Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
41 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Jak zahaczysz delikatnie o krawężnik - nie powinno

W poprzednim aucie uderzyłem tak pod kątem 45 stopni w krawężnik przednim kołem bo zakręt był oblodzony, prędkość nie wiem 20 km/h? Może 30 km/h. 

Efekt? Felga do wymiany, geometria bez zmian :E 19 letnie auto :E 

• Upvote 2
Opublikowano

Taka historia. Wystawiłem 7 letnie auto na sprzedaż. Pierwszy właściciel, całkiem fajnie doposażone. Cena dość wysoka, bo to modny obecnie SUV :E Przez tydzień zero odzewu, wystawione na Otomoto, Autoplac, grupę na FB. Pojechałem z ciekawości do AAAwiadomo. Pojeździli, pooglądali, po sprawdzali i dali wycenę. Mówię, że za mało, gość wraca po 10 minutach, dołożył trochę i się zdecydowałem. Różnica między tym co chciałem, a tym co dostałem to 5%. Przelew przyszedł po 2 dniach na konto. Bez marudzenia, że mam wgniotke parkingowa na drzwiach z obu stron, porysowany zderzak z tyłu itd. Ogólnie byłem zaskoczony, bo jechałem do nich tak od niechcenia, a dobiliśmy targu. Do tego myślałem, że jakoś ogarną chociaż te wgniotki, a auto poleciało tak jak je odebrali za 10k zł więcej. Nie jest to reklama, a taka ciekawostka. Sam bym tam raczej auta nie kupił, bo poluję na inne okazję, ale sprzedać do nich można całkiem fajnie. 

• Like 4
  • Thanks 1
  • Upvote 3
Opublikowano
8 godzin temu, LYCONE napisał(a):

Taka historia. Wystawiłem 7 letnie auto na sprzedaż. Pierwszy właściciel, całkiem fajnie doposażone. Cena dość wysoka, bo to modny obecnie SUV :E Przez tydzień zero odzewu, wystawione na Otomoto, Autoplac, grupę na FB. Pojechałem z ciekawości do AAAwiadomo. Pojeździli, pooglądali, po sprawdzali i dali wycenę. Mówię, że za mało, gość wraca po 10 minutach, dołożył trochę i się zdecydowałem. Różnica między tym co chciałem, a tym co dostałem to 5%. Przelew przyszedł po 2 dniach na konto. Bez marudzenia, że mam wgniotke parkingowa na drzwiach z obu stron, porysowany zderzak z tyłu itd. Ogólnie byłem zaskoczony, bo jechałem do nich tak od niechcenia, a dobiliśmy targu. Do tego myślałem, że jakoś ogarną chociaż te wgniotki, a auto poleciało tak jak je odebrali za 10k zł więcej. Nie jest to reklama, a taka ciekawostka. Sam bym tam raczej auta nie kupił, bo poluję na inne okazję, ale sprzedać do nich można całkiem fajnie. 

Dzięki, będę miał ich na uwadze :)

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

Rozkminiał ktoś z Was Cuprę Raval? Bo tak wpadła mi w oko, a za za 100-130k jest to ciekawa opcja na miejskie wozidło.

oglądałem w salonie, bardzo przyjemne auto, ale mieli wystawiony tylko full wypas VZ, więc w wersji bieda wrażenia mogą być zdecydowanie inne :) nawet poza miastem da radę

Opublikowano
5 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Pewnie jest jakiś pakiet na to.

Zawsze możesz zamontować na tylnim zderzaku kurczaki zabawki dla psa, jak żona będzie miała w coś uderzyć to pierw te kurczaki zaczną serenadę :D 

• Haha 3
Opublikowano
37 minut temu, GordonLameman napisał(a):

VZ na pewno nie chce, bo to przesada. Auto dla żony - ma mieć 5 gwiazdek w euroncap, więc safety pack, kamery 360, przyjemne wnętrze i ładny kolor na zewnątrz. :) 

chce ładne małe auto ?

Renault 5 - jeden z lepiej sprzedających się EV w EU

Opublikowano
Godzinę temu, IceMan napisał(a):

chce ładne małe auto ?

Renault 5 - jeden z lepiej sprzedających się EV w EU

Niestety, za słabe w EURONCAP:

image.thumb.png.9820bcda290e2d248609c0430fc3fb15.png

Raval ma lepszy wynik (z Safety Pack):
image.thumb.png.c9772c78b94f71c01c0415d8012bb44b.png

Wiem, że metodologia się zmieniła, ale faktycznie w crash Raval wypada lepiej. Epiq powinien wypaść tak samo jak Raval, ale się nie podoba. 

Więc zerkam na Ravala ;) 

1 godzinę temu, trepek napisał(a):

Zawsze możesz zamontować na tylnim zderzaku kurczaki zabawki dla psa, jak żona będzie miała w coś uderzyć to pierw te kurczaki zaczną serenadę :D 

Widziałem to na jakiejś rolce :E 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, bleidd napisał(a):

Widziałem, że ta najtańsza wersja nie ma nawet kamery cofania :D

I do najtańszej wersji nie możesz dobrać żadnego dodatkowego wyposażenia, heh. Kolor lakieru można tylko zmienić.

Jak chce się kamerę cofania, to bierzesz wersję Raval Plus z pakietem Tech Edge. Razem 118 koła.

Edytowane przez Lypton
  • Haha 2