Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, trepek napisał(a):

@bleidd

A co się tutaj podziało?

image.thumb.png.f8f13b955e50d0e23f6cf1aea74f3410.png

A narożnik :E Wiem widziałem i łatałem już takie miejscowe niedoróbki. Taka zaleta roboty samemu, że można chodzić i gładzić, chuchać i dmuchać aż będzie perfecto. Wiadomo jak się spapra na początku za bardzo to ciężko wyprostować ale takie rzeczy jeszcze można poprawić, fachura machnie ręką i idzie dalej.

Jak mi robił ostatnio łazienkę to umywalkę zasylikonował tylko od przodu bo z tyłu powiedział, że nie dojedzie bo nie ma miejsca. No i sam musiałem poprawiać. Fakt, że dostęp średni ale się dało.

Edytowane przez bleidd
Opublikowano

Tak na przyszłość - narożniki osadza i wypełnia się szczeliny tynkiem gruboziarnistym, później tylko gładź jako zewnętrzna warstwa. Jak się gładzią będzie chciało wypełnić zagłębienia to nie ma szans by nie pozostał ślad. Im drobniejszy tynk (a głądź to mąką) tym większy skurcz po odparowaniu wody.

Teraz, dannykay napisał(a):

Nikt nie będzie z tego szczelał!!!!!!

Ale drażni w oczy :E A może to tylko ja jestem taki niedojebany, że kątem oka wypatruję niedoróbki zamiast cieszyć się efektem całości.

Opublikowano

Jak dobrze, że ja mam to już dawno za sobą. Nie podjąłem się jedynie schodów, łazienek i drzwi wewnętrznych. Całą resztę zrobiłem sam z pomocą żony. Ależ to był zapierdziel. Fakt, że w ciągu tych 3.5 roku już kilka ścian zdążyliśmy przemalowac, zmienić listwy przypodłogowe na inne... I coraz częściej słyszę że łazienki to niewypał i przydałoby się zrobić inaczej. 

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, bleidd napisał(a):

Tez mnie to zastanawia :P Ja nawet nie planuje pokoju, na początku to nic poza łóżeczkiem nie trzeba a to raczej i tak wyląduje w sypialni

U mnie to samo będzie, pewnie w okolicy roczku się pomyśli nad pokojem albo i później. 

• Upvote 1
Opublikowano

Ale to jest landara :stukniety: chłopy miały schodołaza, pomogłem im tylko żeby we dwójkę od góry podciągać i stabilizować, fajne urządzenie, 10min i 120kg na 3 piętrze a sama lodówka ma rolki na spodzie i elegancko jeździ przód/tył  :E

PXL_20251017_114144550.jpg

• Like 3
Opublikowano

Jak się wda w mamusie...

Przez 8 lat mieszkania, ja już 7 razy salon i korytarz malowałem ;p

Btw. 

Zaszczepiłem się dziś na grype. 

45 groszy mnie kosztowała szczepionka jako HDK

• Haha 4
Opublikowano (edytowane)

Taka zdziwka. W egz, który testowałem  (produkcja 2024) tak nie było...

Jutro nagram co fajnego robi "podajnik" pasów ;)

Zawiodłem się bardzo. To trzeszczy na nierównościach. Jedno i drugie.

Edytowane przez Petru23
  • Like 1
Opublikowano

Jeśli ktoś się zastanawia nad zakupem chińczyka, to jest dobra "pora" na testowanie Omody. Rozgrzewacie silnik, temperatura na np 24C i sprawdzacie co leci z tyłu z nawiewów.

Spoiler

Dla tych, którym nie chce się testować - przód grzeje, tył chłodzi. Jeśli nie chcecie, żeby dzieci się przeziębiły to dopiero od 28C z tyłu poleci ciepłe (musicie się tylko nastawić na jazdę z przodu w trybie "sauna". I to nie wada, a cecha pojazdu i wszelkie słowa krytyki są "atakiem gów..nej europejskiej motoryzacji, na znakomicie wyposażone chińskie samochodydefault_smilies_szczerbaty.gif.04209570819866e8557ae248bf9ef944.gif

• Haha 3
Opublikowano

No to jeszcze to :E

Screenshot_20251018-080421.png

7 godzin temu, Petru23 napisał(a):

Taka zdziwka. W egz, który testowałem  (produkcja 2024) tak nie było...

Jutro nagram co fajnego robi "podajnik" pasów ;)

Zawiodłem się bardzo. To trzeszczy na nierównościach. Jedno i drugie.

Do huty z tym Fordem, tym się nie da jeździć.

Opublikowano (edytowane)

@Katystopej

Na szczęście to jeden z nielicznych wkurwiaczy i raczej główny. A jeździ się nim doskonale. Wczoraj wróciłem z targów w Poznaniu i wyłączając te babole w wykonaniu jest bdb (znaczy się wszystko inne poza tymi babolami w wykonaniu wnętrza)

U innych widziałem większe kwiatki a jeździły znacznie gorzej.

A co, co mnie zaskoczyło najbardziej - narzekam na jakość audio ale słucham albo radio albo po bt Tidal (96kb). Dwie piosenki (emade, jakieś elektro) wprawiły mnie w osłupienie. Grało to rewelacyjnie, tak jak oczekiwałem. Nie mam pojęcia o co chodzi ale inne utwory tak już nie brzmią.

Edytowane przez Petru23
Opublikowano

Nie wiem czy młody spał choć nic w dostawce bądź łóżeczku :E Od samego początku spał pomiędzy nami. Teraz gdy ma 2 lata i jest w stanie przespać pół nocy sam, zaczynamy się zastanawiać nad łóżeczkiem dla niego do jego pokoju.

Ps. U was tak jest, że usypiacie dziecko, a finalnie wychodzi, że usypiacie przed nim? :E

• Like 1