Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, TmK napisał(a):

Takich niedoróbek było znacznie więcej w tym trailerze. Ta butelka w lodówce mocno zastanawia. Totalna pierdoła, ale jest to jednak trochę słabe. W RDR z tego co kojarzę każdy obiekt jaki brałeś miał widoczną animację, a nie pojawianie się jak magiczna sztuczka, więc to nie jest kwestia ograniczeń sprzętowych.

03d2d64e32fc9dd36a4aa67e6bd60a22cb913331

Edytowane przez SmogSmok
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Phoenix. napisał(a):

Fajna cena 899euro za cos czego nie ma :hihot:

Godzinę temu, Isharoth napisał(a):

Za 899 to co najwyżej mogą kupić amerykanie z tego sklepiku gdzie PS jest w cenach MSRP, ale nawet tam jest obecnie problem z dostępnością. W Europie ceny już się trochę wyrównały do tych z Polski. Ostatnio jak patrzyłem na niemieckim Amazonie to wychodziło nawet drożej niż u nas. Już pod 6k dochodziły ceny. Zresztą u nas zaraz też takie będą :E 

Na niemieckim amazonie od ręki to tylko z jakiegoś zewnętrznego sklepu za ~1100euro+. Od Amazona można za 899euro preorder sobie zrobić, szacowany termin wysyłki w przedziale 3 do 7 miesięcy :hihot:

https://www.amazon.de/dp/B0FRYBZR91?m=A3JWKAKR8XB7XF&tag=idealode-am-pk-21&ascsubtag=2026-08-30_c8a262edb1854873892fcfdca0759b98a449773938ffb677326115a4088f0532&th=1

Edytowane przez lukadd
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Rockstar się nie patyczkuje zawsze z grubej rury :E 

Będzie też masa grubych i starych z obwisłymi, anorektyczki też się znajdą. Dla każdego coś dobrego :hihot:

Edytowane przez lukadd
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, TmK napisał(a):

Takich niedoróbek było znacznie więcej w tym trailerze. Ta butelka w lodówce mocno zastanawia. Totalna pierdoła, ale jest to jednak trochę słabe. W RDR z tego co kojarzę każdy obiekt jaki brałeś miał widoczną animację, a nie pojawianie się jak magiczna sztuczka, więc to nie jest kwestia ograniczeń sprzętowych.

Niedoróbki? Według mnie super realizm. Też tak mam, że żona mówi mi wyciągnij masło z lodówki a w mojej dłoni nagłe pojawia się piwo.

• Haha 2
Opublikowano
33 minuty temu, KiloKush napisał(a):

Niedoróbki? Według mnie super realizm. Też tak mam, że żona mówi mi wyciągnij masło z lodówki a w mojej dłoni nagłe pojawia się piwo.

Jak w tych poyebanych reklamach. Mówisz masło, myślisz Perła :hihot:

• Upvote 1
Opublikowano
2 godziny temu, j4z napisał(a):

Wszystkie te baby miały duże, murzynsko-latynoskie dupy.

Ciałopozytywność! Jedyna Lucia jaką można zaakceptować, wszystkie inne to fatphobia.

images-6.jpeg

Opublikowano

A jaki będzie rozmiar gry ? Bo jak V wyszła na PC, to w pudełku miałem chyba z 7 płyt. W 2015 mimo że gta i wiedźmina 3 miałem na płytach w pudełku, to i tak korzystałem z launchera do pobrania bo już był net 200/300 mb/s w mieszkaniu. Jak wsadziłem cd1 od instalacji wiedźmina, i zobaczyłem tą prędkośc instalacji z dvd to spasowałem.

Może o te płyty poszło. Konsole sony miałem zawsze do exów, czas instalacji na takiej ps3 i ps4 to była porażka. A zaraz po nich wchodziły jakieś patche. Jakoś nie wyobrażam sobie że ktoś wkłada blueray 1 do instalcji 40 minut, potem 40 minut blueray 2 i masz jeszcze blueray 3 z którego konsola doczytuje dane w trakcie gry.

Bo chyba tak gta 5 działała na xbox360 / ps3. I ludzie co grali na xboxie mieli problemy przez napęd. Za dużo na raz danych do odczytu dysk + płyta, i konsola zwyczajnie zawieszała grę.

Opublikowano

Może też dlatego żeby niektórych błędów które napotkali podczas produkcji nie dało się odtworzyć na 30 fpsach skoro nawet w wersji PRO ma być tyle. Tak jak kiedyś ta trzecia misja w GTA V (aż do końca 2025) że mając minimum 60 fpsów nie dało się przejść i to samo w GTA IV na końcu.

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano

No pamiętam, że tak było, ale nie chcę mi się wierzyć, że taka firma na tak zaawansowanym silniku miałaby z tym problem w 2026 roku. Moim zdaniem to raczej chcieli, żeby grafika wyglądała jak najlepiej, a zoptymalizować bardziej nie dali rady.

Opublikowano

Jeśli to ma być podobne doświadczenie jak GTA5 na X360 to ja podziękuję %-) to była chyba pierwsza gra na 360-tce którą porzuciłem ze względu na tragiczny performance. Ograłem potem jak człowiek na kolejnej generacji.

Opublikowano
2 godziny temu, Dresiq napisał(a):

A jaki będzie rozmiar gry ? Bo jak V wyszła na PC, to w pudełku miałem chyba z 7 płyt. W 2015 mimo że gta i wiedźmina 3 miałem na płytach w pudełku, to i tak korzystałem z launchera do pobrania bo już był net 200/300 mb/s w mieszkaniu. Jak wsadziłem cd1 od instalacji wiedźmina, i zobaczyłem tą prędkośc instalacji z dvd to spasowałem.

Może o te płyty poszło. Konsole sony miałem zawsze do exów, czas instalacji na takiej ps3 i ps4 to była porażka. A zaraz po nich wchodziły jakieś patche. Jakoś nie wyobrażam sobie że ktoś wkłada blueray 1 do instalcji 40 minut, potem 40 minut blueray 2 i masz jeszcze blueray 3 z którego konsola doczytuje dane w trakcie gry.

Bo chyba tak gta 5 działała na xbox360 / ps3. I ludzie co grali na xboxie mieli problemy przez napęd. Za dużo na raz danych do odczytu dysk + płyta, i konsola zwyczajnie zawieszała grę.

Pewnie z 180gb.

Opublikowano

Ludzie oczekują 60 FPS kiedy Wiesiek ledwo ogarniał na Titan X swego czasu w FHD, kiedy obecnie mamy 30% graczy na 1440p i już spory odsetek pod 4K :E 

W tej generacji może przy przesunięciu paru ustawień w dół zobaczycie 60 FPS, ale prawdziwe ustawienia ultra to kwestia dwóch kolejnych generacji GPU. Inaczej nie będzie. 

Opublikowano
W dniu 30.08.2026 o 11:00, ODIN85 napisał(a):

No tak tylko to było fajne jak się miało 10 lat. Teraz szkoda mi czasu na robienie niczego.

A ja nieraz odpalam GTA V żeby sobie po mieście pojeździć 

W dniu 30.08.2026 o 11:47, KiloKush napisał(a):

Ehh pamiętam jak kupiłem na premierę o północy w Empiku pudełko i stwierdziłem, że będzie szybciej jak wgram ściągając z Rock Star lanuchera. Serwery R* nie dały rady i wygrywałem z płyt do piątej rano.

I ta żonglerka płytami 8:E

W dniu 30.08.2026 o 11:57, kanon7 napisał(a):

Gdyby GTA VI wyszło na płycie na PS5 były by dwie płyty (max. 200 GB) lub trzy płyty, jeżeli gra wyraźnie przekroczyła by 200 GB. 

Jednakże gdyby była by hipotetycznie płyta to wydali by na 2 szt. + reszta z neta do pobrania. 
PS. God of War: Ragnarok jest na jednej płycie i zajmuje 96.5 GB na płycie. 

Ale wtedy już dawno były płyty Blu-ray, dlaczego wydali na DVD ? Pewnie dlatego że mało kto w kompie miał napęd Blu-ray ;)

18 godzin temu, dawidoxx napisał(a):

Jeżeli istnieją takie idiotki to jestem w szoku :)

W dzisiejszym świecie ? Jak najbardziej