Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, KiloKush napisał(a):

O ile w dużym SUVie jestem w stanie zrozumieć szybkie zużycie tarcz, o tyle w Yaris ważącym 1050 KG zużycie tarcz co 30 tys to jakiś żart.

Sądzę, że tarcze są (powinny być) dobierane przez producenta, proporcjonalnie do masy pojazdu. Dzięki czemu małe tarcze w Tonowym Yaris powinny się zużywać podobnie szybko jak większe tarcze w 2 Tonowym SUV.

10 godzin temu, trepek napisał(a):

Miałem Yarisa, po 40 tys km tarcze miały dalej 80% dopuszczalnej grubości więc to wszystko zależy od łącznika między kierownicą i pedałami.

W Hybrydowych Yaris to w ogóle po 40 tys. kilometrów, tarcze powinny być jak nowe ;) 

9 godzin temu, bleidd napisał(a):

Raczej od sposobu eksploatacji. Jak tłuczesz kilometry autostradą to tarcze wytrzymają 3-4x tyle co tłukąc taką samą ilość w mieście.

W mieście przy odpowiednio nastawionym poziomie rekuperacji, to można w ogóle tarcz hamulcowych nie zużywać ;) (te całe "one pedal driving" itp. klimaty).

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, galakty napisał(a):

Ludzie dalej kupują w AAA? Jak ta firma dalej funkcjonuje to ja nie wiem :E 

Zanim kupiłem Mazdę to znajomy mamy z pracy miał i30 salonowe, którego nie mógł sprzedać za ok 45tys. Zgłosiło się AAA, wzięło za 30 parę dwa dni przed moim telefonem do niego. Kilka dni później to samo auto stało u nich za 60tys. Golas ale pewniak jak mało który...

Także choćby z tego żyją ;)

Poza tym skupują floty

Edytowane przez Petru23
Opublikowano
1 godzinę temu, Katystopej napisał(a):

AAAauto i 1.2 pjurzdech, 

Już kilka godzin temu dostali poradę, jak odzyskać 100% kasy za auto. Jeśli tylko zechce im się poświęcić trochę czasu i ewentualnie trochę pieniędzy na prawnika (to AAAzłodzieje też im zwrócą).