GordonLameman 9 398 Opublikowano Środa o 18:21 Opublikowano Środa o 18:21 A skąd ta głęboka potrzeba kontestowania wszystkiego co piszę? I tak nie masz pojęcia o tym temacie, więc po co chcesz dyskutować? Mam w tej kwestii pewne informacje. Ty zaś nie masz żadnych.
SuLac0 525 Opublikowano Środa o 18:36 Opublikowano Środa o 18:36 1 minutę temu, GordonLameman napisał(a): A skąd ta głęboka potrzeba kontestowania wszystkiego co piszę? bo napsiales cos na forum ogolnodostepnym? internet? masz zbyt wysokie mniemanie o sobie, bo kompletnie nie ma to zwiazku z toba, tylko z tym co napisales 1 minutę temu, GordonLameman napisał(a): I tak nie masz pojęcia o tym temacie, więc po co chcesz dyskutować? a czy ja gdzies napisalem, ze "mam"? zadalem pytanie w kontekscie twojej sugestii. reszta j.w 1 minutę temu, GordonLameman napisał(a): Mam w tej kwestii pewne informacje. Ty zaś nie masz żadnych. a zrodlo, to bezposrednio zlecajacy lub firma , ktora je montowala, ze znasz specyfikacje tych fotopulapek? jezeli tak, to wystaczylo napisac, a nie znowu sie odpalac
GordonLameman 9 398 Opublikowano Środa o 18:43 Opublikowano Środa o 18:43 (edytowane) 13 minut temu, SuLac0 napisał(a): bo napsiales cos na forum ogolnodostepnym? internet? masz zbyt wysokie mniemanie o sobie, bo kompletnie nie ma to zwiazku z toba, tylko z tym co napisales Tjaaa, jasne. Dlatego od pewnego czasu za każdym razem ciś tam bajdurzysz do moich postów. 13 minut temu, SuLac0 napisał(a): a czy ja gdzies napisalem, ze "mam"? zadalem pytanie w kontekscie twojej sugestii. reszta j.w no to jak nie masz to dupa cicho 13 minut temu, SuLac0 napisał(a): a zrodlo, to bezposrednio zlecajacy lub firma , ktora je montowala, ze znasz specyfikacje tych fotopulapek? jezeli tak, to wystaczylo napisac, a nie znowu sie odpalac źródła nie podam, bo nie mogę Napisałem, że mają karty SD (może nawet chińskie ). tyle powinno wystarczyć. EOT. Edytowane Środa o 18:49 przez GordonLameman
SuLac0 525 Opublikowano Środa o 18:53 Opublikowano Środa o 18:53 jak zwykle mnie nie przekonales. rownie dobrze moga tam byc fotopulapki GSM, bez karty SD (ale z karta SIM, eSIM ), z szyfrowaniem np. AES, i to by bylo na tyle w temacie "naruszenie ochrony danych osobowych jak ją ktoś ukradnie". 1
GordonLameman 9 398 Opublikowano Środa o 18:55 Opublikowano Środa o 18:55 (edytowane) Ale nie takie tam są. Jak zwykle sobie zmyślasz. Idź zmyślać gdzie indziej. Edytowane Środa o 18:56 przez GordonLameman
SuLac0 525 Opublikowano Środa o 19:02 Opublikowano Środa o 19:02 nie masz monopolu na zmyslanie. jakos sobie z tym poradzisz
GordonLameman 9 398 Opublikowano Środa o 19:04 Opublikowano Środa o 19:04 (edytowane) Na zmyślanie masz monopol ty. To nie pierwszy raz jak sobie coś zmyślasz jako “argument”. P.S. lądujesz w ignorowanych. Mam nadzieję, że sobie z tym jakoś poradzisz Edytowane Środa o 19:04 przez GordonLameman
SuLac0 525 Opublikowano Środa o 19:53 Opublikowano Środa o 19:53 39 minut temu, GordonLameman napisał(a): To nie pierwszy raz jak sobie coś zmyślasz jako “argument”. wyskakujesz z jakas "rewelacja" o "ochronie danych osobowych" i jedyne na co pozwala ci twoje wybujale ego, to napisac, ze "Mam w tej kwestii pewne informacje" "ignore", to bardzo dobry pomysl, bo i tak nic wartosciowgo twoje odpowiedzi nie wnosily do zadnej dyskusji EOT 1
Kyle 326 Opublikowano Czwartek o 17:36 Opublikowano Czwartek o 17:36 https://www.onet.pl/turystyka/onetpodroze/chciala-tylko-wyjechac-z-parkingu-szkody-ponad-milion-euro/6ls1g83,07640b54 1
Cappucino 298 Opublikowano Czwartek o 18:00 Opublikowano Czwartek o 18:00 Żadne czujniki i systemy nie zadziałały?
KiloKush 754 Opublikowano Czwartek o 21:37 Opublikowano Czwartek o 21:37 https://fb.watch/EOkwjCFdTp/
kapcer 79 Opublikowano Piątek o 09:19 Opublikowano Piątek o 09:19 Motostacja w restrukturyzacji. Sklep dalej działa, można zamawiać przez ich stronę, zrezygnowali ze sprzedaży poprzez Allegro.
SuLac0 525 Opublikowano Piątek o 09:43 Opublikowano Piątek o 09:43 i szukanie autostrady "przynajmniej raz na dwa tyg", aby dopalic sadze, podgrzac olej, aby odparowac wode, bo przeciez silnik ciagle niedogrzany. o czym on wlasciwie mowi w XXI w? 1
Gret 707 Opublikowano Piątek o 10:06 Opublikowano Piątek o 10:06 Spytaj @marko i @GordonLameman jak to wyglada w praktyce.
SuLac0 525 Opublikowano Piątek o 10:37 Opublikowano Piątek o 10:37 interesujaca propozycja ale tech to tech, jezeli silnik nie jest dogrzany, a trudno, aby zlapal optymalna temp w jezdzie miejskiej jak sie ciagle wl/wyl, no to efekt bedzie jak na filmiku. szczegolnie zima w niskich temp. no, ale dopoki na kazdym parkingu/miejscu nie bedzie latwo dotepnych przynajmniej slupkow AC 2kW, no to ludzie czesciowa beda skazani na takie technologiczne udziwnienia 1
lesiu155 218 Opublikowano Piątek o 10:41 Opublikowano Piątek o 10:41 Godzinę temu, kapcer napisał(a): Motostacja w restrukturyzacji. Sklep dalej działa, można zamawiać przez ich stronę, zrezygnowali ze sprzedaży poprzez Allegro. Szkoda ale rozumiem, prowizje allegro są mordercze.
marko 892 Opublikowano Piątek o 13:07 Opublikowano Piątek o 13:07 (edytowane) 3 godziny temu, Gret napisał(a): Spytaj @marko i @GordonLameman jak to wyglada w praktyce. Swojego X-Traila mam od wrzesnia 2023, czyli poprzednią generację e-Power. 19tys. km przebiegu, Większość jeżdżenia to krótkie do bardzo krótkie odcinki. NIGDY nie pojawił mi się komunikat wypalania GPF Ale jest niuans. Przy ujemnych temperaturach jak wjeżdżasz na autostradę i wciśniesz gaz do oporu, to zostawiasz zasłonę dymną, tyle pary wyrzuca z wydechu. Ale to przy pierwszym takim gwałtownym przyśpieszeniu. Potem jest normalnie. Następne auto będzie na 99% z e-Power. Taki zadowolony jestem Edytowane Piątek o 13:09 przez marko 2
GordonLameman 9 398 Opublikowano Piątek o 13:40 Opublikowano Piątek o 13:40 32 minuty temu, marko napisał(a): Swojego X-Traila mam od wrzesnia 2023, czyli poprzednią generację e-Power. 19tys. km przebiegu, Większość jeżdżenia to krótkie do bardzo krótkie odcinki. NIGDY nie pojawił mi się komunikat wypalania GPF Ale jest niuans. Przy ujemnych temperaturach jak wjeżdżasz na autostradę i wciśniesz gaz do oporu, to zostawiasz zasłonę dymną, tyle pary wyrzuca z wydechu. Ale to przy pierwszym takim gwałtownym przyśpieszeniu. Potem jest normalnie. Następne auto będzie na 99% z e-Power. Taki zadowolony jestem Ja nigdy nawet nie słyszałem o takim komunikacie. Za to o komunikatach dot. "e-power failure" już tak 18 tys przebiegu, wrzesień 2024 - żadnego problemu. A jeździ się cholernie przyjemnie. I te 7 sekund do setki potrafi zaskoczyć. Smutno potem patrzą Panowie w BMW X1 mający 136KM
marko 892 Opublikowano Piątek o 14:09 Opublikowano Piątek o 14:09 (edytowane) 29 minut temu, GordonLameman napisał(a): Ja nigdy nawet nie słyszałem o takim komunikacie. No ja właśnie też nie. No ale w tym QQ jest trzecia generacja e-Power, to może to inaczej się zachowuje. O e-Power failure słyszałem, ale odpukać nie spotkało mnie to. Edytowane Piątek o 14:10 przez marko 1
GordonLameman 9 398 Opublikowano Piątek o 14:22 Opublikowano Piątek o 14:22 A booster masz? ja się przymierzam do zakupu, ale ni cholery nie wiem co kupić. Widziałem jakiś baseus, ale nie wiem czy to odpowiednie
marko 892 Opublikowano Piątek o 14:34 Opublikowano Piątek o 14:34 Booster? U mnie był akumulator wymieniony. Akurat było auto na wymianie drzwi i na drugi dzień auto nie zagadało. Zmierzyli napięcie -> 8V. Wymienili gwarancyjnie i spokój. 1
Katystopej 1 348 Opublikowano Piątek o 14:59 Opublikowano Piątek o 14:59 35 minut temu, GordonLameman napisał(a): A booster masz? ja się przymierzam do zakupu, ale ni cholery nie wiem co kupić. Widziałem jakiś baseus, ale nie wiem czy to odpowiednie Możesz brać w ciemno Baseusa, używamy ich kilkanaście na budowach od kilku lat, podstawowe narzędzie zimą z rana 2
KiloKush 754 Opublikowano Piątek o 18:27 Opublikowano Piątek o 18:27 (edytowane) 4 godziny temu, GordonLameman napisał(a): Ja nigdy nawet nie słyszałem o takim komunikacie. Za to o komunikatach dot. "e-power failure" już tak 18 tys przebiegu, wrzesień 2024 - żadnego problemu. A jeździ się cholernie przyjemnie. I te 7 sekund do setki potrafi zaskoczyć. Smutno potem patrzą Panowie w BMW X1 mający 136KM Najgorsze są typy w BMW 1 i X1 co jeżdżą na dupie jakby jechali M4. I tak jak mówisz większość z nich jeździ tak z jakimiś silnikami słabszymi niż nie jeden damski SUV typu KIA Sportage. Panowie łeb mi pęka od szukania auta. OtoMoto zalane praktycznie ofertami handlarzy. W sumie ciężko znaleźć coś z sensownym przebiegiem na przykład X-trail 2016-2018 w Niemczech masa ogłoszeń z przebiegiem poniżej 80000 km. U nas poniżej 150000 to zazwyc od handlarza więc cholera wie czy prawdziwy przebieg. A osoby prywatne wrzucają 150-250000 w cenie większej niż handlarze z tym mniejszym przebiegiem. No ale widzę sporo fajnych ofert w AuroHero i zastanawiam się jak tam z ich gwarancją. Niby nawet na 3 lata można wykupić. W sumie wtedy nawet takie wynalazki jak Infiniti Q30 czy Volvo V40 Cross Country czy Renault Koleos z AWD nie były by tak straszne. Brać z gwarancją na 3 lata i później kolejny. Edytowane Piątek o 18:29 przez KiloKush
GordonLameman 9 398 Opublikowano Piątek o 18:31 Opublikowano Piątek o 18:31 Mam gościa spod Jeleniej Góry który przywozi auto które wybierzesz ale najpierw dobrze sprawdzi. Mnie ogarnął ze wskazanych przeze mnie ogłoszeń dwie vitary (dla ojca i teścia) i obie były w świetnym stanie. Auto hero bym nie brał
Gang 402 Opublikowano Piątek o 20:27 Opublikowano Piątek o 20:27 Oglądałem na prime dom dobry. Ale to ryje beret, nie wyobrażam sobie takiej patologii. A przecież takich historii jest masa, za to powinni oprócz kar obcinać mały palec, ale tatuować coś na twarzy, żeby takie potwory nie mogły innych krzywdzić i od razu było wiadomo z kim ka się do czynienia.
Rekomendowane odpowiedzi