bergercs 1 395 Opublikowano 17 Listopada Opublikowano 17 Listopada (edytowane) 2 godziny temu, wallec napisał(a): Szok, że oni mogą a my nie potrafimy zrobić auta. Oni - czyli kto? Bo na pewno nie Rumuni, tylko Renault w swoich fabrykach, gdzie klepano firmowe Renault Storia. Na razie to kolejne firmy łączą się w większe molochy lub upadają - stworzyć samochód to nie jest proste, jak się wydaję nawiedzeńcom żyjącym ideą Izery. Oprócz "nas" aut nie produje Szwajcaria, Belgia, Holandia, Portugalia itd. Edytowane 17 Listopada przez bergercs
wallec 799 Opublikowano 17 Listopada Opublikowano 17 Listopada (edytowane) Ale ziomeczek od Ineos Grenadier mając hajs, wziął kupił fabrykę, opłacił dostawców żeby mu zrobili design i projekt, pozbierał silniki i napęd od BMW(?) i ma auto. My jako kraj nawet tak nie potrafimy. Nawet tak jak Dacia nie potrafimy. Dwie bekowe sprawy w Dacii po pierwszym kontakcie: - przyoszczedzili 100(?) zł na dyszach do spryskiwaczy i zamiast puszczać ładna, nowoczesna mgiełkę na szybę, to sika po trzy liliputkowate strumyki każda - przyoszczedzili 100(?) zł na mechanizmie wycieraczek lub piórach i ma takie luzy/słaby docisk/nierówna pracę, że za każdym razem jak wycieraczka startuje to wdaje dźwięk wycierania Takie pierdoły a psują odbiór auta i przypominają, że to turbo budżetówka a środek jest spoko, zawieszenie cichutkie i komfortowe. Edytowane 17 Listopada przez wallec
marko 713 Opublikowano 17 Listopada Opublikowano 17 Listopada Widać, że nie rozumiesz, jak działa jakakolwiek produkcja.
GordonLameman 8 423 Opublikowano 18 Listopada Opublikowano 18 Listopada No, hej Nic śmieszniejszego niż to co w wątku o aucie za 75k już chyba dziś nie przeczytam w skrócie: Sylwek: Gordon robi zawsze syf w watkach *Gordona nie ma* *Sylwek robi syf w wątku* Sylwek: to wszystko wina Gordona! moderator: nie nabiera się na te bzdury W dniu 12.11.2025 o 06:07, Gang napisał(a): Ten czarny napój z czego nie byłby zrobiony i tak jest niepijalny, przez kogoś kto ma jakiś smak Aż dziwne że Gordon pije kawę, skoro grilla ogarnia, jakaś anomalia ;p. Ja pisałem o wioślarzu i innych takich indywidualnych zabawkach. Jak to budżetu nie rujnuje to ma się większą satysfakcję potem. Ja w zasadzie nie piję kawy - moja żona ją pije i goście Mnie się zdarzy raz na miesiąc 1
Katystopej 980 Opublikowano 18 Listopada Opublikowano 18 Listopada Boss naszego trójkąta wzajemnej penetracji wrócił 6
wallec 799 Opublikowano 18 Listopada Opublikowano 18 Listopada 10 godzin temu, marko napisał(a): Widać, że nie rozumiesz, jak działa jakakolwiek produkcja. Oswiec mnie
dannykay 620 Opublikowano 18 Listopada Opublikowano 18 Listopada (edytowane) Larry, przybija 5. Trzym się tam. Ja za to wczoraj nie zdążyłem dojechać do dziadka i się pożegnać, a wieczorem jak już pozałatwialiśmy część spraw związanych z pogrzebem, to wieczorem, gdy odbieraliśmy młodą od mamy, młoda potknęła się o moją nogę i wywaliła czołem w narożnik ścian. Wio na sor, 2 szwy. Ech. Edytowane 18 Listopada przez dannykay 6
lesiu155 136 Opublikowano 18 Listopada Opublikowano 18 Listopada (edytowane) Współczuję straty Danny... A szwy to tam pierdoła, nie ma czym się przejmować Ja za młody skakałem po kanapie i na meble poleciałem, łeb rozwalony, zdaje mi się, że 4 szwy miałem. Ot żyję, tylko lekkom je*nięty Godzinę temu, GordonLameman napisał(a): Trochę mu pomogłem odpocząć ale puenta nt. MG to mnie rozwaliła tak, że do tej pory jak sobie przypomnę to mi się japa cieszy, jak można takiego fikołka zrobić Edytowane 18 Listopada przez lesiu155
lesiu155 136 Opublikowano 18 Listopada Opublikowano 18 Listopada Co najwyżej jednego posta brakuje, za którego dostał bana. Nie wiem bo nie widziałem czy coś było czy nie - może ktoś potwierdzi, ja wróciłem już post factum. Bo tak to wszystko jest
marko 713 Opublikowano 18 Listopada Opublikowano 18 Listopada 57 minut temu, wallec napisał(a): Oswiec mnie Jak coś produkujesz i cena gra ważne skrzypce, to sięgasz po gotowe projekty danych podzespołów. Ważne jest, żeby też było to szybkie i proste w montażu, regulacji i odsiew na kontroli jakości był niski. Do tego oczywiście serwis gwarancyjny. Lepiej wymienić tańszą część niż droższą. To nie jest tak, że jak część A kosztuje 10zl, a część B 15zł, to podmiana tych elementów zwiększy koszt o 5zł, które przeniesiesz sobie na klienta. 1
trepek 1 337 Opublikowano 18 Listopada Opublikowano 18 Listopada 15 godzin temu, wallec napisał(a): Dzisiaj pierwszy kontakt z marką Dacia. Sandero w benzynie z ksenonem, navi, full elektryka, grzanie dupy itd. W sumie spoko auto na takiego pierdzika miejskiego na dojazdy. Nawet nad morze bym ogarnął. Na luzaczku może konkurować z polo/fabia/Ibiza z ~2020. Szok, że oni mogą a my nie potrafimy zrobić auta. No cóż, Polacy wybrali, że sprzedadzą FSO Koreańczykom bo Koreańczycy przystawali na postulaty polskich związków zawodowych. Z tego co w różnych miejscach można wyczytać, to zakupem FSO był zainteresowany jeszcze GM, Toyota, VW i chyba ktoś jeszcze. No ale oni mówili, że kadry trzeba uszczuplić a związki usunąć aby to miało sens. Rumunii bez sentymentów sprzedali Dacię Renault i teraz mają tego efekty. 3
dannykay 620 Opublikowano 18 Listopada Opublikowano 18 Listopada (edytowane) Odpowiem w tym wątku, ale z cytatem, żebyś się może zastanowił nad sobą. W dniu 13.11.2025 o 16:39, Petru23 napisał(a): Wiesz drogi Krzysku, że to bawi tylko Ciebie, Gordona, Berga i kilku innych z Laba. Gordon też niedawno próbował przy okazji zawieszenia w uturbionej xantia. A żart jest wtedy, gdy bawi obie strony Dobrze żeś taki mądry nie był, jak trzeba było się pośmiać z mojej alfy Edytowane 18 Listopada przez dannykay 2
GordonLameman 8 423 Opublikowano 18 Listopada Opublikowano 18 Listopada Doczytałem wątek. @larry.bigl Trzymaj się tam i walczcie bo jest o co. Dziś chemia naprawdę nieźle działa. @dannykay współczuję straty, to zawsze boli. A z młodą będzie okej. Dzieci szybko się goją @lesiu155 ta, z MG było dobre - wszystko byleby nie przyznać się do nawet drobnego błędu Ale podobało mi się też jak twierdził, że mnie nie zaczepia - aż przejrzałem jego posty kierowane do mnie Dopiero co robił jakieś wrzuty na temat zdjęcia burgera, które wrzuciłem. zabawne to w sumie @bergercs mam w koszyku tego panasonica 2550 29 minut temu, dannykay napisał(a): Ten wątek posprzątany? Nie, sporo tam pozostało. 1
marko 713 Opublikowano 18 Listopada Opublikowano 18 Listopada Ja pokazałem żonie (tego Panasonica ). Stwierdziła ze stanowczością, żebym nawet nie próbował tego zamawiać (kolejny grat xD) 6
lesiu155 136 Opublikowano 18 Listopada Opublikowano 18 Listopada No, a ja właśnie TM7 zamówiłem Żonie w prezencie na Święta 1 2
dannykay 620 Opublikowano 18 Listopada Opublikowano 18 Listopada Chojnyś. Nie chcesz mnie adoptować? 1
lesiu155 136 Opublikowano 18 Listopada Opublikowano 18 Listopada (edytowane) Żonę ma się tylko jedną No czasem drugą lub trzecią ale to bym już finansowo nie wyrobił Właśnie też kupiłem materiał na podsufitkę i słupki do swojego, czymś muszę wkurw załatać Edytowane 18 Listopada przez lesiu155 2
marko 713 Opublikowano 18 Listopada Opublikowano 18 Listopada Też chcesz Thermomixa? 1 minutę temu, lesiu155 napisał(a): Właśnie też kupiłem materiał na podsufitkę i słupki do swojego, czymś muszę wkurw załatać Miałem pisać, że równowaga w przyrodzie musi być zachowana
lesiu155 136 Opublikowano 18 Listopada Opublikowano 18 Listopada Równowaga pod względem ilości jest, szkoda, że nie wartości Robot o wartości połowy samochodu
dannykay 620 Opublikowano 18 Listopada Opublikowano 18 Listopada (edytowane) 6 minut temu, marko napisał(a): Też chcesz Thermomixa? Moja chce, ale jakby kto inny zasponsorował, to bym prze%$#%lił na głupoty Edytowane 18 Listopada przez dannykay 1
Krzysiak 1 517 Opublikowano 18 Listopada Opublikowano 18 Listopada 19 minut temu, marko napisał(a): Ja pokazałem żonie (tego Panasonica ). Stwierdziła ze stanowczością, żebym nawet nie próbował tego zamawiać (kolejny grat xD) U mnie to samo 😂
marko 713 Opublikowano 18 Listopada Opublikowano 18 Listopada 8 minut temu, lesiu155 napisał(a): Równowaga pod względem ilości jest, szkoda, że nie wartości Robot o wartości połowy samochodu To kup se auto Ja na Mikołaja zażyczyłem sobie zegarek. Koniecznie Casio z serii Collection. Problem, że podoba mi się kilka modeli i nie mogę się zdecydować. Chyba będę miał zegarków na każdy dzień tygodnia 1
Petru23 249 Opublikowano 18 Listopada Opublikowano 18 Listopada 35 minut temu, dannykay napisał(a): Odpowiem w tym wątku, ale z cytatem, żebyś się może zastanowił nad sobą. Dobrze żeś taki mądry nie był, jak trzeba było się pośmiać z mojej alfy Z tej różowej, gdzie sam przyznałeś, że taki ma właśnie kolor? A z tego co pamiętam, to raz tylko wskazałem, że ten czerwony jest tak wypłowiały, że aż różowy to się zapalić chciałeś...
lesiu155 136 Opublikowano 18 Listopada Opublikowano 18 Listopada 4 minuty temu, marko napisał(a): To kup se auto Żeby tak się dało na raty 0% 2
Rekomendowane odpowiedzi