki. Wiadomo, jest wkładka z materiału ale to można wyjąć i dziecko ma siatkę na plecach ;) 

Opublikowano
Godzinę temu, Krzysiak napisał(a):

Akurat nie przyjeżdża do mnie bo przez swoją żonę nie może ze mną rozmawiać od kilku lat 😆

Przykre to - jak rozumiem masz na niego zły wpływ, a w praktyce powiedziałeś głośno co sądzisz o jego wybrance? :E

Godzinę temu, Krzysiak napisał(a):

Tu w okolicy pozytywnie przechodzą auta z wyrwanym z budy zawieszeniem, więc usterki w jego aucie to pikuś 😂

Przeraża mnie to. 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Krzysiak napisał(a):

O to to! :E

To jest schemat bardziej przeruchany jak jagodzianka na krajówce 

I śmieszno, i straszno. 

Mam aktualnie na stanie nowego Renault Captura z seryjnym LPG - ma ktoś pomysł czemu w trakcie jazdy sam z siebie wywala info na desce LPG niedostępne i Sam przełącza na benzynę? Wystarczy go zgasić, odpalić ponownie i jedzie znowu na gazie bez krzyku. 

Opublikowano (edytowane)

Mapsensor od gazu. Auto widocznie nie widzi podtlenku / albo za mało i przerzuca na droższą taryfę. 

Ewentualnie faktycznie nie podaje odpowiedniej ilości gazu i odcina system. Trzecia opcja, coś z instalacji LPG zgłasza błąd i odcina cały system. 

Nie ma co gdybać, trzeba podpisać pod komputer. 

Edytowane przez marko
  • Thanks 1
Opublikowano

Dziwi mnie to, że wczoraj 100km przejechałem aż gaz się skończył i nie było problemu, a czasem wywala z dupy ¯\_(ツ)_/¯ 

Pod nic podpinać nie będę, bo za tydzień je oddaje, po prostu cebula mnie piecze jak benzynę palę jak gaziutek zalany XD 

Opublikowano
50 minut temu, huudyy napisał(a):

Mam aktualnie na stanie nowego Renault Captura z seryjnym LPG - ma ktoś pomysł czemu w trakcie jazdy sam z siebie wywala info na desce LPG niedostępne i Sam przełącza na benzynę? Wystarczy go zgasić, odpalić ponownie i jedzie znowu na gazie bez krzyku. 

Zapewne zaj.ny filtr.

• Thanks 1
Opublikowano
36 minut temu, marko napisał(a):

Dostałeś na zastępcze? Tankujesz za swoje? Jak tak to po prostu poproś o inne auto i tyle. 

Wynajem na wakacjach ;) kazali lać tylko benzynę, ale jak wyhaczyłem auto z podtlenkiem biedy, to korzystam :cool:

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, marko napisał(a):

Czyli są świadomi usterki :)

Chyba niestety tak. Dziś już nawet nie chciał jechać nic na gazie, ksztusił się jak gruźlik, więc wracamy na benzynie. Szkoda, bo zalałem gaziutka za 16 ojro :( swoją drogą to auto ma 16k przebiegu I już filtry zarypane mułem tak, że nie da się jechać? Hmmmm 

Edytowane przez huudyy
Opublikowano

Filtr gazu powinno wymieniać się co 10k km ( u mnie "dolny" wymieniam co 10k, "górny" co 20k km) - w wypożyczalni zapewne "dziadują" i wymiana będzie razem z olejem po 30k km.  A  w sumie mógłbym się założyć, że robią to z pełną premedytacją: klient musi zatankować, gdy różnica między delikatną a ostrą jazdą na LPG wynosi 6-7 zł/100km to ma w d..e ekonomię,  natomiast gdy jedzie na benzynie i różnica wyniesie pod 20zł/100km to już jest spora szansa, że auto nie dostanie w d..ę. Znajomy mający pomoc drogową, kopę lat temu jako auta zastępcze miał Mercedesy W124 oraz 190 w benzynę - właśnie z powodu "jak klient przyciśnie i od razu wskaźnik paliwa poleci w dół, to się szybko opamięta" :-)

Opublikowano
55 minut temu, marko napisał(a):

Dojechało dzisiaj ubezpieczenie hulajnogi. Pierwsze kilometry zrobione. Za uja nie ogarniam, jak można tym jeździć po 50km/h i więcej. 

kilka dni temu gliniarze gonili parę 15 latków, sprawdzili hulajkę którą jechali - mogła cisnąć 90km/h :E

Opublikowano

Moja jest ograniczona do 20kmh i uważam, że jest to spoko ograniczenie. Nie wyobrażam sobie zrobić nagłego uniku przeszkody, tak jak na rowerze. Wystarczy zdjąć jedną rękę z kierownicy i już jest dziwnie. 

Opublikowano

20 to trochę wolno dla doświadczonego, sam jechałem na takiej lekko odblokowanej i w idealnych warunkach vmax 30 to imo rozsądna opcja. Przy wyższych prędkościach (zwlaszcza bez kasku) to można anielski orszak nucić w głowie