Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, Element Wojny napisał(a):

45GB remaster, gdzie stary complete edition na GOGu 56GB. Ciekawe.

Nie widzę problemu, by ta łatka miała mniej niż 50 GB. Przecież 45GB to bezwzględnie duża ilość danych.

Opublikowano
1 minutę temu, JeRRyF3D napisał(a):

To... AI robi. ;)

No ja wiem, ale ludzie się zachwycają.
Ten DLSS to chyba na razie tylko w samochodówkach daje radę, bo tam ma być symulacja realizmu + nie ma ludzi i twarzy. :)
Co nie znaczy, że to g... AI należy promować i używać, nawet jeśli ostatecznie kijem Wisły się nie zawróci.

• Confused 1

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• It's concording time‼️ Mesjasz na jakiego nie zasługiwaliśmy i jakiego nie rozumiemy. 
    • Czincze miałem w zmakolu na odwrót podłączone aż wstyd się przyznać 😅 
    • Ale Lenovo ma napisane "Okres gwarancji dla wszystkich baterii, rysików i piór cyfrowych Lenovo jest ograniczony do 12 miesięcy, chyba że określono inaczej"     A tak AI "Tak, gwarancja zazwyczaj obejmuje wymianę baterii, ale tylko wtedy, gdy wystąpiła wada fabryczna, a nie zwykłe zużycie"   Ja się nie znam ale takie info znalazłem. A może jeszcze specjalnie  baterie montują i one fatycznie tak się szybko zużywają, choć wydaje mi się że to niemożliwe  
    • Nieco porównałem Somy Xe9305 z Dell S3225QC... OLED nie robi na mnie ogromnego wrażenia, ale lepsze kolory robią swoje, ale kontrast i  detale w czerniach nadal są zauważalnie lepsze. Natomiast teraz wiem że OLED nieco brudzą pewnym odcieniem, na qdoled jest to oliwkowy i w Matrix 1 HDR wygląda prawie jak dodatkowy filtr zielonego i ciężko coś zdziałać np. po przez HUE. Na szczęście nue jest to uciążliwe, choć bywa upierdliwe na czarnym płaszczu lub ciemnych scenach. Profile Dell są dobrze skalibrowane na moje oko. Sony momentami wygląda nieco wyblakło i kąty widzenia irytują mnie bardziej niż kontrast, który jest bardzo dobry.   Jeśli uda się ogarnąć tą oliwę na ekranie to byłby genialny. Pomyśleć że w USA bywał za 300$, ale 1800 zł za też jest dobrą ceną. Piszczenie to ponoć sprawka głównie zasilania USB z, nie używam do zasilania i nie słyszę. Naprawdę jestem zaskoczony kalibracją ekranu w HDR i gdyby nie cecha panelu to byłby perfekcyjne, przynajmniej na oko. Hdr400 true black spokojnie wystarcza. W SDR problem jest łagodniejszy lub niezauważalny, a bandingu i brudnych nierówności nie zauważyłem.   Nie wiem czemu ludzie narzekają na wysokość ekranu we wyniku dodanie belki głośników, przecież można obniżyć ekran... Ale właśnie gdy kończyłem to pisać to przewinęły się kolejne sceny i ta oliwa na cieplnych scenach mnie irytuje. Od razu ją widać, gdy ma się drugi ekran do porównania.
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...