GordonLameman 774 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Nie mam zamiast - mam obok. W sensie Side by side + duża zamrażarka w garażu. Polecam. Jak mi się kiedyś znajomi wprosili to miałem co wyjąć z zamrażarki na grilla 1
KiloKush 74 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) 13 minut temu, dannykay napisał(a): Halo agdhardware. Czy ktoś z Was zdecydował się na wyodrębnienie zamrażarki z lodówki? Mamy pomysł, żeby zrobić tak, że w "głównej" zabudowie byłaby tylko chłodziarka od góry do dołu, a zamrażarka (taka rozmiarów lodówki) powędrowałaby do podręcznej spiżarni. Szukam opinii użytkowników takiego rozwiązania. Ja tak mam. Mam jedno słupkowego Haiera o szerokości 70 cm ( bardzo pojemna jak na swoje wymiary i blachy z piekarnika wchodzą bez problemu co czasem w dwu drzwiowych jest kłopotem). A w spiżarni do której mam wejście z kuchni jest stojąca zamrażarka. Zamrażarka chodzi od lipca do stycznia. Zapycham ją świeżymi owocami jak jest sezon. Przed świętami jest zawalona masłami z promocji i jedzeniem na święta ( pierogi itd). Po świętach żarciem ze świąt I tak w styczniu się zwalnia bo jak owoce wyjedzone to do Haiera się mieścimy. Ostatnio też kupuję mrożone kajzerki z Żabki i sam sobie rano odgrzewam. 6 minut i upieczone i smakują dużo lepiej niż w Żabce, a rano nie trzeba jeździć Edit: A no i jak jest promocja na mięso na grilla to też cała zawalona tym mięsem na całe wakacje Edytowane 6 godzin temu przez KiloKush 1
Dratwa 5 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 19 minut temu, dannykay napisał(a): Halo agdhardware. Czy ktoś z Was zdecydował się na wyodrębnienie zamrażarki z lodówki? Mamy pomysł, żeby zrobić tak, że w "głównej" zabudowie byłaby tylko chłodziarka od góry do dołu, a zamrażarka (taka rozmiarów lodówki) powędrowałaby do podręcznej spiżarni. Szukam opinii użytkowników takiego rozwiązania. Planujesz jakieś większy ogród z owocami? U mnie na działce jest taka zamrażara, wypchana właśnie owocami, bo nie wszystko się zje w trakcie sezonu. Nie mówię, że to powinien być wyznacznik by wyodrębniać zamrażarkę, ale warto to imo wziąć pod uwagę. Potem człowiek zbierze te wszystkie owoce i się okazuje, że nie ma gdzie tego pochować, a jeszcze dochodzi mięso lub inne mrożonki
huudyy 22 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) 28 minut temu, dannykay napisał(a): Halo agdhardware. Czy ktoś z Was zdecydował się na wyodrębnienie zamrażarki z lodówki? Mamy pomysł, żeby zrobić tak, że w "głównej" zabudowie byłaby tylko chłodziarka od góry do dołu, a zamrażarka (taka rozmiarów lodówki) powędrowałaby do podręcznej spiżarni. Szukam opinii użytkowników takiego rozwiązania. moim dziadkowie coś takiego mają i jak masz sporo przetworów/mrożonek, to patent typu duża lodówka z małą zamrażarką + dedykowana wolnostojąca zamrażarka pod schodami świetnie się sprawdza. U dziadków to mrozimy głównie mięso po świniobiciu i chleb (bo do najbliższej piekarni kilkanaście kilometrów) Edytowane 6 godzin temu przez huudyy
marko 40 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Jak masz w planach zamrażarkę z szufladami (a tak napisałeś), a nie skrzynię i będzie to pod ręką, to jak najbardziej. Musisz sobie zadać jedynie pytanie czy będziesz miał co w tym trzymać, albo jeszcze inaczej: jak dużą zamrażarkę potrzebujesz. Bo o ile lodówka z zamrażarką mają tam 3 szuflady, to może w samej zamrażarce wystarczy Ci 5szuflad, a nie od razu 2 metrowa wieża, bo będzie ładnie wyglądać.
maras2574 208 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Wchodzę do wątku o motoryzacji a tutaj...... zamrażarki
Arczevski 14 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Moi rodzice tak mają, tylko oni mają standardową lodówkę z trzema szufladami, a do tego jeszcze w garażu zamrażarka wielkości lodówki.
larry.bigl 44 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 26 minut temu, huudyy napisał(a): no i? Następny zdziwiony skąd oni się biorą. Przecież temat jak byk nazywa się "blabla" 1
dannykay 29 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Skrzynia zupełnie odpada, bo nie dopuszczę do tej wielkości magazynu w chałupie. Muszę żonę ograniczać, bo ona jakby mogła, to wszystkiego na 2 lata do przodu nakupi I tu mowa o wszystkim, czyt. wszelkiej maści spożywka, 5 paczek papieru toaletowego, paczka antyperspirantów, 5 żeli pod prysznic itp itd. Można w nieskończoność wymieniać, więc układ z szufladową zamrażarką to i tak ustępstwo z mojej strony 2
marko 40 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) 48 minut temu, larry.bigl napisał(a): skąd oni się biorą. Ah ci turyści... Najlepsze, że sami przyjdą, nie napiszą nic sensownego, tylko się skarżą PSECIERZ TO WONTEK O MOTORYZACJI!!! Zamrażarkę przywozi spedycja SAMOCHODEM! Ba. Są auta, co mają pakę jak jedną wielką zamrażarkę. Więc @dannykay, kup sobie IVECO z chłodnią i zaparkuj w garażu. Jak się kiedyś znudzi, to sobie na kampera przerobisz. 9 minut temu, dannykay napisał(a): Muszę żonę ograniczać, bo ona jakby mogła, to wszystkiego na 2 lata do przodu nakupi Dzięki temu oszczędzasz hajs. Każda dobra żona tak robi. Przynajmniej potem jak coś potrzebujesz, to nie robisz oczu "jak to nie ma?!". Zresztą, sam jestem zbieraczem. Z tym co mam u siebie w piwnicy, to brakuje mi jeszcze betoniarki i mógłbym budować dom W tym tygodniu przychodzi paczka z Boscha Pro. Rozpakowuję: metr taki zwijany i latarka na aku 18V. - na co Ci to? - nie wiem, promocja była. Kiedyś przyda się. Edytowane 4 godziny temu przez marko 1
dannykay 29 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 6 minut temu, marko napisał(a): Przynajmniej potem jak coś potrzebujesz, to nie robisz oczu "jak to nie ma?!". To fakt
Gret 185 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Zawsze można iść do sąsiada pożyczyć
marko 40 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Nie wiem jak w Polsce, za corony był okres, że w DE nie szło kupić srajtaśmy. A mamy takie czasy, że człowiek w domu nawet gazety nie ma
dannykay 29 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) 9 minut temu, Gret napisał(a): Zawsze można iść do sąsiada pożyczyć Narzędzia? Ja się już wyleczyłem z pożyczania kiedy kolega pożyczył mi bruzdownicę. Sam mi zaproponował, więc wziąłem pytając czy jest świadom, że ze 2 miesiące będzie u mnie leżeć. "Taaak, nie ma problemu, mi teraz niepotrzebna." Taki ch%$ 3 dni później o 22:30 musiałem na budowę zapier$#$ać i odwieźć sprzęt na drugi koniec gminy, bo jego tacie na gwałt bruzdownica potrzebna, żeby gniazdko dla światełek choinkowych dołożyć. W październiku. Od tej pory wolę mieć swoje. Edytowane 4 godziny temu przez dannykay 1
Gret 185 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu No ja jestem z tych co zamiast pożyczać to wolę skoczyć do casto czy innego sklepu i kupić swoje ale mam takich co często przychodzą do mnie pożyczać bo wiedzą że wszystko mam. Niestety rodzina i dla świętego spokoju pożyczam.
dannykay 29 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) To druga sprawa. Pożyczyłem najpierw koledze swoją kierownicę (thrustmaster t300 ferrari alcantara), bo chciał zobaczyć czy jego synek 5 lat się zainteresuje. Oddał mi i nawet nie sprawdziłem, tylko trafiła na półkę. Ze 3 miesiące później brat zechciał pożyczyć ode mnie kierę, więc mu dałem. Podłączył do kompa, a ona się nie kalibruje I zonk. Zepsuła się od leżenia, czy syn kolegi? Już się nie dowiem Model znany z awaryjności. coś jak "portfel się znalazł, ale niesmak pozostał" Edytowane 3 godziny temu przez dannykay
Katystopej 55 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 39 minut temu, dannykay napisał(a): Skrzynia zupełnie odpada, bo nie dopuszczę do tej wielkości magazynu w chałupie. Muszę żonę ograniczać, bo ona jakby mogła, to wszystkiego na 2 lata do przodu nakupi I tu mowa o wszystkim, czyt. wszelkiej maści spożywka, 5 paczek papieru toaletowego, paczka antyperspirantów, 5 żeli pod prysznic itp itd. Można w nieskończoność wymieniać, więc układ z szufladową zamrażarką to i tak ustępstwo z mojej strony Opie, żele pod prysznic już mi się kończą, jeszcze z 5 zostało, kulki pod pach zostały 2, makaronów do rosołu na 4 niedziele do przodu, srajtaśmy 3 opakowania chyba po 12 czy 16 rolek są, mleko dzisiaj zgrzewkę w lidlu po 1,99 dokupiłem, bo zostało z 10 kartonów, wymieniać dalej? Aaa dzisiaj zamówiłem odkamieniacz do ekspresu to od razu filtrów 5 w komplecie wziąłem, będzie na 2 lata spokój z tymi co mam 21 minut temu, dannykay napisał(a): Narzędzia? Ja się już wyleczyłem z pożyczania kiedy kolega pożyczył mi bruzdownicę. Sam mi zaproponował, więc wziąłem pytając czy jest świadom, że ze 2 miesiące będzie u mnie leżeć. "Taaak, nie ma problemu, mi teraz niepotrzebna." Taki ch%$ 3 dni później o 22:30 musiałem na budowę zapier$#$ać i odwieźć sprzęt na drugi koniec gminy, bo jego tacie na gwałt bruzdownica potrzebna, żeby gniazdko dla światełek choinkowych dołożyć. W październiku. Od tej pory wolę mieć swoje. Też wychodzę z tego założenia. Jest mi coś potrzebne to kupuję, choćbym raz użył to już jest to dla mnie inwestycja zwrócona, a nie pożyczać, uważać żeby nie zepsóć, jeździć oddawać
dannykay 29 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Aha, czyli to ja jestem dziwny? 1
maras2574 208 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 1 godzinę temu, huudyy napisał(a): no i? No i nic, śmiesznie jest
dannykay 29 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu kiedyś była taka śmieszna gra i zaczynała się od W ale dużo banów było 1
bergercs 160 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 41 minut temu, Katystopej napisał(a): do ekspresu to od razu filtrów 5 w komplecie wziąłem, Dzbanek Brita plus filtry pod twardą wodę - wychodzi to taniej niż większość filtrów "ekspresowych". A antyperspiranty też "hurtowo" kupuję, bo na Amazonie poniżej 10zł szt (Nivea Black @ White), przy zakupach powyżej 100zł dochodzi rabat 25 zeta - więc przy 11szt po abacie około 7,6/szt gdy w PL normalna cena to 15 a w promocji 12.
GordonLameman 774 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 35 minut temu, dannykay napisał(a): kiedyś była taka śmieszna gra i zaczynała się od W ale dużo banów było Y A co do wątku - zapas wszystkiego to najlepsza rzecz na świecie i... smutna konieczność jak się nie mieszka w mieście No i totalnie popieram to, żeby mieć swoje. Niektórych narzędzi nie kupuje, bo mam blisko teścia z pełnym parkiem maszynowym (czekam na to, aż go odziedziczę ), ale większość jednak wolę mieć swoją.
Rekomendowane odpowiedzi