Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, GordonLameman napisał(a):

No to wychodzi na to, że każdy kto wybiera inne auto to idiota! Tylko Civic kombi.

nawet jeśli wygląda jak rozjechana żaba ucięta w pół :lol2: 

i nie ma car play więc to nie auto 

Edytowane przez Tornado3
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, wallec napisał(a):

No i mamy ponad 200k.

Odpalam szampana.

Podsumowanie:

- zero awarii 

- kosmicznie niskie spalanie 

- przepotezny zasięg na baku, lejesz i jedziesz na drugi koniec Europy 

- przeduzo miejsca w środku i bagażniku, dealnie dla rodziny 2+2

- przedobrze wyposażone, ma czytnik płyt cd

- nowoczesny, nietuzinkowy wygląd 

- zero miesięcznych płatności rat
- normalne, miejscowe tablice rejestracyjne, będąc na drodze ludzie widzą skąd jesteś a nie który bank jest właścicielem samochodu i daleko od domu mrugają Ci awaryjnymi 

W nagrodę wlatuje chip tuning na 150-160KM!

Jakby ktoś szukal pewnego typu samochodu, to tutaj całkiem adekwatne spostrzeżenia 

Eee... Przecież tam bak ma jakieś 50litrów. Tym ledwo do Francji dojedziesz, a gdzie na drugi koniec Europy :E

Przedużo miejsca? Popatrzyłem na zdjęcia tylnej kanapy. Nie wiem, gdzie Ty tam masz przedużo miejsca. No może jak kierowca 150cm

Wyposażenie... zadowalające. toż to japońskie auto, tam połowa wyposażenia w dniu premiery jest przestarzała :E

nietuzinkowy wygląd - tak, jest brzydkie. nowoczesny? eee...

płacę raty i mam własne tablice rejestracyjne. ba, mam te same tablice już na trzecim aucie :E

Edytowane przez marko
Opublikowano (edytowane)

Masz zasięg na zdjęciu 234km przejechane i 900+km zostało.

No nie wiem, jeżeli dla Ciebie rodzina 2+2 to taka nowoczesna tj. ojciec i matka z przodu w wieku 70lat, wzrost 185+cm a z tyłu dzieci w wieku 30-40 lat, które się jeszcze nie wyprowadziły i są wyższe od rodziców to faktycznie mogą mieć ciasno xD

Czyli biadolenie dla biadolenia.

To o hatchbacku, patrz jak ma ciasno za samym sobą xD

obraz.thumb.png.3858b6f6612a9b7463fa534de964d6b9.png

obraz.thumb.png.d6ea7a5179bd7ad6095876ab87349ccf.png

Wygląd jest atrakcyjny:

obraz.thumb.png.d77a43d887b0a90d09459d0722d1fb3d.png

Bonusy, których nie ma w innych autach:

obraz.thumb.png.6d6630e84190596b776e762fe90529a1.png

TURBO FURA, kupować, nie płacić rat. Za hajs z rat robić ciekawsze rzeczy!

Edytowane przez wallec
  • Haha 1
Opublikowano
26 minut temu, Kyle napisał(a):

Na czym to "słabe prowadzenie" tego Audi A4 polega?

Przykladowe dwa zakręty. Focus luzem 90 i 70. Saab luzem 100 i 80. Audi A4 gubi się przy 70 kontrola trakcji. Raz wjedziesz dobrze, raz auto chce wylecieć z zakrętu bo ESP nie ogarnia. Ale ten pierwszy zakręt trzeba oddać nierówna powierzchnia drogi. Drugi zakręt natomiast przy 70 już czuć że auto wyjeżdża przodem. Zakręt płaski, gładki, asfalt z tych lekko śliskich na mokrym. Układ prowadzenia z tych mało oddających co się dzieje na drodze, poziom Toyoty Corolli i Astry. Focus trochę więcej mówi, całkiem spoko jak na elektryczny układ kierowniczy. Saab jeszcze ma hydrauliczny więc to zupełnie inna bajka bo czuć wszystko. Dla mnie A4 to ten sam poziom co Jetta 2017 którą dwa razy miałem "test łosia" na drodze i zachowała się beznadziejnie. Tam komputer po prostu jest coś spieprzony, a auto ma słaby balans masy i za słabe zawieszenie by sobie bez tego poradzić.

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, wallec napisał(a):

Czyli biadolenie dla biadolenia

Tak. 1100km. Z tempomatem na 70kmh. 

Tam nie ma masy miejsca. Fotele, szczególnie pasażera jest mocno przesunięty do przodu. No chyba że w Hondach podłokietnik za fotelami to tak ma być :E wyposażenie tak jak pisałem, zadowalające. Nawet kratek nawiewu nie ma z tyłu :P 

12 minut temu, wallec napisał(a):

Wygląd jest atrakcyjny:

Bonusy, których nie ma w innych autach:

Że  tego gościa? A to już rozumiem, czemu Honda :E

Pfff... W Caddy wyciągasz całe fotele :E

Edytowane przez marko
  • Upvote 1
Opublikowano

Zdecyduj się czego się czepiać, przed chwilą coś wspominałeś o "Przedużo miejsca? Popatrzyłem na zdjęcia tylnej kanapy. Nie wiem, gdzie Ty tam masz przedużo miejsca. No może jak kierowca 150cm" a teraz o pasażerze bo ktoś musiał przesunąć fotel do przodu, żeby ładne ujęcie zrobić ;)

Dobra EOT, lecę w kimę. Dam znać ile wyjdzie po chipie ale liczę na 150-160 co i tak będzie wolnym autem, ale kij z tym.
I ten cudowny dźwięk jak na diesla - więcej emocji niż w pierdziawkach trzycylindrowych.

Opublikowano
48 minut temu, KiloKush napisał(a):

Przykladowe dwa zakręty. Focus luzem 90 i 70. Saab luzem 100 i 80. Audi A4 gubi się przy 70 kontrola trakcji. Raz wjedziesz dobrze, raz auto chce wylecieć z zakrętu bo ESP nie ogarnia. Ale ten pierwszy zakręt trzeba oddać nierówna powierzchnia drogi. Drugi zakręt natomiast przy 70 już czuć że auto wyjeżdża przodem. Zakręt płaski, gładki, asfalt z tych lekko śliskich na mokrym. Układ prowadzenia z tych mało oddających co się dzieje na drodze, poziom Toyoty Corolli i Astry. Focus trochę więcej mówi, całkiem spoko jak na elektryczny układ kierowniczy. Saab jeszcze ma hydrauliczny więc to zupełnie inna bajka bo czuć wszystko. Dla mnie A4 to ten sam poziom co Jetta 2017 którą dwa razy miałem "test łosia" na drodze i zachowała się beznadziejnie. Tam komputer po prostu jest coś spieprzony, a auto ma słaby balans masy i za słabe zawieszenie by sobie bez tego poradzić.

Dziwne żeby auto ważące 1700kg pokonywało zakręty tak samo jak mały Focus 

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Tornado3 napisał(a):

Dziwne żeby auto ważące 1700kg pokonywało zakręty tak samo jak mały Focus 

Mówię to co zaobserwowałem i podobne spostrzeżenia ma wielu ludzi. Na KM77 też z resztą dokładnie widać gdzie jest problem. ESP w tym aucie bardzo źle działa. A silnik przed przednią osią i słaby "mechanical grip" tu nie pomaga. Saab waży 1665 KG i czuć tą masę ale na zakrętach trzyma się znacznie lepiej niż A4 czy Focus ( Focus ma jedynie przewagę podczas bardzo ostrych skrętów ale tu masy nie oszukasz).

https://youtu.be/tzmWMM4L5SM

Edytowane przez KiloKush
Opublikowano (edytowane)

Łoo kurde, czyli mamy w segmencie aut nowych Kugę i w segmencie aut używanych Syfika 1.6cdti, auta ostateczne i można umierać :E 

Co do tego przegigantycznego zasięgu, 10 lat temu w V40 1.9dci miałem podobne spalanie i 1100km na baku, Pug 508 z 1.6hdi i bakiem 70L robi 1500km bez problemu a miejsca ma jeszcze więcej niż ten Civic, Merce z OM648 1.6 też robią 1200 na baku.

Ale zafixowane z klapkami na oczach na punkcie swoich aut  sekciarze nam się trafiły xD 

Edytowane przez Katystopej
  • Upvote 1
Opublikowano
15 minut temu, marko napisał(a):

Ja się zastanawiam, co musi oferować Accord z tamtych lat. W końcu segment wyżej niż taki Civic.

Ostatni dostępny accord w Polsce był bardzo fajnym autem, ale w wersji benzynowej paliwożernym. 

Był jednak wygodny o dobrze wyposażony. Miałem takiego służbowo.

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, wallec napisał(a):

Masz zasięg na zdjęciu 234km przejechane i 900+km zostało.

Ktoś chyba miał pałę z geografii jeśli uważa że przejedzie na tym przez całą Europę 🤣

28 minut temu, marko napisał(a):

Ja się zastanawiam, co musi oferować Accord z tamtych lat. W końcu segment wyżej niż taki Civic.

Accordy dostępne w PL były przynajmniej ładne...nie to co cify 😁

Edytowane przez Krzysiak
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

@wallec

musialby mi ktoś płacić raty żebym jeździł czymś tak brzydkim :E 

Nie zeby cos ale xtrial też jakoś piękny nie jest :P 😜 

kwestia gustu 

A wallec zamiast na raty to moze wydać na cos lepszego, np na chipa :E

Edytowane przez Gret
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, dannykay napisał(a):

Hejterzy :/ 

Mowa nienawiści!!11!1!1oneone11!!1 21,37zł grzywny lub 15 lat bana!

4 minuty temu, Gret napisał(a):

A wallec zamiast na raty to moze wydać na cos lepszego, np na chipa :E

i sprzęgło :E

Edytowane przez Katystopej
  • Haha 3
Opublikowano

Nie no. Accord jest bardzo fajny. Takim w kombiaku z końcówki produkcji jechałem nawet do ślubu :E Więc doskonale wiem, ile tam miejsca (normalnie, bez szału), więc nie wiem jak Civic może mieć w opór miejsca. Owszem, przestronne auto jak na swój segment, ale kurde bez przesady. To japońskie auto, tam nie ma ani polotu, ani ficzerów.

• Upvote 1