Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
48 minut temu, huudyy napisał(a):

króciutkie bo jodełka, ponad 45m^2, będę mieć zabawę na długie grudniowe wieczory :E

Współczuję, ostatnio w salonie układałem panele w jodełkę. Strona A i strona B, zabawy na 3 wieczory miałem ;-) 25 m^2. Najwięcej zabawy przy docinkach jest.

Opublikowano
8 minut temu, trepek napisał(a):

Też o nim myślałem ale w Nissanie jest skóra bez wentylacji :( Jakby była jeszcze alcantara to by było spoko. A tak to będę miał i tyłek i plecy mokre.

Yup, to spory minus.

U mnie tyłek i plecy mokre niezależnie od tego czy skóra czy alcantara, więc olałem temat :P

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, trepek napisał(a):

Współczuję, ostatnio w salonie układałem panele w jodełkę. Strona A i strona B, zabawy na 3 wieczory miałem ;-) 25 m^2. Najwięcej zabawy przy docinkach jest.

nigdy wcześniej jodełki nie kładłem, więc czuję, że poradniki na YT będą grane jeszcze dzisiaj :E

11 minut temu, larry.bigl napisał(a):

Edytowałem, żona mówi, żeby olać. Ja nie mogę na to patrzeć. 

to współczuję, ja z wiekiem nauczyłem się nie dostrzegać pewnych niedoskonałości

Opublikowano
27 minut temu, larry.bigl napisał(a):

Ja dostaje białej gorączki. 

Świetny początek tygodnia. Ciekawe co będzie dalej :pijaczyna:

kurna dobrze, że nie budowałeś od zera, bo byś od tych wszystkich fachowców osiwiał :E

Opublikowano
Godzinę temu, huudyy napisał(a):

króciutkie bo jodełka, ponad 45m^2, będę mieć zabawę na długie grudniowe wieczory :E

Ile wziąłeś zapasu? Bez 20% nawet nie zaczynaj :E

18 minut temu, trepek napisał(a):

Winyl czy zwykłe?

Opublikowano
1 minutę temu, marko napisał(a):

Potrzebujesz o tym porozmawiać?

:E

Potrzebujesz o tym porozmawiać?

:E

Bardziej zapić. Jestem frustratem i cholerykiem z natury chyba. Jak już coś mnie wnerwi to czuć to na kilometr i moja uprzejma natura znika. 

• Sad 1
Opublikowano
7 minut temu, huudyy napisał(a):

nigdy wcześniej jodełki nie kładłem, więc czuję, że poradniki na YT będą grane jeszcze dzisiaj :E

Proszę: Mario zawsze na propsie

Oraz polecam sobie kupić: Nie służy do wybijania głupot

Ten drewniany klocek to na dzień dobry wywal, używaj tylko metalowego. Tylko zwracaj uwagę aby idealnie dolegał do panela, jak będzie przekoszony to zrobię dziurę. Po dwóch-trzech zepsutych panelach sam wyczujesz jak jest najlepiej ;-)

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Przykład z ostatnich tygodni u mnie. Przy zamówieniu drzwi zewnętrznych dobrałem kilka opcji, w tym samozamykacz. Drzwi przyjechały, goście zamontowali, ale powiedzieli, że "takiego samozamykacz to my nie montowali i firma przyśle innych montażystów". Mówię ok. Lepiej, że się do tego przyznał, niż by mieli coś spierdzielić. Machnąłem ręką i czekałem na drugą ekipę. Jechali do mnie 3 miesiące i otarło się o oficjalną skargę do centrali tej firmy, ale udało się ich w końcu ściągnąć. Przyjechali we czterech do jednego samozamykacza. Zeszło im chyba z 3 godziny, ale wygrali ten ciężki bój z czterema wkrętami. I teraz zaczyna się jazda.

Drzwi były wstawiane po tynkach, w związku z czym otwór drzwiowy jest do obrobienia, ponieważ musiał być lekko poszerzony. Jak ostatnio zacząłem się temu przyglądać, to okazuje się, że między górną krawędzią samozamykacza, a jedną ze śrub trzymających drzwi w murze jest tak ze 4-5mm... Jak to teraz piszę, to wydaje mi się, że ta pierwsza ekipa połapała się, że drzwi za wysokie i celowo spier%$#^li uciekli nie montując tego ustrojstwa :E

Edytowane przez dannykay
  • Sad 1
Opublikowano
2 minuty temu, kamassss napisał(a):

Jak jedno pomieszczenie, to może wystarczy. Jeszcze zalezy jakie zapięcia, jak strona A i B, to ciezko to widze

sypialnia i salon - zaczniemy od salonu, najwyżej sypialnie się skończy kiedyś :E

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, larry.bigl napisał(a):

Bardziej zapić. Jestem frustratem i cholerykiem z natury chyba. Jak już coś mnie wnerwi to czuć to na kilometr i moja uprzejma natura znika. 

Też tak mam, tylko się trochę z tego wyleczyłem. Żona jest z osób mało ostrożnych, więc musiałem się dostosować :E

Opublikowano

5 minut temu, dannykay napisał(a):

Jak to teraz piszę, to wydaje mi się, że ta pierwsza ekipa połapała się, drzwi za wysokie i celowo spier%$#^li uciekli nie montując tego ustrojstwa :E

Się jeszcze okaże, że nie chcieli przysłać ekipy, bo pierwsza powiedziała drugiej co odwalili...

Opublikowano
6 minut temu, dannykay napisał(a):

Przykład z ostatnich tygodni u mnie. Przy zamówieniu drzwi zewnętrznych dobrałem kilka opcji, w tym samozamykacz. Drzwi przyjechały, goście zamontowali, ale powiedzieli, że "takiego samozamykacz to my nie montowali i firma przyśle innych montażystów". Mówię ok. Lepiej, że się do tego przyznał, niż by mieli coś spierdzielić. Machnąłem ręką i czekałem na drugą ekipę. Jechali do mnie 3 miesiące i otarło się o oficjalną skargę do centrali tej firmy, ale udało się ich w końcu ściągnąć. Przyjechali we czterech do jednego samozamykacza. Zeszło im chyba z 3 godziny, ale wygrali ten ciężki bój z czterema wkrętami. I teraz zaczyna się jazda.

Drzwi były wstawiane po tynkach, w związku z czym otwór drzwiowy jest do obrobienia, ponieważ musiał być lekko poszerzony. Jak ostatnio zacząłem się temu przyglądać, to okazuje się, że między górną krawędzią samozamykacza, a jedną ze śrub trzymających drzwi w murze jest tak ze 4-5mm... Jak to teraz piszę, to wydaje mi się, że ta pierwsza ekipa połapała się, że drzwi za wysokie i celowo spier%$#^li uciekli nie montując tego ustrojstwa :E

Jak ja się cieszę, że nie jestem perfekcjonistą w kwestiach domu :E

2 lata temu przy montażu internetu chłop sobie wziął za długie wiertło (mówiłem mu, że za długie, ale takim mu wygodniej) i przewiercił mi ścianę z garażu prosto na schody. I tak od 2 lat mijam tą dziurę przy każdym wejściu na górę :E 

Opublikowano
Godzinę temu, larry.bigl napisał(a):

Dziś po czyszczeniu okien okazało się, że od zewnątrz są rysy głębokie na jednym oknie - nie zauważone podczas odbioru albo powstały później. Jak - nie wiadomo, nikt nawet nie wchodził na drabinę od tamtej strony i okna były nie ruszane od lata.

U mnie na drugi dzień po montażu w jednym z okien w rogu pękła szyba, ale bez problemów wymienili. Poza tym, że trwało to pewnie z miesiąc od zgłoszenia do pojawienia się z nowym pakietem i wymiany.

Opublikowano
2 godziny temu, huudyy napisał(a):

U nas też padło na podłogę w jodełkę przy wykańczaniu mieszkania 4 lata wstecz. Już przeżywać zaczynałem jak ja to cholerstwo ułożę, ale na szczęście przy zakupie z montażem, cenowo wychodziło bardzo podobnie względem kupna na pełnym VAT i mordowaniem się z tematem samemu :)