Gret 554 Opublikowano 23 Października Opublikowano 23 Października Stylista deski zaprojektował swoje a dzial informatyczny swoje i trzebabylo to jakoś złożyć 1
GordonLameman 8 432 Opublikowano 23 Października Opublikowano 23 Października 3 minuty temu, Gret napisał(a): Stylista deski zaprojektował swoje a dzial informatyczny swoje i trzebabylo to jakoś złożyć To raczej wygląda jakby im zostało 100 tys. małych wyświetlaczy z Fabii MK3 i przerobili je na wyświetlacz przed kierowcą 2 3
Cappucino 222 Opublikowano 23 Października Opublikowano 23 Października Czyżby znowu podwyżki cen aut się szykowały? https://forsal.pl/biznes/motoryzacja/artykuly/10561930,branza-samochodowa-bije-na-alarm-a-niemiecka-fabryka-ostrzega-przed-potencjalnymi-przestojami-jaki-jest-powod.html
trepek 1 345 Opublikowano 23 Października Opublikowano 23 Października 42 minuty temu, SylwesterI. napisał(a): Mylisz sie w przemyśle od dawna są stosowane złącza ktore w normalnych warunkach mają działać i się nie rozłączać, a w przypadku uszkodzenia mechanicznego nie dopuścić do zwarcia, często gęsto z dodatkowymi żyłami kontrolnymi, ktorych zadaniem jest wyzwolenie zabezpieczenia i odcięcie zasilania. Automotive rządzi się swoimi prawami. Drgania, wibracje, różnice temperatur, wilgotność. Wszystkie systemy mają zadziałać tak samo niezależnie od tego czy jest -30*C czy +50*C, czy samochód stoi w morskiej bryzie czy na pustyni, czy cokolwiek wcześniej się działo. Bo jak sobie wyobrażasz to, że producent dopuszcza odpinanie się wtyczek? Czy jak samochód wpadnie w poślizg i przednimi kołami zaryje w krawężnik to wtyczki mogą się odpiąć? Wtedy działa ogromna siła na karoserię samochodu. Jak się wypnie wtedy jakakolwiek wtyczka to może nie zadziałać poduszka powietrza jak samochód przywali w barierę energochłonną, która znajduje się 2 metry za krawężnikiem. Kolejne z pytań - często poduszki posiadają funkcję podtrzymywania napełnienia a więc są przeprowadzane dwa wybuchy gazu jeden po drugim w pewnym odstępie czasu. Nie chcę nawet myśleć bo by było, jakby po pierwszym wybuchu wtyczka się wypięła i nie doszło do drugiego*. *podczas crash testów zauważono, że potrafi dojść do odbić głowy od fotela i ponownego zarycia w kierownicę. Stąd dopełnianie. 1
Petru23 249 Opublikowano 23 Października Opublikowano 23 Października 34 minuty temu, GordonLameman napisał(a): To samo w Superbie i Kodiaqu. Mocno mi podpadły z tego powodu (oraz z innych). Nie wiem skąd pomysł na te bardzo grube ramki. W zasadzie wszyscy sie z tego śmieją. A nie ma wersji wyposażenia z wypasionym ekranem przed kierownica? Bo jeśli jest, to już wiadomo skąd ta tafla
galakty 3 312 Opublikowano 23 Października Opublikowano 23 Października 23 minuty temu, GordonLameman napisał(a): To raczej wygląda jakby im zostało 100 tys. małych wyświetlaczy z Fabii MK3 i przerobili je na wyświetlacz przed kierowcą Nie zdziwiłbym się gdyby tak było. Sterowanie szybami to chyba przerabiają te same od Passata B5/Golfa 4. 1
SylwesterI. 865 Opublikowano 23 Października Opublikowano 23 Października (edytowane) 30 minut temu, trepek napisał(a): Automotive rządzi się swoimi prawami. Drgania, wibracje, różnice temperatur, wilgotność. Wszystkie systemy mają zadziałać tak samo niezależnie od tego czy jest -30*C czy +50*C, czy samochód stoi w morskiej bryzie czy na pustyni, czy cokolwiek wcześniej się działo. Bo jak sobie wyobrażasz to, że producent dopuszcza odpinanie się wtyczek? Czy jak samochód wpadnie w poślizg i przednimi kołami zaryje w krawężnik to wtyczki mogą się odpiąć? Wtedy działa ogromna siła na karoserię samochodu. Jak się wypnie wtedy jakakolwiek wtyczka to może nie zadziałać poduszka powietrza jak samochód przywali w barierę energochłonną, która znajduje się 2 metry za krawężnikiem. Kolejne z pytań - często poduszki posiadają funkcję podtrzymywania napełnienia a więc są przeprowadzane dwa wybuchy gazu jeden po drugim w pewnym odstępie czasu. Nie chcę nawet myśleć bo by było, jakby po pierwszym wybuchu wtyczka się wypięła i nie doszło do drugiego*. *podczas crash testów zauważono, że potrafi dojść do odbić głowy od fotela i ponownego zarycia w kierownicę. Stąd dopełnianie. Dla tego projektuje sie wtyczki tak żeby działały w normalnym użytkowaniu, a wypinały kiedy trzeba. Warunki w samochodach trudne? Nie masz pojęcia w jakich warunkach pracują specjalistyczne pojazdy/maszyny w przemyśle, a tam są stosowane połączenia zabezpieczone na wypadek zrywania, dodatkowo często gęsto w warunkach gazo-wybuchowych gdzie muszą spełniać rygorystyczne normy ATEX Edytowane 23 Października przez SylwesterI.
GordonLameman 8 432 Opublikowano 23 Października Opublikowano 23 Października 30 minut temu, Petru23 napisał(a): A nie ma wersji wyposażenia z wypasionym ekranem przed kierownica? Bo jeśli jest, to już wiadomo skąd ta tafla Nie, nie ma
Gret 554 Opublikowano 23 Października Opublikowano 23 Października Plus mial jakas awarie a ja juz mało co nowego telefonu nie kupiłem
GordonLameman 8 432 Opublikowano 23 Października Opublikowano 23 Października Grubo: https://www.facebook.com/reel/834335086217231 Karny k**** dla gościa z Audi.
larry.bigl 452 Opublikowano 23 Października Opublikowano 23 Października Pany, miał ktoś z Was styczność z Wioślarzem Merach? https://merachfit.eu/pl/products/merach-r50-air-resistance-rower?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=eu_brand_keyword_0424&gad_source=1&gad_campaignid=22471130091&gbraid=0AAAAA_ax_P_8lEn-JyNOgq2RmuaKsMP20&gclid=CjwKCAjwpOfHBhAxEiwAm1SwEn4cgM_jZv-mUUSiqo-0IdYGyTv4RmYjJMqtIdB_jMCATP_6KpR0eBoCyLYQAvD_BwE Poluję na Concepta 2 (używkę) i ktoś mi zawinął model z PM5 sprzed nosa z mojego miasta ale potem poooglądałem recenzje i wychodzi na to że ten Merach to spoko opcja za 50% ceny nowego Concepta 2.
bleidd 477 Opublikowano 23 Października Opublikowano 23 Października (edytowane) 13 minut temu, GordonLameman napisał(a): Grubo: https://www.facebook.com/reel/834335086217231 Karny k**** dla gościa z Audi. A to nie jest czasem ten, który się po chwili tam wrócił? Niebieska kurtka Edytowane 23 Października przez bleidd 2
GordonLameman 8 432 Opublikowano 23 Października Opublikowano 23 Października 22 minuty temu, bleidd napisał(a): A to nie jest czasem ten, który się po chwili tam wrócił? Niebieska kurtka Nie wiem, w sumie dres wygląda na taki dodawany do A4 B5 17 minut temu, dannykay napisał(a): uuuu antyaudizm przypowieść o zerach zawsze w moim sercu
Tornado3 327 Opublikowano 23 Października Opublikowano 23 Października 2 godziny temu, GordonLameman napisał(a): przypowieść o zerach zawsze w moim sercu no tym razem zerem okazałeś się Ty 1
Gang 344 Opublikowano 23 Października Opublikowano 23 Października Używacie apki InPost? Lifehack, jak wystawiacie jedną gwiazdkę za dostawę to nie prosi o napiwek
huudyy 2 837 Opublikowano 23 Października Opublikowano 23 Października 13 minut temu, Gang napisał(a): Używacie apki InPost? Lifehack, jak wystawiacie jedną gwiazdkę za dostawę to nie prosi o napiwek A to apka inpostu prosi o napiwek? What
Gang 344 Opublikowano 23 Października Opublikowano 23 Października (edytowane) 3 minuty temu, huudyy napisał(a): A to apka inpostu prosi o napiwek? What Odbierasz paczkę, wyskakuja gwiazdki do oceny. Klikniesz 5 (bo przecież to paczkomat, najlepsze co wymyślili) i możesz kurierowi postawić kawę w 3 opcjach... Ja osobiście nie cierpię idei napiwków, mimo że sam pracowałem za barem. A nie lubię ich bo: 1. Może bym zrozumiał jakby napiwek był za jakąś suuuuuper obsługę, a nie za istnienie. 2. Obligatoryjne napiwki w ogóle mnie irytują. 3. Czym się różni kelner od Pani w biedronce? Edytowane 23 Października przez Gang
GordonLameman 8 432 Opublikowano 23 Października Opublikowano 23 Października (edytowane) 23 minuty temu, Tornado3 napisał(a): no tym razem zerem okazałeś się Ty Ojojojojo wstawaj, wiesz co się stało 20 minut temu, Gang napisał(a): Używacie apki InPost? Lifehack, jak wystawiacie jedną gwiazdkę za dostawę to nie prosi o napiwek Tylko w CarPlay i do paczkomatów Edytowane 23 Października przez GordonLameman
huudyy 2 837 Opublikowano 23 Października Opublikowano 23 Października (edytowane) 47 minut temu, Gang napisał(a): Odbierasz paczkę, wyskakuja gwiazdki do oceny. Klikniesz 5 (bo przecież to paczkomat, najlepsze co wymyślili) i możesz kurierowi postawić kawę w 3 opcjach... Ja osobiście nie cierpię idei napiwków, mimo że sam pracowałem za barem. A nie lubię ich bo: 1. Może bym zrozumiał jakby napiwek był za jakąś suuuuuper obsługę, a nie za istnienie. 2. Obligatoryjne napiwki w ogóle mnie irytują. 3. Czym się różni kelner od Pani w biedronce? Tego łysego to do reszty popiedoliło żeby robić jeszcze za pracodawcę Co do punktu 3 - to my za korzystanie z kas samoobsługowych powinniśmy mieć płacone Edytowane 23 Października przez huudyy 3
baQus 22 Opublikowano 23 Października Opublikowano 23 Października Ja zostawiam tylko kurierowi z Auchan lub Frisco. Nie dość, że oszczędzam czas na zakupy, to jeszcze wnoszą mi zakupy (często z kilkoma zgrzewkami wody) na 11 piętro, praktycznie do samej kuchni
DżonyBi 1 969 Opublikowano 24 Października Opublikowano 24 Października (edytowane) https://www.omodajaecoo.pl/o-nas/nowosci-i-wydarzenia/artykul/oswiadczenie-omoda-jaecoo-w-zwiazku-z-materialem-tvn-turbo-w-programie-moto-kombat Edytowane 24 Października przez DżonyBi
DżonyBi 1 969 Opublikowano 24 Października Opublikowano 24 Października (edytowane) Ten watek jest tak zaspamiony nie na temat, ze moglem przeoczyc. Edytowane 24 Października przez DżonyBi 1
larry.bigl 452 Opublikowano 24 Października Opublikowano 24 Października 4 minuty temu, DżonyBi napisał(a): Ten watek jest tak zaspamiony nie na temat, ze moglem przeoczyc. Sam jesteś nie na temat wszystko co tutaj jest postowane jest na temat 1
Rekomendowane odpowiedzi