Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nie będę pisał tego w temacie chińskich aut, ale to z mlekiem sojowym przypomniało mi jedną sytuację

Mam uczniaka pod skrzydłami. No i jedziemy sobie autem, w radiu coś gadają o Victorii Beckham 

No i ja go pytam:

- wiesz kto to?

- nie

- a wiesz kto to David Beckham?

- nie

- a Zidane?!

- nie

I rozkmina: ja taki dinozaur czy to nowe pokolenie takie odklejone? Jedynie coś mu Pele świtało, ale też zerowe pojęcie  

Następnym razem zapytam, czy kojarzy Królową Elżbietę II. 

Edytowane przez marko
  • Sad 1
Opublikowano
W dniu 17.01.2026 o 19:01, serwal4 napisał(a):

Sam zderzak przód, i to X lat temu jak był zakładany przez Młodzieńca Helmuta i nie zdążył go uszkodzić :E 
I może wybrakowany, ale tak - chociaż mogłem być dumny (na poboczu), że jakimś cudem kupiłem auto ze zderzakiem z Irmscher i500:

Choć mój zgubił już boczne listwy od spodu/na rogach;
Reszta to był fantazja Helmuta, progi Steinmetz, tylna dokładka zderzaka z polifta + wycinane diaxem otwory na 2x kominy Remusa...listwa na klapę, 18" felgi zimowe w spadku bo...

Co tam mody... Największą wtopą było to, że byłem święcie przekonany, że kupiłem VC w wersji GTS...
A wyszło, że jednak nie każdy liftback/hatchback przed-liftowy to automatycznie GTS... w tym moje cudo :| 
Także ten zakup od a do z to była porażka :E 

Taka ciekawostka. 2.8 V6 w Saabach i tych Vectrach było później rozwijane w większych pojemnościach np. jako 3.6 w Camaro i 3.6 TT w ATS-V i CTS V-sport. Na przykład uszczelki pokrywy zaworów pasują od 3.6 z Camaro ( mam u siebie). Tak więc można wrzucić 3.6 do Saaba, trochę mocy te silniki potrafią zrobić :E 

Opublikowano

Złota łopata za odkopanie artykułu :D Swoją drogą mi też śmierdzi gazem na jałowych obrotach, ale taki urok aut z LPG. Jak śmierdzi to dobrze, bo znaczy że jest na bogato, czyli gniazda zaworowe są zadowolone :P 

Nie tylko u nas są takie kwiatki, kiedyś mieliśmy auto z Holandii gdzie ukryto LPG, sterownik był w puszce filtra, reduktor w podszybiu, wtryski zamontowane pod kolektorem dolotowym. Prawdziwe rękodzieło. 

Opublikowano
11 godzin temu, Gret napisał(a):

Piłka nożna podobno młode pokolenie wychowane na tiktokach nudzi :E 

wcale mnie to nie dziwi, biorac pod uwage jak pokolenia od "gen z", sa obecnie przebodzcowane :kwasny:. swoja droga,  sam nigdy nie moglem pojac "fenomenu" pilki noznej. podobnie jak diskopolo :hmm: 

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, marko napisał(a):

Nie będę pisał tego w temacie chińskich aut, ale to z mlekiem sojowym przypomniało mi jedną sytuację

Mam uczniaka pod skrzydłami. No i jedziemy sobie autem, w radiu coś gadają o Victorii Beckham 

No i ja go pytam:

- wiesz kto to?

- nie

- a wiesz kto to David Beckham?

- nie

- a Zidane?!

- nie

I rozkmina: ja taki dinozaur czy to nowe pokolenie takie odklejone? Jedynie coś mu Pele świtało, ale też zerowe pojęcie  

Następnym razem zapytam, czy kojarzy Królową Elżbietę II. 

Wychodzi raczej twoja nieznajomość czasów - zapewne gdyby młody zapytał cie o tych influ, których on zna, sam byś ich nie znał. 

Ile ten uczniak ma lat? Bo w sumie Zidane czy Beckham mogli odłożyć buty na kołki zanim on przyszedł na świat :E

1 godzinę temu, Katystopej napisał(a):

XD POLSKA GUROM #pdk

02e57b8f20d83595b8bae6f56056567176af467accdb75d572e89f2b6bda78e1.jpg

Edytowane przez huudyy