Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najlepiej pewnie byłoby ograć remaster przed wyjściem dodatku. Ciekaw jestem jak będzie z kompatybilnością zapisów gry w remasterze. Skoro pewnie mechaniki się zmieniają jak drzewko rozwoju itp. Chyba, że będzie reset punktów i trzeba będzie wszystko po nowemu przydzielić

Opublikowano (edytowane)

No to jest taki dosyć logiczny i chronologiczny plan, REMASTEREM podgrzać atmosferę i "zmusić" ludzi do ponownego przejścia gry - dla rozgrzewki, żeby musieli "przypomnieć sobie" mechaniki, bildy, wsiąknąć ponownie "na poważnie", zanim dotkną dodatku, żeby nie wchodzili w niego z letargu 3, 5 lat "niegrania" z zimnymi mięśniami. :). IMO fajnie. Ja tak właśnie zrobię. Odgrzeję sobie wszystko na REMASTERZE, by się delektować później najnowszym DLC i być już na pełnej...  ;)
:yuppie: 

Edytowane przez JeRRyF3D
  • Upvote 1
Opublikowano

Chociaż w sumie podobnie było z CP2077, przynajmniej u mnie. Ograłem grę na premierę, potem było milion patchy, zmian itp, a dodatek Widmo Wolności ograłem na tym samym zapisie gry (jeszcze przed tymi wszystkimi zmianami). Oczywiście miałem jakieś tam problemy, było inne drzewko umiejętności, zmiany mechanik ale koniec końców stwierdziłem, że nie chce mi się ogrywać od początku i dało radę :) 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Pavel87 napisał(a):

Chociaż w sumie podobnie było z CP2077, przynajmniej u mnie. Ograłem grę na premierę, potem było milion patchy, zmian itp, a dodatek Widmo Wolności ograłem na tym samym zapisie gry (jeszcze przed tymi wszystkimi zmianami). Oczywiście miałem jakieś tam problemy, było inne drzewko umiejętności, zmiany mechanik ale koniec końców stwierdziłem, że nie chce mi się ogrywać od początku i dało radę :) 

Wieśka ogrywałem od premiery do końca i save gry nie pasowały do innych patchy. 

Mody też się musiały od nowa pojawiać na nexusie dla nowych patchy. 

Hmm, jak znowu trzeba będzie to sobie układać, to CDPR jest w zagrożeniu rzucenia :kupa: w ich stronę za już znakomicie  wykonaną pracę moderów (lepsza, niż od CDPR :E )  

Poprawiony Wiesław 3 -> 10 fps mnie zadawala :lol2:

Opublikowano

Ja się odbiłem od CP po update do 2.0 w zakresie ompatybilności save'a, podobnie było z Wieśkiem Next Gen, wywaliło mi błędy z modami ze stwierdziłem ze bez sensu kontynuować save.

Opublikowano
2 godziny temu, Phoenix. napisał(a):

Dobrze, ze w ost chwili zmienilem radeona na nvidia bo na radku to nawet w podstawowej wersji RT dziala jak kula u nogi, a co dopiero z PT :cool:

Załapałeś się w ostatniej chwili na taką podmiankę. Wtedy 4200 zł za 5070 Ti wydawało się mało atrakcyjną ceną, ale minął miesiąc i już jest atrakcyjna. W dodatku za spoko model MSI Trio. 

Opublikowano (edytowane)

Średni ten gameplay na streamie. Chyba nie mieli włączonego Vsynca bo lekki tearing był.
Jestem też leciutko zniesmaczony tym że jednak nie ma systemu uników z E3 2014 i jest dalej turlanka. Na pocieszenie dołożyli podobno sporo animacji łącznie wlasnie z unikami do lepszego budowania dystansu do wrogów.

Kolejna mała rzecz która mnie zawsze wkurzała i dalej jest - drzewa i krzaki się telepią jakby tam wiał halny wszędzie.

EDIT:
W remasterze dużo szybciej bedzie mozna budować drzewko umiejętności i wczesniej skorzystać z zaawansowanych umiejetnosci, wg twórców "nie trzeba osiagnać 30 poziomu zeby bawic sie wiekszoscia z nich".

Edytowane przez misieq
  • Like 1