Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ogrywałem oryginał, ale nie skończyłem, miałem 5x cd wersję jak na tamte czasy przystało, nie wiem czy na 3 płycie skończyłem grać, mało co pamiętam, oglądałem film dawno temu. Remake mam już ograny na PS5. FF7 + FF8 Remaster mam box na Switcha dałem sobie szansę ponownego przejścia, ale to na inny termin.

Opublikowano
W dniu 17.12.2024 o 23:34, Dresiq napisał(a):

Ja widze gameplay gry, i wiem czy będzie dla mnie. W ciemno kupiłem co prawda dwa tytuły - prince of persia lost crown, oraz aliens dark descent. Czyli wychodzi gra rocznie, ale nie żałuje ani złotówki i czekam na kolejne części.

Za to po opiniach graczy się przejechałem. Wkręciłem się mocno w metroidvanie, i kupiłem podobno najepszego - hollow knight. I tutaj mimo że to metroidvania, to nie mam takiego zassania jakie miałem przy metroidach, lost crown oraz obu orich od microsoftu. Tamte gry wciągnąłem na raz. Tego hollow odpalę na max 1,5H i mi styka. Coś nie zatrybiło abym w to cisnął ile się da.

Zmieniam zdanie. Hollow knight jest dobry. Po prostu to pierwsza metroidvania gdzie start miałem słaby. Na ostatniej sesji, jakieś 2H, udało mi się odblokować 3 skille dzięki którym mam dostęp do dalszej częśći gry.

Opublikowano
W dniu 20.12.2024 o 18:36, Harddrinkingman napisał(a):

Mordobicia raczej nie są już dla mnie - widzę siebie jako gracza solowego (no może kiedyś obadam ostatnie MK, SF już niekoniecznie).

Bijatyki są najlepsze na "kanapowe granie" czyli z żywą duszą obok jako konkurentem. Wyprzedza je chyba tylko FIFA :E

Opublikowano

Ukończone kampanie w MW3 oraz BO6, MW3 4/10 taka sobie, można postrzelać nie znałem map z poprzednich części, nie grałem w multi więc jako tako się grało, najładniejsza misja w górach.

BO6 6.5/10 tu już lepiej chociaż grafika nierówna, ładne klimatyczne poziomy jak zimowy oraz wyglądające jak z ery PS2 np lotnisko, "momenty" znane z serii na wysokim poziomie, poruszanie się oraz duża ilość broni + animacja tego wszystkiego też mi się podobało, fabuła jakaś dziwna.

Opublikowano

@Harddrinkingman @poszukiwaczGPU

Ja za to dalej gram w UFC 4. Mega mi się podoba, ale walki są bardziej realistyczne i dramatyczne grając na sztuczną inteligencję. Pogram coś po sieci, ale wtedy jest to typowa zręcznościowa bijatyka.

Przeciwko cpu jest więcej taktyki. Na przykład czuję, że prowadzę po 4 rundach, ale rywal ma przewagę kondycji. Trzeba więc pilnować wyniku, unikać obaleń i walczyć na dystans. Lubię też, nawet kosztem przegranych rund, inwestować w ciosy w tułów, żeby w ostatniej rundzie już oprawiać zmęczonego rywala. Ilość zawodników, ich rozmaite charakterystyki, ilość ciosów, ogólnie gameplay bardzo mi podchodzi. Niemal codziennie zagram 2-3 waleczki.

• Upvote 2