Klima 69 Opublikowano 6 Lutego Opublikowano 6 Lutego 15 minut temu, Katystopej napisał(a): O proszę, co dokładnie? Powodzenia Taka marka co wyje i nie jedzie 😀 Gordon, co Ci nie działa w Satelu?
GordonLameman 9 733 Opublikowano 6 Lutego Opublikowano 6 Lutego Pojawia mi się błąd logowania SIM. A mam na karcie z 500 zł, więc nie wiem co jest przyczyna. do tego interfejs manipulatora to gówna. A interfejs aplikacji to jeszcze większe gówno.
lesiu155 338 Opublikowano 6 Lutego Opublikowano 6 Lutego 3 minuty temu, Klima napisał(a): Taka marka co wyje i nie jedzie 😀 Gordon, co Ci nie działa w Satelu? Czyżby Toytoia?
Klima 69 Opublikowano 6 Lutego Opublikowano 6 Lutego 3 minuty temu, GordonLameman napisał(a): Pojawia mi się błąd logowania SIM. A mam na karcie z 500 zł, więc nie wiem co jest przyczyna. do tego interfejs manipulatora to gówna. A interfejs aplikacji to jeszcze większe gówno. Dzwoniłeś na stację monitorowania, czy sygnał dociera? Może problem z zasięgiem? Racja, Satel jest prymitywny, ale działa.
GordonLameman 9 733 Opublikowano 6 Lutego Opublikowano 6 Lutego Zasięg 100%. Dzisiaj zrobiłem 5 alarmów sabotażowych.
kapcer 105 Opublikowano 6 Lutego Opublikowano 6 Lutego 27 minut temu, GordonLameman napisał(a): Satel to takie gówno, że głowa mała. Kiedyś chciałem tam pracować. Szczęśliwie znalazłem lepszą robotę.
Gang 418 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego @Klima gratuluję. Do odważnych świat należy. 5 lat temu też zmieniłem branże i nie żałuję
marko 1 060 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego (edytowane) 11 godzin temu, Gret napisał(a): zaraz wyjdzie że ich VW kupi Prędzej jakieś BYD czy coś. Wtedy dopiero wskoczą na rynek @Klima powodzenia! Godzinę temu, Gang napisał(a): @Klima gratuluję. Do odważnych świat należy. 5 lat temu też zmieniłem branże i nie żałuję Najgorzej jak musisz opuścić strefę komfortu. Bo jak obecna praca totalnie Ci nie pasuje, to nic nie ryzykujesz Edytowane 7 Lutego przez marko
Gang 418 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego U mnie miałem blisko do pracy, dobra kasę, stabilne stanowisko, trochę sukcesów itd. Ale zaczęło mnie nudzić. Wszytsko miałem idealnie poukładane i było zbyt cukierkowo, miałem pod sobą kilkanaście ogarniętych osób i mi brakowało wyzwań.
trepek 1 801 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego (edytowane) 14 godzin temu, Klima napisał(a): Taka marka co wyje i nie jedzie 😀 O, z @Gret znajdziecie wspólny język Gratki! 14 godzin temu, GordonLameman napisał(a): A skoro już mowa o systemach alarmowych… Satel to takie gówno, że głowa mała. Polecam Ajaxa. Edytowane 7 Lutego przez trepek
Gret 987 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego 5 minut temu, trepek napisał(a): O, z @Gret znajdziecie wspólny język Gratki! Polecam Ajaxa. otóż nie tym razem
dannykay 882 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego (edytowane) 16 godzin temu, GordonLameman napisał(a): Satel to takie gówno, że głowa mała. A co Ci tam nie pasi? Satel nie jest zły. Pacany mianujący się "instalatorami" generują większość problemów. I który manipulator masz? Zrób zdjęcie interfejsu i daj na pw. Pewnie Ci zostawili jakiś domyślny setup manipulatora, więc wygląda jak wygląda. Zarówno ten na windowsie jak i niższe modele tsg/tsh2 mają w pełni konfigurowalne interfejsy, więc jak ktoś ma łeb na miejscu, to zrobi do ładnie i przejrzyście. A co do sim, to może masz stary moduł gsm bez lte i wyłączyli Ci nadajniki 2g w okolicy opcji jest kilka, ale to trza zdiagnozować. Jeśli chodzi o appkę, to tak samo - wszystko da się konfigurować. Do podstawowych funkcji robisz 3 makra i na ekranie głównym masz 3 ikony. Co tam ma być źle? Apka ma inny problem wynikający trochę z archaicznej topologii tego systemu. I żeby było motoryzacyjnie, to robią właśnie integrację z car playem! Jestem z branży i w domu sam dla siebie zrobiłem satela. Trza umić. Znajdż innego fachowca. U siebie mam to spięte z Home Assistantem i właściwie manipulator służy tylko do uzbrajania/rozbrajania na wejściu. Wszystkie sterowania mam już z HA. edit to wszystko powyżej tyczy się integry, perfecta czy versa to zabawki dla dzieciaczków A i te tematy nowego moderatora trochę mi się kojarzą z botami reklamowymi na fb pod tytułem "hej dziewczyny jaki zapach do domu polecacie?" Nie no Pan Tomasz. Jak Ty masz dawać warny za tekst taki jak ten o włosach na głowie, to lepiej od razu wszystkich z blabli zbanuj i nie trać czasu Petru się ucieszy, haha Edytowane 7 Lutego przez dannykay
GordonLameman 9 733 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego Ja mam jakąś perfectę i wlansie widzę że wsadzili mi gówno i najbardziej prymitywny manipulator. Do tego uje mi nie zostawili kodu serwisowego
dannykay 882 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego XD to do zmiany. Perfecte to dzieciak po technikum elektronicznym opęka. A te instalatorki to serio temat rzeka. Pracowałem w dużej sieci wywodzącej się stricte z systemów zabezpieczeń, więc różne historie się słyszało od serwisu. Najciekawsze było jak właśnie na Śląsku namierzyli ciekawą ekipę pracującą dla jednej z dużych grup interwencyjnych. W dużym skrócie - okazało się, że w czujnikach alarmowych podpinali tylko zasilanie (brak komunikacji z centralą). Efekt był taki, że czujki świeciły, że wykrywają ruch, ale centrala o tym nie wiedziała. Wydało się po włamie czy było to celowe? Nie mnie oceniać
GordonLameman 9 733 Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego Znaliście to określenie na przemocowców? https://www.miejski.pl/slowo-Peugeot
jarux 198 Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego 46 minut temu, GordonLameman napisał(a): Znaliście to określenie na przemocowców? https://www.miejski.pl/slowo-Peugeot A ja zawsze myślałem, że to zamiennik słowa członek - a peugeot z tym
Katystopej 1 780 Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego 13 minut temu, Totek napisał(a): Renomę gnijących blach, wnętrza z butelek pet. Też nie jestem tego w stanie zrozumieć. Ogólnie japońce mają jakieś ceny z czapy, w stosunku do tego co oferują. "Zielona strzałka up" 10 letnie Outlandery z wolnossącym 2.0 150KM bez awd stoją po 60k zł
Gret 987 Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego 4 minuty temu, Katystopej napisał(a): "Zielona strzałka up" 10 letnie Outlandery z wolnossącym 2.0 150KM bez awd stoją po 60k zł Skody czy vw pewnie jeszcze więcej
Katystopej 1 780 Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego 3 minuty temu, Gret napisał(a): Skody czy vw pewnie jeszcze więcej Tak. W zeszłym roku sprzedaliśmy w firmie turbobieda wersję Q5 2.0tdi 140KM 21r, z lepszego wypasu była tylko DSG. Kupiona za 144k, poszła za 91k, przebiegu 200kkm
Gret 987 Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego Teraz, Katystopej napisał(a): Tak. W zeszłym roku sprzedaliśmy w firmie turbobieda wersję Q5 2.0tdi 140KM 21r, z lepszego wypasu była tylko DSG. Kupiona za 144k, poszła za 91k, przebiegu 200kkm No i w takim vw 10 letnim to już się za grubo może zjeb… a w mitsu jak blacha zdrowa to lejesz i jeździsz
Katystopej 1 780 Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego Tak, to jest jego zaleta, że silnik prosty jak budowa cepa i łyka gaz jak szalony i pewnie to utrzymuje jego cenę.
Gret 987 Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego znajomy miał takiego mitsu 2.0 150 i się chwalił na krajówkach że mu to paliło po 5.5l/100.
larry.bigl 640 Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego Moj przyjaciel ma Outlandera PHEV z 2020r od nowości w jego rękach. Prawie 200k km najechane i zero problemów. A może to nie jest głupi pomysł na auto dla mnie...ceny są mega spoko.
Katystopej 1 780 Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego 21 minut temu, larry.bigl napisał(a): Moj przyjaciel ma Outlandera PHEV z 2020r od nowości w jego rękach. Prawie 200k km najechane i zero problemów. A może to nie jest głupi pomysł na auto dla mnie...ceny są mega spoko. Tam jest 2.4 170km na łańcuchu, tak samo stara i pancerna jednostka Mitsu, tez łyka podtlenek biedy jak szalona.
Rekomendowane odpowiedzi