@unadarekno wychodzi na to, że mój problem z MSI nie był odosobniony, bo jak widać na forum powtórzył się właśnie ten sam, także jest coś na rzeczy z tymi kablami. Nigdzie nie mówię że Corsair wspaniały, co w moim przypadku okazał się lepszy niż MSI... pierwotnie przegrał z MSI u mnie bo go nie wybrałem
W UK 800£.
https://www.overclockers.co.uk/msi-meg-maestro-900r-eatx-full-tower-case/CAS-MSI-09127.html?_gl=1*9j8ie2*_up*MQ..*_ga*NjAwMDM5NjI5LjE3OTA0MDQ0ODA.*_ga_123456*czE3OTA0MDQ0NzgkbzEkZzAkdDE3OTA0MDQ0OTAkajQ4JGwwJGgxOTczNDQ0MzUy
Wszyscy wiemy, że problematyczne są same złącza. Czemu PNY ma wziąć na siebie winę skoro winny fizycznego uszkodzenia samego złącza może być sam kabel?
inna sprawa to to cholerstwo jest bardzo wrażliwe na wszelkie niedoskonałości a więc dodawanie kolejnego takiego kiedy nie jest to wymagane po stronie zasilacza (zmiana na natywny kabel) jest już w założeniu bardziej ryzykowne. To jest ryzyko klienta (żeby ładnie wyglądało) bo teraz to co najwyżej od producenta zasilacza można żądać wymiany kabla i zasilacza... niestety.
Ciekawie będzie jak Asrock odrzuci gwarancję zwalając winę na RTX'a
Rekomendowane odpowiedzi