Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@skunRace mam mocno grzejącą się sztukę 5800X3D - takie same temperatury rzędu 78-80C mam w Cinebenchu R23 po 30 minutach i 100W+ więc się nie przejmuję. Nie ważne jak AIO ustawię, pompka na 100% czy na 40%, wiatraki na 100% czy na 40% to temperatury takie same 8:E a KCD2 mocno siedzi na procu swoją drogą albo raczej nie siedzi a grzeje, co już inni też tu pisali. 

Udało mi się złapać najgorszą jaką kiedykolwiek widziałem awanturę w grze u NPCów, za to powód zacny 8:E

Nie wiem czemu mi Afterburner miga.
Tutaj już 84C na procesorze, więcej niż w Cinebenchu R23, co ta gra robi z procesorem i dlaczego :konik:

A tu dla porównania kilka minut w Cinebenchu (cieplej się już nie robi), o co tej grze chodzi? :dupa:

image.thumb.png.94a11a74205d01fdaa02568e6e8ce9a7.png

Edytowane przez MJRegul
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Zas napisał(a):

Troche wam zazdroszczę, że potraficie się wkręcić w to monotonne, pełne dłużyzn, zalatujące immersive-simem, symulatorem praczki i giermka czeskie drewno

Dużo prawdy jest w tym zdaniu ale ta gra ma coś takiego w sobie, że człowiek chce powoli ten świat poznawać. Przez weekend dalej na to wesele nie dotarłem. Cały czas coś innego się dzieje a to jak zadania nagle się rozgałęziają na kolejne poboczne wątki to nie mam słów! Przytłoczony jestem skalą tego wszystkiego i jak odmienne to jest od tego co dziś mamy w grach na co dzień...

P.S. Nie pamiętam też kiedy tak się uśmiałem przy tych wszystkich historiach i dialogach. ;)

Edytowane przez userKAMIL
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, MJRegul napisał(a):

@skunRace mam mocno grzejącą się sztukę 5800X3D - takie same temperatury rzędu 78-80C mam w Cinebenchu R23 po 30 minutach i 100W+ więc się nie przejmuję. Nie ważne jak AIO ustawię, pompka na 100% czy na 40%, wiatraki na 100% czy na 40% to temperatury takie same 8:E a KCD2 mocno siedzi na procu swoją drogą albo raczej nie siedzi a grzeje, co już inni też tu pisali. 

Udało mi się złapać najgorszą jaką kiedykolwiek widziałem awanturę w grze u NPCów, za to powód zacny 8:E

Nie wiem czemu mi Afterburner miga.
Tutaj już 84C na procesorze, więcej niż w Cinebenchu R23, co ta gra robi z procesorem i dlaczego :konik:

A tu dla porównania kilka minut w Cinebenchu (cieplej się już nie robi), o co tej grze chodzi? :dupa:

image.thumb.png.94a11a74205d01fdaa02568e6e8ce9a7.png

Ło Panie faktycznie, nie śledzę aż tak wątku to nie widziałem i rzuciło mi się w oczy na Twoim filmiku. Temperatury jak w Cinebenchu a prądu ciągnie dużo mniej, grzeje jak gry na Frostbite :E

Edytowane przez skunRace
Opublikowano

@skunRace no niestety, ta gra lubi grzać proca, nie wiem o co chodzi z tym, mój 5800X3D wydajnościowo jest wszystko jak trzeba ale 80C u niego to norma. 
Sprawdzałem na Navis 240, teraz Navis 280 a po drodze zapasowy Deepcool AK620 i wszędzie takie same (+/- 2C) temperatury. 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Zas napisał(a):

Troche wam zazdroszczę, że potraficie się wkręcić w to monotonne, pełne dłużyzn, zalatujące immersive-simem, symulatorem praczki i giermka czeskie drewno - też bym sobie na widoczki popatrzył, a wygląda na to, że na low-medium w 1080p z DLSS Balanced nawet na moim sprzęcie byłoby to wykonalne.

Co ty gadasz, sam główny wątek cholernie mnie wciągnął, więc nawet jeśli nie podoba ci się ta cała otoczka gameplayowa, to fabuła jest świetna. ;)

Oczywiście wszystkim radzę przejść najpierw jedynkę, bo stracą dużo smaczków. To praktycznie nie będzie to samo jeśli by zaczynać od dwójki. Nawet jeśli fabuła z pierwszej części została po krótce streszczona. 

Dziś znów pół dnia grałem. Miałem już pod wieczór nie grać, ale wszedłem na godzinę no i znów się wciągnąłem w wir fabularny. Szkoda że jutro do pracy. :( 

Edytowane przez Isharoth
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, skunRace napisał(a):

Ło Panie faktycznie, nie śledzę aż tak wątku to nie widziałem i rzuciło mi się w oczy na Twoim filmiku. Temperatury jak w Cinebenchu a prądu ciągnie dużo mniej, grzeje jak gry na Frostbite :E

no moje 14700k kwiczy również :E

Nigdy nie przekarczało 60 stopni w grach, gdzie to 70+ potrafi złapać :D

Ale ten czas przy tej grze płynie  . . . godziny mijają a aktywności tyle że głowa boli :D

• Like 3
Opublikowano (edytowane)

A nie maja jakiś planów dodać HDR? To jest smutne... Po grach z dobrym HDR, SDR jest po prostu płaskie i mdłe. Mogli dać szerszy zakres jasności, tak do 400 nitów, zamiast pewnie 100-120 lub 200, bo już nie wiem czy coś zmieniło się we własnej adaptacji SDR.
Nawet na kiepskim BenQ 277hdr jest zdecydowana różnica w odbiorze obrazu, nie mówiąc o TV :E 

Przechodzę jedynkę i zdecydowanie warto, pewnie dla samych zadań głównych... Misja detektywistyczna i odwiedzenia księdza z konkubiną to był cyrk. Czuję się jak w Fallout New Vegas i chce mi się sprawdzać czy można inaczej rozwiązać sytuacje, ale jednocześnie irytuje że nie pomyśleli o czymś w jedynce, np. opcji uniknięcia użycia wytrychu na zwierzętach, gdy już pójdzie się za "nimi"%-)
Jak twierdzicie że dwójka jest jeszcze lepsza to kupię, bez dywagowaniem czy ten czeski szef jest fałszywy czy nie. 

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Zas napisał(a):

Troche wam zazdroszczę, że potraficie się wkręcić w to monotonne, pełne dłużyzn, zalatujące immersive-simem, symulatorem praczki i giermka czeskie drewno - też bym sobie na widoczki popatrzył, a wygląda na to, że na low-medium w 1080p z DLSS Balanced nawet na moim sprzęcie byłoby to wykonalne.

Jeszcze nie grałem w KC2, musze najpierw jedynkę przejść w której spędziłem po premierze jakieś 20 godzin. Oczywiście jest w tym drewno, coś jak uwielbiane przez wszystkich The Elder Scrollsy Bethesdy. Tylko w przeciwieństwie do Bethesdy mamy świetną fabułę i dobre questy, więc nie ma się co dziwić, że gra tak ludzi wciąga ;)

14 minut temu, MJRegul napisał(a):

@skunRace no niestety, ta gra lubi grzać proca, nie wiem o co chodzi z tym, mój 5800X3D wydajnościowo jest wszystko jak trzeba ale 80C u niego to norma. 
Sprawdzałem na Navis 240, teraz Navis 280 a po drodze zapasowy Deepcool AK620 i wszędzie takie same (+/- 2C) temperatury. 

12 minut temu, zozolek napisał(a):

no moje 14700k kwiczy również :E

Nigdy nie przekarczało 60 stopni w grach, gdzie to 70+ potrafi złapać :D

Ale ten czas przy tej grze płynie  . . . godziny mijają a aktywności tyle że głowa boli :D

U mnie właśnie gry na Frostbicie tak potrafiły pocisnąć procesor, choćby Battlefield. Ale większość gier takich jak Cyberpunk, RDR2, W3, lub gry na UE5 to okolice 60 stopni.

Jeszcze trochę minie zanim się wezmę za KC2, ale jak patrzę na screeny i filmiki to będzie piękne granie :glodny:

@musichunter1x z tym HDR to może być kwestia samego silnika CryEngine, nie tyle planów Warhorse ;)

Edytowane przez skunRace
Opublikowano

A jak wasze wrażenia z fabuły do tej pory? Oczywiście bez spoilerów. Ja mam wrażenie że fabuła w KCD2 jest jeszcze lepsza niż w 1. Jedynkę przeszedłem parę miesięcy temu, więc jeszcze całkiem nieźle ją pamiętam.

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, Isharoth napisał(a):

A jak wasze wrażenia z fabuły do tej pory? Oczywiście bez spoilerów. Ja mam wrażenie że fabuła w KCD2 jest jeszcze lepsza niż w 1. Jedynkę przeszedłem parę miesięcy temu, więc jeszcze całkiem nieźle ją pamiętam.

Daleko nie zaszedłem, ale prowadzenie wątku zdecydowanie lepsze - wszystko się spina, ładnie przechodzi, nasza postać (mam wrażenie) swoimi decyzjami ma wpływ na otoczenie i to jak ta gra się potoczy.

Naprawdę DOWIEZLI i nie dziwię się, że mudźynek od UBISHITU się przesunął :E

• Like 3
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, MJRegul napisał(a):

Tutaj już 84C na procesorze, więcej niż w Cinebenchu R23, co ta gra robi z procesorem i dlaczego

U mnie na 9800X3d jak na razie najwyższa zarejestrowana temp to 68 stopni, właśnie przy tej karczmie co filmik wrzucałeś.

A tak jak biegam po tej pierwszej mapie to zwykle ~60 stopni. 58-65 .

5ZKwKKf.png

Edytowane przez lukadd
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Bardzo odprężająca gierka. Jeszcze nawet nie znalazłem psa, ani nie byłem u młynarza/kowala, a nabite 12h. Plądruję zielniki, rabuję i kradnę :E póki co jednak walka z 3 bandziorami na trasie to za duże wyzwanie, trzeba niedługo lekko pchnąć wątek do przodu, ale to dla mnie trochę case No Mans Sky pod tym względem, że tu nawet w ogóle fabuły by nie musiało być, a i tak bym sobie wieczorami w to pykał dla odprężenia. W początkowym etapie polecam odwiedzić kamieniołom zaraz na południe od zamku Troski - po zapoznaniu miejscowych dwóch dżentelmenów z moją stalą plus zwiedzeniu najbliższego terenu wpadło koło 800 groszy. Zbawienny zastrzyk kasy na start. To zdecydowanie RPG z gatunku tych bardziej klasycznych. Tutaj trzeba się w pełni wczuć w ten świat i złapać odpowiednią immersję, ale żeby tak się stało trzeba po prostu lubić takie klimaty - wolno, bez wybuchów. 

Edytowane przez TmK
Opublikowano (edytowane)

Ależ to dobre!
I co tak cicho o oprawie audio?
ŚWIETNA IMO!

2 godziny temu, Isharoth napisał(a):

A ja ubolewam, że skoro 2 jest podobna do 1ki... że jedynka tak ciulowo działa, i jest niestrawialna dla mnie (vs 2ka i jej działanie).

Edytowane przez JeRRyF3D
  • Like 1
Opublikowano

Jedynce bardzo dużo pomaga mocny CPU. Ostatnio trochę odpalałem tak pojeździć przed drugą częścią i na nowym ryzenie vs 10700k jest różnica niebo, a ziemia.

A dwójka to faktycznie petarda. Ja na razie tylko włóczę się po polach, kradnę, zwiedzam, mixturki, grzyby, roślinki, gram w kości itd. Samo łażenie po tym świecie i zaglądanie pod każdy krzaczek to mega frajda :E

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, lukadd napisał(a):

U mnie na 9800X3d jak na razie najwyższa zarejestrowana temp to 68 stopni, właśnie przy tej karczmie co filmik wrzucałeś.

A tak jak biegam po tej pierwszej mapie to zwykle ~60 stopni. 58-65 .

U mnie ok 66-69c max 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

65 godzin , dopiero 6 zadan głównych i wszystkie poboczne plus aktywności wykonane na pierwszej mapie

Spoiler

Ktoś robił Kumański obóz? Ten na dole mapy ?

Edytowane przez voltq
  • Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, musichunter1x napisał(a):

A nie maja jakiś planów dodać HDR? To jest smutne... Po grach z dobrym HDR, SDR jest po prostu płaskie i mdłe. Mogli dać szerszy zakres jasności, tak do 400 nitów, zamiast pewnie 100-120 lub 200, bo już nie wiem czy coś zmieniło się we własnej adaptacji SDR.
Nawet na kiepskim BenQ 277hdr jest zdecydowana różnica w odbiorze obrazu, nie mówiąc o TV :E 

Przechodzę jedynkę i zdecydowanie warto, pewnie dla samych zadań głównych... Misja detektywistyczna i odwiedzenia księdza z konkubiną to był cyrk. Czuję się jak w Fallout New Vegas i chce mi się sprawdzać czy można inaczej rozwiązać sytuacje, ale jednocześnie irytuje że nie pomyśleli o czymś w jedynce, np. opcji uniknięcia użycia wytrychu na zwierzętach, gdy już pójdzie się za "nimi"%-)
Jak twierdzicie że dwójka jest jeszcze lepsza to kupię, bez dywagowaniem czy ten czeski szef jest fałszywy czy nie. 

Przecież jest HDR przynajmniej w wersji PC, wł. Autor HDR w Win11 i masz od strzała. Wygląda dużo lepiej od tego jak prezentuje się ta gra w SDR.

Opublikowano
8 godzin temu, JeRRyF3D napisał(a):

A ja ubolewam, że skoro 2 jest podobna do 1ki... że jedynka tak ciulowo działa, i jest niestrawialna dla mnie (vs 2ka i jej działanie).

To technicznie podobne gry, rozni je głównie moment wydania, dzisiejsze cpu nie mają problemów z 1 ;)

12 godzin temu, voltq napisał(a):

Przebiło 250 tysięcy osób ładnie tyle co przewidywałem ale do hitu potrzebne by było drugie tyle co najmniej , cyberpunk miał milion , wukong odjąć Chińczyków też około milion , jakieś większe hity powyżej pół miliona

Jeszcze większe liczby od tego nie grają na korzyść graczy, zaczyna się już ogromna fala uproszczeń dla mas, najlepiej jakby im to wystarczyło 8:E

PS. Cyberbug miał budżet na marketing >3x większy niż całkowity budżet KCD2

=

Nie ma żadnych finansowych przeszkód żeby większość gier tak dopracowywać w detale.

• Like 1
  • Upvote 1