Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No tak. Wszędzie idzie coś załatwić. Chodzi jednak o skalę. 

Mam znajomego, co tylko marudzi na wszystko w DE, że w Polsce wszystko jest lepsze. 

Spoko, ma prawo tak uważać, tylko w takim razie dlaczego siedzi w Niemczech, a nie w Polsce? 

Opublikowano

@markow każdym razie wracając do SCT w Krakowie... podtrzymuję swoje zdanie, że jest to totalnie źle rozwiązane, bo wjedzie za darmo zajechany benzyniak, byle spełniał normę euro 4 i zajechany diesel, z wyciętą do zera ekologią bo spełnia euro 6. W tym drugim przypadku nawet na przeglądzie na dzień dzisiejszy nie idzie tego w żaden sposób zweryfikować. No ale 5 zeta i starsze normy stają się nowszymi :rotfl2:

Od początku mi tylko o to chodziło ;)

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Młody 6 lat grał w święta u kuzyna na Xbox 360 i o dziwo szybko ogarnął pada i wciągnął go Rayman. Obecnie gra czasem na moim laptopie ale bardzo nie podoba mi się to rozwiązanie. Raz, że niezbyt to zdrowe dla oczu, dwa tylko Roblox i Minecraft mu w głowie. Ten pierwszy to porażka gdzie gry są marnej jakości i pełne przemocy do tego naciągają na robucksy. No i myśl nad kupnem Xbox 360 + jakiś TV do jego pokoju. Tylko czy dziś idzie dostać jakiś TV bez YouTube? Ewentualnie używany z dobra jakością full HD ale bez YouTube. Mam ochotę zablokować YouTube w cholerę.

Edytowane przez KiloKush
  • Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Krzysiak napisał(a):

Nie lepiej po prostu monitor?

Fajnie by było kupić coś 40-50". Tak żeby w dwójkę pograć na split screen też. Używane TV to można nawet za 100-300 zł kupić. Nowe 500-700. Chyba monitor akurat o takim wymiarze ciężko trafić.

Opublikowano
2 minuty temu, marko napisał(a):

Pod X360 nie brałbym przesadnie dużego telewizora. To tylko FullHD

Niby tak ale taki Rayman wygląda naprawdę dobrze. A wolałbym żeby dziecko trochę dalej od ekranu siedziało. Myślę, że 42" byłyby idealne.

Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, KiloKush napisał(a):

Tylko czy dziś idzie dostać jakiś TV bez YouTube?

Nie podłączaj TV do internetu albo usuń apke yt, bądź blokada rodzicielska - problem solved 

Edytowane przez huudyy
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, KiloKush napisał(a):

Fajnie by było kupić coś 40-50". Tak żeby w dwójkę pograć na split screen też. Używane TV to można nawet za 100-300 zł kupić. Nowe 500-700. Chyba monitor akurat o takim wymiarze ciężko trafić.

Szukaj plazm Panasonica lub pioniera 40-50" FHD.

Edytowane przez Petru23
Opublikowano
Godzinę temu, KiloKush napisał(a):

Mam ochotę zablokować YouTube w cholerę.

Tworząc konto google młodemu ustawiasz wiek, włączasz blokadę treści na 13 lat i po sprawie. Dodatkowo na telefonie Google Family masz pełną kontrolę na telefonem czy kontem google młodego. Jak go puścisz na dwór z telefonem to dodatkowo masz lokalizację na mapach google. 

Działa to bardzo dobrze, od lat z tego korzystamy.

Najgorsze co można zrobić dziecku, to całkowicie odciąć go od Internetu. Można to sprawnie kontrolować, ale później w szkole nie będzie wytykany palcami jako odrzutek co nie wie o czym inne dzieci mówią. U młodego w klasie w poprzednich latach (teraz jest w 4) były dzieci, które pierwszy raz windowsa na oczy zobaczyły "bo rodzice mówią że to jest złe" xD 

• Upvote 2