Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, larry.bigl napisał(a):

Chyba wezmę NAC'a. 

To już lepiej Einhell - jeden z najlepiej ocenianych modeli na Amazonie. Wykonanie masz klasę wyżej od NACa - regulacja wysokości "pancerna", gdzie w NACach narzekają na ryżowość tego elementu, czy wygoda - Einhell ma dźwignię włączającą po całej długości (gdzie można używać raz jednej, raz drugiej ręki) a w NACach w podobnym budżecie rączka tylko po prawej(po kilku/nastu minutach koszenia łapa będzie napierniczać - ponadto istnieją ludzie leworęczni). W "wyższych" modelach NACa też to po ludzku zrobione. Na plus dla Einhella: 3 lata gwarancji vs 2 lata NACa (chyba, że spalinówka to NAC 7 lat).

Edytowane przez bergercs
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Mazda u znachora. Pytanie, bo rozrząd będzie rozpinany to wsadzać cały kpl profilaktycznie czy jeśli nie ma zużycia jakiś elementów i jeśli łańcuch trzyma dobrze to zostawić (w papierach niby był wymieniany ok 100tys temu)? Pytam, bo to starsza konstrukcja, niby znacznie bardziej żywotna niż dzisiejsze rozrządy na łańcuchu.

Mazda mam zamiar jezdzic do września, także ma być sprawna.

Edytowane przez Petru23
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, bergercs napisał(a):

To już lepiej Einhell - jeden z najlepiej ocenianych modeli na Amazonie. Wykonanie masz klasę wyżej od NACa - regulacja wysokości "pancerna", gdzie w NACach narzekają na ryżowość tego elementu, czy wygoda - Einhell ma dźwignię włączającą po całej długości (gdzie można używać raz jednej, raz drugiej ręki) a w NACach w podobnym budżecie rączka tylko po prawej(po kilku/nastu minutach koszenia łapa będzie napierniczać - ponadto istnieją ludzie leworęczni). W "wyższych" modelach NACa też to po ludzku zrobione. Na plus dla Einhella: 3 lata gwarancji vs 2 lata NACa (chyba, że spalinówka to NAC 7 lat).

Jak z dostępnością części zamiennych na wypadek usterek? 

Właśnie tego NACa brałem pod uwagę.

Edytowane przez larry.bigl
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, dannykay napisał(a):

kurna ja to muszę traktorek kupić, bo nie wyrobie. Działka jakieś 31x100 + drugie tyle u teściowej. Mógłbym więcej wygrodzić, ale nie chcę.

W tamtym roku się orientowałem u znajomego dealera, to polecił mi któryś model Al-ko w okolicach 15tys. zł, jak ma być to bezobsługowe. Oczywiście cena w górę w zależności od potrzeb. A ufam człowiekowi, bo póki co co mi nie polecił, to nie miałem żadnej awarii. 

Edytowane przez marko
Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, marko napisał(a):

W tamtym roku się orientowałem u znajomego dealera, to polecił mi któryś model Al-ko w okolicach 15tys. zł, jak ma być to bezobsługowe. Oczywiście cena w górę w zależności od potrzeb. A ufam człowiekowi, bo póki co co mi nie polecił, to nie miałem żadnej awarii. 

Prezes kupił kilka lat temu stigę za dychę i jest zadowolony, a trawnik ma zdecydowanie większy. Ja kończę budowę, więc nie wiem czy od razu kupię nówkę, bo budżet z gumy nie jest :E

Edytowane przez dannykay
Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, dannykay napisał(a):

Prezes kupił kilka lat temu stigę za dychę i jest zadowolony, a trawnik ma zdecydowanie większy. Ja kończę budowę, więc nie wiem czy od razu kupię nówkę, bo budżet z gumy nie jest :E

Kluczowe zdanie ;)

Zastanów się czy będziesz chciał czasami doczepić jakiś osprzęt? Pług do śniegu, przyczepka.

Edytowane przez marko
Opublikowano
40 minut temu, trepek napisał(a):

Do pługa polecam quada :) Można fajne bączki pokręcić na śliskim.

Tylko to kolejny mebel w garażu. Kosiarkę potrzebujesz, Quada niekoniecznie. Pług do traktorka to jakieś 1500zł? Przyczepka też spoko się sprawdza. Jak ma się dom i kawałek działki, to są różne rzeczy do roboty. Można wozić taczką, a można też na malutką przyczepkę. 

Opublikowano
1 godzinę temu, trepek napisał(a):

Mi Renault Rafale.

Kolejny 2.2 tonowy SUV. Ja już naprawdę rozumiem ludzi jeżdżących ogromnymi Dodgami Ramami w Polsce bo jak patrze co odwalają posiadacze elektryków na drodze które ważą ponad 2 tony i są zbyt szybkie na umiejętności ich kierowców to chyba czas pomyśleć o takim czołgu.