Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, DjXbeat napisał(a):

„Wy” w nim widzicie oszołoma a ja widzę człowieka, który trzepie kasę na ”Was” ;) 

Ja nawet tam nie komentuję wypocin jego czy innych oszołomów, co czasem mi wyrzuci je FB między dziesiątkami czy setkami innych motoryzacyjnych postów ;) Pewnie po to żebym się miał z czego pośmiać :hihot:

3 godziny temu, DjXbeat napisał(a):

Mnie bardziej męczyła jazda a nie sam czas.

Mnie jazda nie męczy, nie lubię podczas niej postojów...przyzwyczajenie z jazdy busem kilka lat temu, gdy człowiek wsiadał rano o 8 pod domem i o 21-22 był w Rotterdamie czy Amsterdamie :) 

Opublikowano
Godzinę temu, DjXbeat napisał(a):

W tym korku na S7 auta osobowe najdłużej stały 8h w kierunku Warszawy a korek był po między Ostródą a Olsztynkiem więc zjechał bym na Olsztynek. W kierunku Gdańska po 4h ruszyli więc zjechał bym na Ostródę. I tu i tu było ~15km do ładowarek. 

Tu było tyle w innym przypadku mogło być więcej i wtedy ty byś był obsrany a nie ktoś przez gołębia. Po 8h grzania ile by zostało z tych zakładanych 11kw? Nawet nie połowa, więc w przypadku ładowarki odległej o 50-70km km leżysz i kwiczysz albo modlisz się by dojechać na "oparach".

Daruj już sobie te elektropropagande.

Opublikowano
Teraz, DjXbeat napisał(a):

Daruj ku sobie tą postawę anty - EV. 

Nie jestem anty, wręcz przeciwnie i pisałem o tym nie raz. Idealne do miasta, okolic jak ktoś ma ładowarkę i dom. To nie jest rozwiązanie które zastąpi klasyczne napędy, realnie maks połowa w co wątpię.

Opublikowano
6 godzin temu, DjXbeat napisał(a):

Moja najdłuższa trasa elektrykiem to 1470km w równe 16h przez Włochy, Austrię, Czechy i kończąc na centralnej Polsce. 

u mnie najdluzsza na chwile obecna trasa, to Hiszpania w jedna strone 2200km - 1200km 15h, nocleg i 1000km 12h. cztery osoby, bagaz. wyjazd od poczatku byl planowany na "kontemplacje", a nie wyscig z czasem, wiec nikt nie mial problemu z postojami na ladowania. wrecz przeciwnie. wiec tak jak juz pisalem - nie kazdy moze, nie kazdy chce, nie dla kazdego jest BEV.

• Upvote 1
Opublikowano
50 minut temu, TheMr. napisał(a):

Ponownie. Czytaj ze zrozumieniem. Prąd z elektrowni węglowych jest mniej emisyjny niż silnik na ropę i benzynę. Powodzenia w odpaleniu benzynki i diesla na 12h przy wolnych obrotach kiedy wszystkie DPFy, Euro10 i inne rzeczy nie działają. Nigdzie się nie cieszę, ale cieszy mnie ból dupy osób które myślały że elektryki nie poradzą sobie w takich warunkach i im z ręki wypada kolejny argument. 

No okey, ale takie sytuacje to i tak się zdarzają raz/dwa w życiu i te 12h na benzynce raczej planety nie zabiją.

My tu  się spinamy o emisje, a tymczasem:

image.thumb.png.116dc5913e3edecb893386933ec73eee.png 

• Upvote 1
Opublikowano

Ciąg dalszy problemów z bramą :E

Przed nocą rozerwało wszystkie trytytki i ostatecznie wiatr wyrwał mocowanie siłowników. Na noc zabezpieczyłem to workami kory i koszem na śmieci :lol2: 

Teraz dodałem zacisk i się trzyma jakoś. Serwis w poniedziałek dopiero przyjedzie. 

• Haha 2
  • Sad 1
Opublikowano
27 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Ciąg dalszy problemów z bramą :E

Przed nocą rozerwało wszystkie trytytki i ostatecznie wiatr wyrwał mocowanie siłowników. Na noc zabezpieczyłem to workami kory i koszem na śmieci :lol2: 

Teraz dodałem zacisk i się trzyma jakoś. Serwis w poniedziałek dopiero przyjedzie. 

Jak trytytki zerwało, to musiało tornado chyba przejść :E 

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
2 godziny temu, SuLac0 napisał(a):

u mnie najdluzsza na chwile obecna trasa, to Hiszpania w jedna strone 2200km - 1200km 15h, nocleg i 1000km 12h. 

W dobie tanich biletów lotniczych jazda tysiące kilometrów autem trochę mija się z celem. Dla mnie max autem to Polska, wszędzie dalej to już samolot. Szkoda czasu nerwów i zdrowia. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Ja ogólnie nie mam nic do elektryków, nawet uważam że u mnie mógłby się sprawdzić jako auto dla żony, bo do pracy ma 10km w jedną stronę i w sumie jej auto najdalej do tej pracy właśnie jeździ (czasem wyskoczy gdzieś dalej na jakieś szkolenia z pracy, ale to max 80km w jedną stronę wtedy). Sam co prawda mam do pracy 1km ( :E ) ale ogólnie wszelkie wyjazdy, urlopy etc są jeżdżone moim samochodem więc tu jednak nadal diesel wychodzi najlepiej.

Przeszkadza mi jedynie to wciskanie ich na siłę gdzie się da, do tego wręcz często agresywne reakcje ich posiadaczy gdy ktoś się "odważy" rzucić jakiekolwiek słowo krytyki o nich.  Uważam że jeśli coś jest dobre to nie trzeba do tego przekonywać, nie trzeba tego dotować... samo się obroni ;) 

8 minut temu, Totek napisał(a):

W dobie tanich biletów lotniczych jazda tysiące kilometrów autem trochę mija się z celem. Dla mnie max autem to Polska, wszędzie dalej to już samolot. Szkoda czasu nerwów i zdrowia. 

To zależy jakie się ma podejście...jedni na urlopie są dopiero po wyjściu z samolotu na docelowym lotnisku, inni już po wyjściu z domu :) Ja należę do tych drugich, jazda mi sprawia dużą przyjemność, często wybieram nawet dłuższe ale bardziej malownicze trasy żeby już coś podczas podróży zobaczyć.

Przykładowo w ogóle mam w planie trip po Skandynawii autem włącznie ze spaniem w nim na rozłożonym za fotelami materacu.

Edytowane przez Krzysiak