Element Wojny 4 837 Opublikowano 23 Lutego Opublikowano 23 Lutego 9 godzin temu, Lypton napisał(a): To jest bodajże 4. najpopularniejsza gra singlowa w historii Steama. W prawie 3 lata po premierze gra w nią X razy więcej osób, niż w nowości...
lukadd 3 415 Opublikowano 23 Lutego Opublikowano 23 Lutego (edytowane) Ale Stardew Valley nie pobije. Gra już niedługo za 3 dni 10 lat na karku będzie miała, a dalej w topce ogrywanych na steam. Ja ogólnie nie wiem czy drugi raz kiedyś przejdę BG3, ogólnie bardzo spoko gierka, ale to nie do końca BG, za dużo, za bardzo przeciągniętych walk turowych. Na początku fajnie, ale później się nudzą te przy długawe potyczki jedna za drugą itd. Edytowane 23 Lutego przez lukadd
Jaycob 2 049 Opublikowano 24 Lutego Opublikowano 24 Lutego 13 godzin temu, lukadd napisał(a): za bardzo przeciągniętych walk turowych. Tylko te starcia grupowe z sojusznikami są faktycznie przeciągnięte - kiedy walczy się z dwudziestoma wrogami naraz, zanim nadejdzie nasza tura, można spokojnie zaparzyć sobie kawkę. Cały czas brakowało mi przycisku przyspieszającego animacje i nie wiem, czemu tego nie zaimplementowali: wiele gier turowych ma taką opcję. Ja gram już trzeci raz w Nioh 3 - nie mam dość tego systemu walki. No i na razie nie mam pomysłu na inną grę, a niedługo premiera nowej części Resident Evil, więc może ją kupię.
bbandi 515 Opublikowano 26 Lutego Opublikowano 26 Lutego Powróciłem do DA Inkwizycja i chcę podokańczać DLC, w tym momencie ogrywam DLC "Intruz" gdzie akcja toczy się w legendarnych "Głębokich ścieżkach" gra nadal cieszy oko jak na swoje lata.
wallec 1 277 Opublikowano Piątek o 20:37 Opublikowano Piątek o 20:37 Metro Exodus - mega kozak giera.
ghostdog 1 067 Opublikowano Sobota o 12:46 Opublikowano Sobota o 12:46 Wo Long Fallen Dynasty: chyba jeden z łatwiejszych "soulsów", choć jestem dopiero po 3 bossie. Taki chiński Nioh, nawet grafika na podobnym poziomie. Trochę jeszcze nie kumam tego parowania. Bardzo przyjemny tytuł.
ODIN85 3 975 Opublikowano Sobota o 14:04 Opublikowano Sobota o 14:04 Dla mnie najtrudniejszy. 20h lvl wbijałem zanim jednego bossa pokonałem. Ostatni też bardzo trudny.
Jaycob 2 049 Opublikowano Sobota o 15:44 Opublikowano Sobota o 15:44 (edytowane) 2 godziny temu, ghostdog napisał(a): Wo Long Fallen Dynasty: chyba jeden z łatwiejszych "soulsów", choć jestem dopiero po 3 bossie. Taki chiński Nioh, nawet grafika na podobnym poziomie. Trochę jeszcze nie kumam tego parowania. Bardzo przyjemny tytuł. Bo to w sumie od tych samych twórców co Nioh - podobna oprawa, ten sam upierdliwy system lootu, a całość wrzucona w chiński setting. Ale ogólnie masz rację - to jeden z najłatwiejszych soulslike’ów, zaraz po Nioh 3. Co do poziomu trudności, to tam jest ten system flag, który realnie podnosił albo obniżał trudność. I żeby było uczciwie, to tak naprawdę trzeba było pozbierać wszystkie flagi w danej lokacji, bo inaczej gra potrafiła nagle zrobić się dużo trudniejsza. Edytowane Sobota o 15:46 przez Jaycob
Pan Mateoo 673 Opublikowano Sobota o 15:51 Opublikowano Sobota o 15:51 W dniu 23.02.2026 o 18:54, lukadd napisał(a): Ale Stardew Valley nie pobije. Gra już niedługo za 3 dni 10 lat na karku będzie miała, a dalej w topce ogrywanych na steam cos tam tworca mowil ze ma byc aktualizacja i chyba bedzie mozna wziac slub z Clintem... Ta gra nigdy nie umrze
ODIN85 3 975 Opublikowano Sobota o 16:17 Opublikowano Sobota o 16:17 32 minuty temu, Jaycob napisał(a): Bo to w sumie od tych samych twórców co Nioh - podobna oprawa, ten sam upierdliwy system lootu, a całość wrzucona w chiński setting. Ale ogólnie masz rację - to jeden z najłatwiejszych soulslike’ów, zaraz po Nioh 3. Co do poziomu trudności, to tam jest ten system flag, który realnie podnosił albo obniżał trudność. I żeby było uczciwie, to tak naprawdę trzeba było pozbierać wszystkie flagi w danej lokacji, bo inaczej gra potrafiła nagle zrobić się dużo trudniejsza. Jakie flagi
Jaycob 2 049 Opublikowano Sobota o 16:29 Opublikowano Sobota o 16:29 https://www.eurogamer.pl/wo-long-fallen-dynasty-morale-fortitude-rank-battle-marking-flag-co-to-jest Nie mów, że tego nie robiłeś.
Reddzik 3 077 Opublikowano Sobota o 16:33 Autor Opublikowano Sobota o 16:33 Grałem w demo i tym była mowa w demie, jak nie giniemy to się nam to "ładuje" jak zginiemy to przepada i wtedy przeciwnik będzie dla nas zbyt mocny i trzeba ponownie farmić by "wyrównać szansę".
ODIN85 3 975 Opublikowano Sobota o 17:01 Opublikowano Sobota o 17:01 (edytowane) 31 minut temu, Jaycob napisał(a): https://www.eurogamer.pl/wo-long-fallen-dynasty-morale-fortitude-rank-battle-marking-flag-co-to-jest Nie mów, że tego nie robiłeś. A dobra w to nie grałem. Z Wuchangiem pomyliłem Edytowane Sobota o 17:01 przez ODIN85
Jaycob 2 049 Opublikowano Sobota o 17:11 Opublikowano Sobota o 17:11 Nie dziwię się. Wo Long, Wuchang, Wukong - łatwo się w tym wszystkim pogubić.
burn 9 Opublikowano Sobota o 19:10 Opublikowano Sobota o 19:10 Spróbowałem dopiero helldiversów 2, fajnie wkręca. Jak wiele gier probuje i po godzine odpadam i nie wracam tak tu już 10h wbite w 3 dni to u mnie dobry wynik :). Jest ten syndrom - a jeszcze jedna misja/mecz. Proste ale satysfakcjonujące naparzanie mobów. Zobaczymy co odsłoni mid i end game ^^
Czubatka Boża 187 Opublikowano wczoraj o 08:14 Opublikowano wczoraj o 08:14 Gram w The Elder Scrolls V Skyrim. Wczoraj leczyłem się z wampiryzmu bo te podstępne gady mnie zaraziły!
Keller 816 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu (edytowane) Flintlock mówili że flop a bardzo Gothikowo-dark soulsowe-z przemieszczaniem się w powietrzu i mocami. Tylko optymalizacja gówniana, czuć jakby się w 30 fps grało mimo że jest więcej i nie spada. Edytowane 13 godzin temu przez Keller
Jaycob 2 049 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Odpaliłem w GP, pograłem parę h i meh... nie moje klimaty. System walki strasznie drętwy mi się wydawał.
Keller 816 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Godzinę temu, Jaycob napisał(a): Odpaliłem w GP, pograłem parę h i meh... nie moje klimaty. System walki strasznie drętwy mi się wydawał. Dlatego mówię, trochę Gothikowe bo trochę jest drewna. Ale też dark soulsa, trochę elex. A nawet trochę banishers. Też trzeba pograć by rozwinąć postać, nauczyć się parować, kontrować, czy używać mocy lisa. Walka z mini bossem, fajna muzyczka leci podczas niej, ale tu nie ma. Pewnie youtube wycisza. Wcześniej czyszczenie mapki z mobów. Ten typek akurat słabo gra, na tym bossie właśnie najlepiej uczy się parowania, bo on sam daje znak kiedy zacznie atakować i robi to dość wolno. Edytowane 1 godzinę temu przez Keller
Reddzik 3 077 Opublikowano 1 godzinę temu Autor Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Kiedyś zagram, cena ładnie poleciała ale czekam na bundla. Grałem w Steelrising też taki średni soulslike, a mi się podobał, miał swój klimat. Oprócz Flintlocka jest jeszcze druga podobna "średni" soulslike ale nie pamiętam nazwy, testowałem demko. Nie mogę skojarzyć nazwy też cena poleciała na łeb ale opinie ma chyba nawet gorsze niż owa gra. edit Mam jeszcze ta jest taka sobie ale pewnie też do ogrania https://store.steampowered.com/app/2102450/Enotria_The_Last_Song/ Edytowane 6 minut temu przez Reddzik 1
Rekomendowane odpowiedzi