Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Katystopej napisał(a):

Opie, na 10km mijasz 5 miast i do końca nie wiesz w którym jesteś bo ciągle jedziesz w zabudowanym jak po jednym mieście :E

Najlepsze jest to, że ode mnei czy do Ciebie dojazd do centrum kato jest lepszy niż dzielnic Katowic położonych za Rolną :E 

To dla mnie zawsze wielka beka, że moi znajomi z Kato jadą do pracy 45-60 minut, a ja jak nie ma remontów 17 8:E 

A z innej beczki:

Mała skończyła 5 miesięcy, najwyższy czas zaopatrzyć się w zdanie sterowany samochodzik dla niej ( :E ) - co możecie polecić? 

Edytowane przez GordonLameman
  • Haha 1
Opublikowano
Teraz, trepek napisał(a):

Quada :) Mojej się podoba dźwięk silnika V2.

Nie, to ma być coś takiego totalnie małego do sterowania w domu/ogrodze (RC sie to nazywa?).

Taki większy model do siedzenia w nim to pewnie kupię później, ale nie ma niestety nissanów chyba :E  Tylko bmw/merce/audi 

Opublikowano
30 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Mała skończyła 5 miesięcy, najwyższy czas zaopatrzyć się w zdanie sterowany samochodzik dla niej ( :E ) - co możecie polecić? 

Jak ma chociaż trochę udawać, że to dla niej, to jakiś crawler pewnie -> poszukaj MN82 na aliexpress, a jak ma iść ogniem po ogródku i okolicy, to poproś majfrenda o 16102 Pro - mam bez pro i dla mnie mega na start tej zabawy :E 

Mercedesa do siedzenia w środku też mamy, fajny fajny ale jak kuzyn ogarnął Wranglera z 4x4 to jednak jest różnica :D

• Like 2
Opublikowano
6 minut temu, Arczevski napisał(a):

Jak ma chociaż trochę udawać, że to dla niej, to jakiś crawler pewnie -> poszukaj MN82 na aliexpress, a jak ma iść ogniem po ogródku i okolicy, to poproś majfrenda o 16102 Pro - mam bez pro i dla mnie mega na start tej zabawy :E 

Mercedesa do siedzenia w środku też mamy, fajny fajny ale jak kuzyn ogarnął Wranglera z 4x4 to jednak jest różnica :D

Ooo, dziękI! Kojarzyłem, że tu była dyskusja na te tematy. MN82 brzmi spoko :P 

Ale super bydlę :E 

https://4toys.pl/jeep-wrangler-rubicon-4x4-czarny

Opublikowano
22 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

@Arczevski
Zamówiłem czerwonego Land Cruisera na początek :P 

Na Fejsie znalazłem świetne zdjęcie w śniegu i aż jestem ciekaw jak bardoz się małej spodoba :E 

No i pięknie :D Ale uważaj, to wciąga :E Sam myślę nad jakimś wolniejszym dla syna bo ten szybki to jednak za duże wyzwanie dla 4 latka.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, GordonLameman napisał(a):

@Arczevski
Zamówiłem czerwonego Land Cruisera na początek :P 

Na Fejsie znalazłem świetne zdjęcie w śniegu i aż jestem ciekaw jak bardoz się małej spodoba :E 

Pokaż go.

Tak jak ktoś tu mówił MN128. Masz też inne modele MN do jazdy po domu lub nie w terenie ( takie pickupy).

Ja bym nic bez szczotkowego nie kupował na początek bo małe dziecko nie ogarnie tych prędkości. Mój młody miał mn99s na początek i nauczył się na nim jeździć jak miał z 3-4 lata. Później dopiero dostał bezszcxotkowy. Pamiętaj, że jak dziecko dostanie na początek coś tak szybkiego to będzie się denerwować od ciągłych dzwonów i zniechęci. Ja na początek polecam MN99s lub mn128 i zabawę w budowanie torów do przejazdu. W domu z klocków Duplo można budować, na dworzu tworzymy z górek tory wjazdowe i każdy swoim wjeżdża. Dziecko uczy się wtedy cierpliwości i precyzji. Ważne dla ćwiczenia tzn. "oko ręką".

Edytowane przez KiloKush
Opublikowano
27 minut temu, KiloKush napisał(a):

Pamiętaj, że jak dziecko dostanie na początek coś tak szybkiego to będzie się denerwować od ciągłych dzwonów i zniechęci.

Ta, dziecko się będzie denerwować, a ojciec będzie ze spokojem obserwował powolną demolkę domu :E 

Raz dałem się synowi przejechać 16102 po domu, raz. 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, KiloKush napisał(a):

Pokaż go.

Tak jak ktoś tu mówił MN128. Masz też inne modele MN do jazdy po domu lub nie w terenie ( takie pickupy).

Ja bym nic bez szczotkowego nie kupował na początek bo małe dziecko nie ogarnie tych prędkości. Mój młody miał mn99s na początek i nauczył się na nim jeździć jak miał z 3-4 lata. Później dopiero dostał bezszcxotkowy. Pamiętaj, że jak dziecko dostanie na początek coś tak szybkiego to będzie się denerwować od ciągłych dzwonów i zniechęci. Ja na początek polecam MN99s lub mn128 i zabawę w budowanie torów do przejazdu. W domu z klocków Duplo można budować, na dworzu tworzymy z górek tory wjazdowe i każdy swoim wjeżdża. Dziecko uczy się wtedy cierpliwości i precyzji. Ważne dla ćwiczenia tzn. "oko ręką".

image.png.6c5a24c59b0088ef235077048db45e17.png

Dajcie spokój z tymi silnikami bezszczotkowymi :E 

To ma być entry level, żebym zobaczył czy mi się spodoba. Młoda ma 5 miesięcy, póki co to może zbudować kupę :E 

Edytowane przez GordonLameman
  • Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Zaraz będziesz miał obowiązek rejestracji i OC bo to szybsze niż hulajnoga będzie :E 

osobiście mam DF 3123 i to zap... równo :E Musze przymocować telefon do niego i zobaczyć ile wyciąga, bo wg producenta to 60km/h :E 

Opublikowano
20 minut temu, GordonLameman napisał(a):

image.png.6c5a24c59b0088ef235077048db45e17.png

Dajcie spokój z tymi silnikami bezszczotkowymi :E 

To ma być entry level, żebym zobaczył czy mi się spodoba. Młoda ma 5 miesięcy, póki co to może zbudować kupę :E 

Będzie git. Można mu większego flexa zawsze zrobić 

1 minutę temu, bergercs napisał(a):

Wymieniamy przedstawicielom slużbówki. Jeździli Hyundaiami i20 - dostają Seaty Ibiza.  Narzekają na wygodę (jak to zawal jeden "taczka w porównaniu do i20"), dzisiaj jednemu się zawiesil licznik :E Zapowiada się super.

Miałem służbową Ibizę. Dramat :E

Opublikowano
33 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

To ma być entry level, żebym zobaczył czy mi się spodoba.

Tylko nie rozwal, bo jak ekipa z forum przyjedzie na tego zapowiadanego grilla, to też się będą chcieli pobawić :E 

• Haha 4