Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
24 minuty temu, Gret napisał(a):

zobaczę jakie dostanę oferty i zdecyduję. generalnie nie jest to głupie przy nowym aucie kiedy auto traci najwięcej na wartości przez pierwsze 2-3 lata. 

To ma sens zwłaszcza przy niskim wkładzie własnym i wysokim wykupem. Ale jak masz duży wkład do AC powinno wystarczyć do pokrycia różnicy.

Opublikowano
3 minuty temu, KiloKush napisał(a):

To ma sens zwłaszcza przy niskim wkładzie własnym i wysokim wykupem. Ale jak masz duży wkład do AC powinno wystarczyć do pokrycia różnicy.

Auto za gotówkę na minimum 5 lat użytkowania.

Opublikowano (edytowane)

poprzednie auto kupiłem. GAP był wykupiony (przez pierwsze 3 lata 100% kwoty zakupu). 

Aktualnie leasinguję, ale GAP mam już w racie leasingu

45 minut temu, Gret napisał(a):

to chodzi jedynie o pokrycie utraty wartości w pierwszych latach. Bo tutaj masz największą utratę wartości. Skasujesz auto po miesiącu, to ubezpieczyciel nie odda Ci tyle, co na fakturze. Tylko po to jest GAP. Co rok dalej, to mniejszy sens, ale tutaj trzeba patrzeć po prostu ile auto jest faktycznie warte wg tabelek, bo jedna marka traci więcej, druga mniej.

Edytowane przez marko
  • Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano
3 minuty temu, Gret napisał(a):

Grunt to też dobre AC bez tych ich pierdół o amortyzacji, franszyz itd. Zobacz ofertę defend Gap tam chyba można od razu policzyć. Nie wiem ile wyjdzie ale ogólnie przez pierwsze 2 lata bardzo warto skorzystać. Później możesz patrzeć na ile w AC wyceniają auto bo np. Mi Forda i Saaba wyceniają dużo powyżej rynkowej wartości.

• Like 1
Opublikowano

Zaoszczędziłem koledze marasowi kłopotu pisania pozwu:

Sąd Okręgowy w Poznaniu

I Wydział Cywilny

ul. Stanisława Hejmowskiego 2
61 - 736 Poznań

Powód: maras2574

Pozwany: Katystopej

Wartość przedmiotu sporu: 21,37 zł

POZEW O NARUSZENIE DÓBR OSOBISTYCH

Działając imieniem własnym, jako maras 2574, wnoszę niniejszym o:

1. Wysoki sądzie, bo łon pokazoł w internecie publicznie dostepne informacyje o mnie, które sam publicznie udostepniłem i tera wszyscy wiedzą, że jestem przegrywem ze zbiornika!!!!!

2. Wysoki sądzie niech łon to usunie, bo tera wstyd przed innymi

3. I piniondze dze niech mi da cobym mógł nareperować wydech w mojej becie

4. może jeszcze troche piniendzy bo w 308 też cza opony na nowe wymienić, oleje zrobić ,elektronika siada, cienszko jest, wysoki sondzie.

UZASADNIENIE

image.png.10d6ffb05b26ca8504300f12e3767d17.png

maras2574

• Haha 5
Opublikowano

Wyskoczył mi w Formentorze komunikat o za dużej ilości oleju (:E) - po 3 tygodniach od wymiany. W każdym razie - odesłałem bolid lawetą do ASO, przyprowadzili mi zastępczą Toyote Camry. O ile z zewnątrz mi się to auto podoba, to w środku o matko tragiczne jest, do tego to CVT... 

A olejku odciągnęli i jeździmy dalej :D 

• Haha 2
Opublikowano

Ale piękny poranek, auto przerejestrowane, pośmiane na forum :E 

Teraz, Arczevski napisał(a):

Wyskoczył mi w Formentorze komunikat o za dużej ilości oleju (:E) - po 3 tygodniach od wymiany. W każdym razie - odesłałem bolid lawetą do ASO, przyprowadzili mi zastępczą Toyote Camry. O ile z zewnątrz mi się to auto podoba, to w środku o matko tragiczne jest, do tego to CVT... 

A olejku odciągnęli i jeździmy dalej :D 

CVT w Formentorze????

Pytanie czy wlali za dużo oleju, czy przybywa benzyny ;) 

Opublikowano
12 minut temu, galakty napisał(a):

Pytanie czy wlali za dużo oleju, czy przybywa benzyny ;) 

Po trzech tygodniach?

10 minut temu, Arczevski napisał(a):

Może i poranek piękny ale weź dopij kawę i czytaj ze zrozumieniem :D 

Jak przybywa benzyny to dowiemy się tego w kolejnym odcinku programu, co poradzę :D 

Chyba w każdym nowoczesnym silniku z bezpośrednim wtryskiem przybywa benzyny.

Opublikowano
2 minuty temu, Cappucino napisał(a):

Po trzech tygodniach?

Jeśli było nalane pod korek, silnik niedogrzany na krótkich dystansach, to czemu nie? Nie mówię że litr benzyny przybył, ale jak było na granicy to już mogło wychwycić. 

3 minuty temu, Cappucino napisał(a):

Chyba w każdym nowoczesnym silniku z bezpośrednim wtryskiem przybywa benzyny.

Na krótkich dystansach, jak silnik dogrzany i goniony w trasach to powinno odparować. 

Opublikowano
14 minut temu, Arczevski napisał(a):

Wyskoczył mi w Formentorze komunikat o za dużej ilości oleju (:E)

Ah te problemy Vaginiarzy! Toyota poradziła sobie z problemem przybywania oleju. Po prostu nie zgłasza żadnego błędu :E Nawet jakby się zaczęło bagnetem wylewać.

• Haha 4
Opublikowano

Przez to zamieszanie w weekend robiłem trasę do teściów insignią i może nie jestem normalny, ale tą ciężką krową na gwincie to mi się elegancko jeździ, nie mogę się doczekać aż będzie pora żeby wrzucić letnie 20 :E 

Opublikowano
6 minut temu, Cappucino napisał(a):

Po trzech tygodniach?

Mogli wlać na styk.

4 minuty temu, Gret napisał(a):

Kiedyś w TSI ubywało to tak go zmodernizowali że teraz przybywa :E

To tak specjalnie, aby jedni dzielili się z drugimi. Perpetuum mobilum.

• Haha 2
Opublikowano
12 godzin temu, wallec napisał(a):

Biorę dobre AC bo ja jestem szefem gotówkowym a nie kredytowym i to ja dyktuje warunki a nie oni.

To jest ta subtelna różnica.

Znowu pokazujesz, że nic nie wiesz. To nie jest żadne ubezpieczenie od ubezpieczenia, przy zakupie gotówkowym robisz całkę na półrocznym aucie i dostajesz z AC 80% wartości auta bo tyle jest warte auto po pół roku, nie ma żadnego znaczenia czy jesteś Królem i władcą gotówkowym czy podłym leasingobiorcą.

• Upvote 2
Opublikowano
3 minuty temu, Gret napisał(a):

@trepek kolejna generacja już taka będzie, to co spali pierścieniami to doleje benzynki i zawsze odpowiedni poziom :E

Ja to nie mogę się doczekać pełnej hybrydy od VW. W tym roku ma się coś pojawić oparte o 1.5 TSI Evo2. Jakby jeszcze wprowadzili taką hybrydę z 2.0 TSI to byłoby mistrzostwo.

• Upvote 1