Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, wallec napisał(a):

Orientujecie się czy były jakieś podwyżki oc? Prawie 1k za Fabię 1.4 wychodzi, gruba przesada, za Hondę 1.6 500zł wtf

audi 4.2 800zł a jeszcze zwyżki mam 😂

Opublikowano (edytowane)

Vectra 1.9 OC, NNW plus Autoszyby to 687, nie pamietam, czy mam jakieś Assistance.

EDIT: Co to za silnik w Mundku 1.6 160KM? Rzucił mi się taki w ogłoszeniu. Benzin oczywiście.

EDIT2: Już widzę, że to EcoBoost. Dlatego takie tanie wszystkie Foki z tym motorem. Rzeczywiście jest taki straszny? Rozglądam się nieśmiało za czymś dużym i tanim na krótki czas. 

Edytowane przez lesiu155
Opublikowano
10 godzin temu, Gret napisał(a):

czy ktoś ma jeszcze hybrydę taką jak w toyotach/lexach i hondach? 

Forda pomijam. Bardziej mi chodzi o PSA/Renault. Chociaż renault to tylko w suvach i ceny też ma niezłe. 

Renault to wgl nie wiem co odwala (to samo Dacia) bo tam masz np. 4 biegi dla spalinówki i 2 dla elektryka. Przy 120 km/h przełącza bieg bodajże na elektryku i np. 120-130 km/h robi szybciej niż 110-120 km/h. Super auto w trasę, takie wyczuwalne i bezpieczne xD 

Honda Civic jeszcze ma e-CVT. 

Godzinę temu, lesiu155 napisał(a):

EDIT: Co to za silnik w Mundku 1.6 160KM? Rzucił mi się taki w ogłoszeniu. Benzin oczywiście.

EDIT2: Już widzę, że to EcoBoost. Dlatego takie tanie wszystkie Foki z tym motorem. Rzeczywiście jest taki straszny? Rozglądam się nieśmiało za czymś dużym i tanim na krótki czas. 

EcoBoosty omijać szerokim łukiem. Chyba że na gwarancji. 

Opublikowano
44 minuty temu, lesiu155 napisał(a):

A Volvo 2.0T/3.0T? V70 można w niedużych pieniądzach kupić. Najchętniej 2.5 ale to już nie te lata niestety.

Zastanów się czemu można je kupić w niedużych pieniądzach :E 

w sumie nie wiedziałęm że Mazda się ugięła i ma kompresor :o 

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, galakty napisał(a):

Zastanów się czemu można je kupić w niedużych pieniądzach :E 

Bo jest:
A) ze stanów
B) ma naganiane kilometrów i jest w średnim stanie wizualnym

Ani jedno ani drugie mnie nie odstrasza, pytam o rzeczywiste problemy tych silników ;) Bardziej 2.0 T5, 3.0 to raczej ciekawostka i unicorn trochę.

Edytowane przez lesiu155
Opublikowano
14 minut temu, Gret napisał(a):

Kompresorek :E

Nie wiem czy to nie gorzej? Dali by normalny to chociaż moment by się zgadzał, a tak badziewie "eco". 

5 minut temu, lesiu155 napisał(a):

Bo jest:
A) ze stanów
B) ma naganiane kilometrów i jest w średnim stanie wizualnym

Ani jedno ani drugie mnie nie odstrasza, pytam o rzeczywiste problemy tych silników ;) Bardziej 2.0 T5, 3.0 to raczej ciekawostka i unicorn trochę.

Ze Stanów i wysoki przebieg, a Ty dalej rozpatrujesz? To kupuj :E 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, galakty napisał(a):

Ze Stanów i wysoki przebieg, a Ty dalej rozpatrujesz? To kupuj :E 

Tu jest warunek logiczny "lub", nie "i" :) dwa różne samochody. Poza tym nadal zero konkretów, a jakieś głupie podśmiechujki :hmm: niczego nie kupuję, sonduję rynek póki co

Edytowane przez lesiu155