Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ekologia to zasłona dymna jak zawsze....

W niemieckich autach się za to płaci i ich boli że tutaj nie. To jest realny powód. 

99 procent ekologi służy biznesowi kogoś a nie planecie. 

• Upvote 3
Opublikowano (edytowane)

Panowie, temat smartwatch. Chcę kupić coś Żonie - ekstra jest Huawei GT 6 Elegant ale wersja pro ma EKG certified, które bym chętnie widział (zwykły nie ma) niestety nie ma wersji damskiej. Brać GT 5 Pro? Tu już jest taki damski wygląd i idzie zmienić pasek na jakiś delikatny skórzany. Jest coś innego takiego na rynku? 

Edytowane przez lesiu155
Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, Kyle napisał(a):

Pochwal się jaki model, kolor, a nie tak cicho siedzisz. :clap:

Nie mam na razie zdjęć, ledwo wróciłem i już opony wymieniałem :E 

Ceed 2019 (rejestracja 2020), srebrny, 1.4 T-GDI. 

Edytowane przez galakty
  • Like 4
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, galakty napisał(a):

Kijanka odebrana, ale przeskok te dwie generacje, 3x młodsze auto xD  :bandyta:

Ten kupił pierwsze lepsze a ja  jak dureń szukam złotego grała... 

Pokaz ja chociaż  :P

Edytowane przez Gret
  • Haha 2
Opublikowano
2 godziny temu, galakty napisał(a):

EKG trzeba kalibrować z takim medycznym co jakiś czas. O ile nie ma chorób układu secowo-naczyniowego to zbędna funkcja.

Żonie się zdarzają momenty, że ma wrażenie, że ma arytmię - i faktycznie taki domowy ciśnieniomierz pokazuje jej czasem dlatego byłaby to przydatna funkcja, kwestia kalibracji jest do ogarnięcia, chyba, że to trzeba robić co miesiąc

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, marko napisał(a):

Takich rzeczy nie sprawdza się zegarkiem, tylko idzie do lekarza i dostaje holter na 24godziny. 

Dzięki EKG w  Galaxy Watchu tata poszedł w październiku 23 do kardiologa, bo wykrywał arytmię.  Na początku grudnia 23 miał operację serca przez otwarcie klatki piersiowej, więc najbardziej inwazyjna. Kardiolog z którym widzi się raz na 2-3 miesiące już wtedy potwierdził, że żyje dzięki zegarkowi za kilkaset złotych, bo nowego roku by nie doczekał. 

Żona ma lekką tachykardię, pod kontrolą tego samego kardiologa od 3 lat. Zgadnij dla czego poszła do kardio? Bo Huawei Watch Active czyli zwykła opaska pokazywała co chwilę skoki tętna powyżej 100, nawet podczas zwykłego spaceru, o czyw wcześniej zwyczajnie nie wiedziała, gdzie u mnie powyżej 100 mam raz na miesiąc może. Wszystkie badania porobione, holter kilka razy - okazało się, że serce ma jak dzwon, po prostu tak funkcjonuje jej organizm, ale kontrola u kardio raz w roku obowiązkowo, na szczęście żadnych leków nie musi brać.

Nie można brać za wyrocznię medyczną czujników w takich urządzeniach, ale jeśli one pokażą nam jakieś odchyłki od normy to warto się tym zainteresować. Te czujniki nie są dla zabawy w tych zegarkach, to nie tak że inżyniery siedzą w laboratorium, przepalają miliony $ i robią coś niedziałającego, żeby robić ludzi w ciula :) 

8 godzin temu, lesiu155 napisał(a):

kwestia kalibracji jest do ogarnięcia, chyba, że to trzeba robić co miesiąc

Nie trzeba, tata tego nie kalibruje a pomiary w miarę się zgadzają z tymi u kardio.

Edytowane przez Katystopej
  • Like 2
  • Thanks 1
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)

I jak ma się to do tego, co napisał @lesiu155? Ciśnieniomierz stwierdził nieprawidłowości. Więc idzie się do lekarza. Holter dostaje się na dobę. Więc nie rozumiem argumentu "bo co jej po holterze jak nic nie pokaże w tej chwili"

Holter był juz kilka razy pod naszym dachem ;)

Edytowane przez marko
Opublikowano (edytowane)

Poprzednia była czarna, ładna tylko po umyciu, wosku i słońcu w tle :E 

Była jeszcze czerwona, ale taka oczoj.... nie wiśniowa, głęboka tylko typowo czerwona jak lakier na paznokciach. Okropna. 

Edytowane przez galakty
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, galakty napisał(a):

Jakby Ci się Laguna rozwaliła w święta to też byś kupił :E 

20260115_162048.thumb.jpg.829144543f063ad8172a717dcb6d1d0c.jpg

Przed świętami mi sie rozwaliła. :E

to na ledach jest czy zwykle h4/h7? Pokaż środek :P

Odnośnie koloru to ja wybieram właśnie między czarnym a czerwonym :E

Edytowane przez Gret
Opublikowano
3 minuty temu, Gret napisał(a):

Przed świętami mi sie rozwaliła. :E

to na ledach jest czy zwykle h4/h7? Pokaż środek :P

LEDy do jazdy dziennej, a tak żarówki tylko nie wiem jakie jeszcze. 

Środek normalny jak w każdym Ceed M :E 

image.thumb.png.c58a703f2c68ac05f28b01e700201dba.png

• Like 1
Opublikowano
14 godzin temu, galakty napisał(a):

Kijanka odebrana, ale przeskok te dwie generacje, 3x młodsze auto xD  :bandyta:

Gratki! Miałem podobnie po przesiadce z insigni. Ekrany, asystenty, światełka - przytłaczające na początku :E 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Arczevski napisał(a):

Gratki! Miałem podobnie po przesiadce z insigni. Ekrany, asystenty, światełka - przytłaczające na początku :E 

Tutaj na szczęście nie ingeruje w jazdę, nie krzyczy o znakach itp ale faktycznie opcji i możliwości mnóstwo. Muszę na spokojnie na parkingu popatrzeć bo podczas jazdy się nie dało dużo zmienić z powodów bezpieczeństwa :D 

Ale po przesiadce z diesla 2007 to masakra... Tamto to czołg, wszystko się trzęsie, trzeszczy, piszczy, a tu muszę patrzeć na obrotomierz bo nie wiem czy silnik pracuje :E 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

@marko spokojnie, będzie problem ponownie to i holter się załatwi :) tymczasem chcę wrócić do smartwatcha ale dziękuję za troskę :)

Jest coś jeszcze ciekawego na rynku? Na Huawei teraz jest promka w niemieckim oddziale - nie dość, że taniej jak w PL to jeszcze pasek i budsy dorzucają i 8% rabatu (tylko nie wiem czemu się nie nalicza :hmm:). Całość za jakieś 1800 by wyszła gdyby rabat wskoczył. Coś z Garmina? Ale totalnie nic nie wiem na ich temat, wyglądają ładnie. 

Edytowane przez lesiu155
Opublikowano
11 minut temu, galakty napisał(a):

Tutaj na szczęście nie ingeruje w jazdę, nie krzyczy o znakach itp ale faktycznie opcji i możliwości mnóstwo. Muszę na spokojnie na parkingu popatrzeć bo podczas jazdy się nie dało dużo zmienić z powodów bezpieczeństwa :D 

Ale po przesiadce z diesla 2007 to masakra... Tamto to czołg, wszystko się trzęsie, trzeszczy, piszczy, a tu muszę patrzeć na obrotomierz bo nie wiem czy silnik pracuje :E 

A to ja już z automatu jak ruszam - start-stop off, line assistant off, i jedziemy :D Do info o znakach już przywykłem. Jeszcze tylko nie było okazji sprawdzić automatycznego parkowania.