michaelius33 354 Opublikowano 27 Listopada 2024 Opublikowano 27 Listopada 2024 W dniu 26.11.2024 o 03:30, Vulc napisał(a): Dlatego trzeba stawiać sobie cele ambitne, ale możliwe do realizacji. Tutaj chyba projekt przerósł dostępne fundusze, choć nie podano zbyt wielu szczegółów prócz typowych dla takich sytuacji ogólników. Szkoda. Niestety Exodus to projekt jeszcze bardziej ambitny, masywny, a co za tym idzie, trudniejszy w finansowaniu. Za wcześnie na czarne chmury, ale faktycznie pozostaje trzymać kciuki, że uda się to dowieźć do końca. Zwłaszcza że na Mass Effecta niekoniecznie można już liczyć. Tak zwany feature creap to jedno z największych zagrożeń przy tworzeniu gier. Można bardzo łatwo wpaść w pułapkę dodawania kolejnych bajerów bez końca. Tu potrzebny jest producent z jajami, który powie nie w odpowiednim momencie bo inaczej nigdy projekt się nie skończy. Exodus finansuje WOTC - oni mają głębokie kieszenie na promocje pewnych rzeczy
musichunter1x 1 409 Opublikowano 27 Listopada 2024 Opublikowano 27 Listopada 2024 Zrobili by jakaś mała grę, nawet 2D lub izometryczną, która nawet mogłaby być wprowadzeniem do świata w większym tytule i potem wzięli się za coś większego A tak to brakuje pary wszystkim po kolei... "Feature creap" to zabił Sliksong, gdzie mają nielimitowane fundusze. Zaraz okaże się, że HL3 wyjdzie przed tym.
tuhmunud 216 Opublikowano 17 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2024 Ma być dzisiaj jakiś stream (18-19 naszego czasu, na kanale CohhCarnage) z Q&A w wykonaniu Jamesa Ohlena i Chada Robertsona oraz pełnym gameplay trailerem. Dodatkowo pojawi się Tim Miller, odpowiedzialny za serię "Secret Level" dla Amazon Prime Video, z której premierę będzie miał (również dzisiaj) odcinek "EXODUS: Odyssey". Gameplay teaser trailer: 3
Vulc 2 277 Opublikowano 17 Grudnia 2024 Opublikowano 17 Grudnia 2024 Elegancko, obejrzymy. Jeden z niewielu tytułów SF, który jeszcze rokuje. Nawet jeśli częściowo dlatego, że niewiele do tej poryu pokazano.
Stjepan 2 561 Opublikowano 17 Grudnia 2024 Opublikowano 17 Grudnia 2024 O wiele lepiej mi to przypada do gustu niż ta abominacja Cuckmana. Ta gra może być ciekawa.
Lypton 997 Opublikowano 17 Grudnia 2024 Opublikowano 17 Grudnia 2024 Ludzie od Mass Effect po zobaczeniu Mass Effect: Andromeda.
Jaycob 1 962 Opublikowano 17 Grudnia 2024 Opublikowano 17 Grudnia 2024 5 godzin temu, tuhmunud napisał(a): Ma być dzisiaj jakiś stream (18-19 naszego czasu, na kanale CohhCarnage) Nie na oficjalnym kanale na YT? Tylko trzeba wchodzić na tw jakiegoś influ i nabijać mu wyświetlenia? Niech to będzie dobra gra.
tuhmunud 216 Opublikowano 17 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2024 (edytowane) 2 minuty temu, Jaycob napisał(a): Nie na oficjalnym kanale na YT? Tylko trzeba wchodzić na tw jakiegoś influ i nabijać mu wyświetlenia? https://www.exodusgame.com/en-US/news/new-exodus-gameplay-trailer-sneak-peek Takie podali informacje. Nie znam tego kanału, więc się nie wypowiem, ale mogliby przynajmniej co-streama zrobić Edytowane 17 Grudnia 2024 przez tuhmunud
Element Wojny 4 827 Opublikowano 17 Grudnia 2024 Opublikowano 17 Grudnia 2024 (edytowane) Wygląda jak dopakowana Andromeda. "Nasza gra stylem będzie podobna do Mass Effect albo Dragon Age... Origins" James Ohlen nie chciał prawie nic mówić o fabule, bo "scenarzyści go ukrzyżują". Będzie kreator postaci, będą wybory, będą romanse, będzie wolność co jak chcemy robić. Zamierzają wykorzystać wszystko to, czego nauczyli się w Bioware i innych studiach. Na każdą misję ruszasz z 2 kompanami, każdy kompan ma być wielką indywidualnością, mogą się lubić, mogą się nienawidzić, co będzie miało przełożenie na ich zachowanie i dialogi. Jak pozostawisz kompana, i nie zabierzesz go ze sobą, wracając po niego kolejny raz on może być... starszy niż był, ze względu na ten motyw z dylatacją czasu Kładą nacisk na wybory - epickie, duże i małe, wybory mają mieć znaczenie. Ma to być typowa space-opera z dobrą fabułą. Jeśli kochacie Mass Effecta, pokochacie naszą grę. Edytowane 17 Grudnia 2024 przez Element Wojny 2
Jaycob 1 962 Opublikowano 17 Grudnia 2024 Opublikowano 17 Grudnia 2024 Wygląda świetnie. Ale z tym gameplayem to przyoszczędzili, wciąż ciężko stwierdzić, jaki będzie. Były sekcje platformowe, trochę strzelania i stealth.
Element Wojny 4 827 Opublikowano 17 Grudnia 2024 Opublikowano 17 Grudnia 2024 Widać, że budują całe uniwersum wokół tej gry, wystarczy wejść na ich stronę https://www.exodusgame.com/en-US Będąc szczerym, to wygląda dla mnie trochę jak Andromeda, na którą wszyscy czekaliśmy, a której nigdy nie dostaliśmy. Nic o fabule, co jest zrozumiałe, zapewne ich as w rękawie. Gameplay póki co ok, ale wiadomo że gra jest obecnie w najlepszym wypadku w fazie alpha w wielu elementach.
Vulc 2 277 Opublikowano 17 Grudnia 2024 Opublikowano 17 Grudnia 2024 Ja wiem, sporo mechanik pokazali, nawet jeśli w bardzo krótkich ujęciach. Wrażenia jak najbardziej pozytywne, choć nie jestem do końca przekonany do designu niektórych przeciwników. Dialogów usłyszeliśmy za mało, żeby cokolwiek ocenić. Miejscówki robią dobre wrażenie. Całość na kolana nie rzuca, ale definitywnie warto obserwować. 1
Element Wojny 4 827 Opublikowano 17 Grudnia 2024 Opublikowano 17 Grudnia 2024 http://www.exodusgame.com/become-the-traveler/f/UkR4MENKSGtSWTg9 Warto się zapisać do ich newslettera, oprócz update'ów będzie sporo gratisów w grze dla osób, które ich wspierały.
Vulc 2 277 Opublikowano 17 Grudnia 2024 Opublikowano 17 Grudnia 2024 Obejrzałem odcinek poświęcony grze z serii Secret Level na Prime Video - nic szczególnego. Mam delikatne obawy, że wątek upływu czasu może być przedstawiony w powierzchowny sposób, bo to generalnie nie jest łatwy temat. Zobaczymy, może zostanie to poruszone w kolejnych materiałach.
JeanPepin 334 Opublikowano 17 Grudnia 2024 Opublikowano 17 Grudnia 2024 Czekam mocno, ale te misie mnie lekko rozbawiły
Element Wojny 4 827 Opublikowano 17 Grudnia 2024 Opublikowano 17 Grudnia 2024 18 minut temu, Vulc napisał(a): Mam delikatne obawy, że wątek upływu czasu może być przedstawiony w powierzchowny sposób, bo to generalnie nie jest łatwy temat. Zobaczymy, może zostanie to poruszone w kolejnych materiałach. Jako że fabułę pisze Drew Karpyshyn, o jakość fabuły nie mam obaw. Może nie będzie to coś mega odkrywczego, ale z pewnością będzie to solidne sci-fi. 1
Jaycob 1 962 Opublikowano 17 Grudnia 2024 Opublikowano 17 Grudnia 2024 50 minut temu, JeanPepin napisał(a): Czekam mocno, ale te misie mnie lekko rozbawiły Taa, także mnie rozbawiło to. Średnio pasują mi do tego klimatu jakieś niedźwiedzie w pancerzach. Te conept-arty i pierwsze zapowiedzi przedstawiały ciekawe obce rasy, a tutaj jakieś zwierzaki.
Tankietka 223 Opublikowano 17 Grudnia 2024 Opublikowano 17 Grudnia 2024 No zwierzaki coś średnio pasują. Art style taki zwyczajny ogólnie, ale reszta spoko. Można? Można bez promocji w pierwszym materiale dziwnych ideologii i innego shitu. 1
Spychcio 817 Opublikowano 17 Grudnia 2024 Opublikowano 17 Grudnia 2024 U mnie to samo, ten niedźwiedź ze zbroją totalnie nie pasuje do klimatu tej gry, ale reszta naprawdę świetnie się zapowiada. To pre-alpha, więc do premiery pewnie jeszcze z 2 lata, więc może być tylko lepiej. 3mam za nich kciuki bo to nowe guano od Naughty Dog totalnie już skreśliłem. Brakowało właśnie czegoś na wzór Mass Effect
JeRRyF3D 1 788 Opublikowano 17 Grudnia 2024 Opublikowano 17 Grudnia 2024 (edytowane) . Edytowane 17 Grudnia 2024 przez JeRRyF3D
tuhmunud 216 Opublikowano 18 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2024 Akurat że będą "awakened" zwierzęta (z poziomem inteligencji równym mniej-więcej ludzkiemu było wiadomo już wcześniej) Czy ktoś z oglądających Q&A widział może zadane pytanie czy będzie można grać jako Daemon? Tytuł artykułu moim zdaniem to sugeruje, ale nie jestem pewny
azgan 1 141 Opublikowano 18 Grudnia 2024 Opublikowano 18 Grudnia 2024 Ej a oni nie anulowali tej gry 🤔😅?
Vulc 2 277 Opublikowano 18 Grudnia 2024 Opublikowano 18 Grudnia 2024 (edytowane) Anulowali projekt studia Humanoid Origin Hudsona od Mass Effecta. Edytowane 18 Grudnia 2024 przez Vulc 1
Lypton 997 Opublikowano 18 Grudnia 2024 Opublikowano 18 Grudnia 2024 (edytowane) 31 minut temu, azgan napisał(a): Ej a oni nie anulowali tej gry 🤔😅? Nie. Ale tyle tych studiów byłych pracowników BioWare, które robią 'nowego Mass Effecta', że faktycznie można się pomylić. Edytowane 18 Grudnia 2024 przez Lypton 1
Rekomendowane odpowiedzi