Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 864
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
24 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Oczywiscie, ze czytam, prezentacja technologiczna silnika to nie to samo co prezentacja gry. Wiec skoro piszesz o jakims skrecaniu czyt cieciu to pytam sie, ktora gra miala downgrade po pokazaniu trailera, ze snujesz takie teorie?

mam wrazenie ze nie czytasz

1) Euphoria Engine to silnik fizyki zastosowany do postaci i tylko do tego odnosi sie mój komentarz (nie do grafiki)
2) w prezentacji silnika pod tym względem było lepiej niz w GTA IV
3) w GTA V pod tym względem było gorzej niz w GTA IV

a ty mi piszesz 

Cytat

Ktora gra rockstara miala downgrade na premiere po jej prezentacji na trailerach

ja nie pisze o downgradach wzlęgem trailerów tylko o tym jak działały gry realnie (jak działała gra GTA IV wzlędem mozliwosci samego silnika Euphoria i jak działała gra GTA V wzlędem tego jak działała gra GTA IV), w necie jest pełno filmów na ten temat.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Drugi trailer "rozjaśnił" mi wiele wątpliwości, które miałem po pierwszym trailerze:

- jednak Lucia nie będzie miała non stop szerokie 4 litery jak to było na wycieku gry i screenach w I trailerze :E
- gra będzie równo pokazywała Lucii i Jason'a - w pierwszym trailerze wyglądało to że mocno jest na Lucii'e a Jason to tylko dokładka
- będzie się zmieniał wygląd Lucii: umalowana, nieumalowana, szczupła, grubsza itd. - a nie ciągle tak samo :thumbup:
- po I trailerze bałem się że Jacson to będzie taki laluś, na smyczy. Widać że się myliłem :E 
- bardzo podoba mi się rodzaj oświetlenia gry / trailera; ala z RT

- nacisk na szczegółowość świata, fizykę, elementy itd.
- pierwszy trailer dał mocno rokować że gra będzie to tylko: twerk'i, social media, czyli kontent do obecnych 12-18 latków - tak jak zje$%& GTA V Online - na razie, wygląda że gra fabularna chyba zostanie od tego oszczędzona :E 

Widać nadal tutaj kunszt Rockstar Games - widać po prostu że to ich tytuł. Kto nie lubi GTA, nadal nie polubi. Kto grał z chęcią w poprzednie części, będzie miał to samo; ale więcej, lepiej, ulepszone, z nowym miastem, bohaterami, misjami i pomysłami ;) 

Edytowane przez kanon7
  • Like 2
  • Upvote 2
Opublikowano
21 minut temu, kanon7 napisał(a):

będzie się zmieniał wygląd Lucii: umalowana, nieumalowana, szczupła, grubsza itd. - a nie ciągle tak samo :thumbup:

Byłaby bomba, gdyby wróciła siłka z SA. 

Wygląda na to, że jest to możliwe. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Widzę, że główna bohaterka wyładniała i już nie jest to ten pulpecik z pierwszego zwiastuna.

Poza tym straszne marnotrawstwo wydawać dzisiaj coś takiego najpierw tylko na konsole.

Chociaż i tak nie czekam ze względu na klimat bo to nic innego jak przeniesienie dzisiejszego realnego świata do świata wirtualnego.

Edytowane przez Gothic
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, kanon7 napisał(a):

- pierwszy trailer dał mocno rokować że gra będzie to tylko: twerk'i, social media, czyli kontent do obecnych 12-18 latków - tak jak zje$%& GTA V Online - na razie, wygląda że gra fabularna chyba zostanie od tego oszczędzona :E 

Nie sądzę, pewnie jakaś postać dla której będziesz robił zadania będzie się bujać w tym klimacie, pewnie te rapperki "Real Dimez", albo ten DJ Dre’Quan Priest.

4 minuty temu, Gothic napisał(a):

Widzę, że główna bohaterka wyładniała i już nie jest to ten pulpecik z pierwszego zwiastuna.

Poza tym straszne marnotrawstwo wydawać dzisiaj coś takiego najpierw tylko na konsole.

Chociaż i tak nie czekam ze względu na klimat bo to nic innego jak przeniesienie dzisiejszego realnego świata do świata wirtualnego.

Oni chcą żebyś kupił to kilka razy, wcale się nie zdziwię jak wersja na PC wyjdzie po premierze wersji na PS6.

Edytowane przez DITMD
Opublikowano
9 minut temu, Gothic napisał(a):

chyba nie kumasz jak sie robi dzisiaj dobrą kase na takich grach

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Ja dalej nie wiem czemu nie zrobią więcej gier w takim mieście skoro już wykreowali to wszystko... A no tak, GTA Online...

Tam się prosi o detektywa ze Snatchera lub jakieś odpały Sci-Fi w stylu serialu Archiwum X, jako samodzielny dodatek.

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano

Poziom szczegółowości i detali (jak nie wiem gaz w butelce i bąbelki itd..) mnie po prostu rozłożył na łopatki. Nigdy nie widziałem lepszych i bardziej naturalnych animacji, to jest dosłownie cała półka wyżej niż np. takie Last of Us 2, a już tam jest petarda. Klimat do przełknięcia, ale mocno ubolewam nad sukcesem GTA Online.. Oni przez ostatnią dekadę zarobili na tym, a raczej na dzieciach grających w ten tryb, tyle wagonów hajsu, że już raczej nigdy nie wrócą do ciężkiego, smutnego, brudnego i poważnego stylu IV. Moja ulubiona część, której remaster wziąłbym z pocałowaniem ręki.. 

• Like 4
  • Upvote 2
Opublikowano

Technicznie imponuje, ale treść mnie nie tylko nie zachęca, ale po prostu odrzuca.

Jakby zrobili grę będącą interaktywną telenowelą brazylijską, ale z super grafiką i animacjami, to moja reakcja byłaby dokładnie taka sama. 

Ciekawe czy chociaż da się pobawić robiąc co się chce, bez grania żadnych misji i czy wyniosą jakość gameplayu ponad to co seria prezentowała tradycyjnie. Jeśli tak, to może kilka lat po premierze sobie sprawdzę, a jak nie to trudno. Nie pierwsze GTA, które sobie kompletnie odpuszczę.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, VRman napisał(a):

Ciekawe czy chociaż da się pobawić robiąc co się chce, bez grania żadnych misji (...) które sobie kompletnie odpuszczę.

Nie, gra będzie grą tunelową. Przejazd przez miasto będzie możliwe, tylko przy robieniu misji fabularnej - tak będą barierki i brak swobody chodzenia.

PS. Bez jaj :E  już wiem teraz co za ancymony piszą potem tutaj w temacie - "odpuszczę sobie, nie moje klimaty..." osoby, które nie mają zielonego pojęcia o grze, a GTA to widzieli tylko na youtube... OMG :E 

Twoje pytanie, było z tych: "czy w fifie można biegać z piłką, nie strzelając bramek" :E :E :E 

Edytowane przez kanon7
  • Upvote 5
Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, kanon7 napisał(a):

Twoje pytanie, było z tych: "czy w fifie można biegać, nie strzelając bramek" :E :E :E 

Zacznę od tego, gdzie się zgodzę - to zajebiście bardzo nie moje klimaty.

Ale poza tym to się nie stresuj, bo Ci żyłka pęknie. To nie bóg, którego obraziłem. Jesteś fanem? Jarasz się trailerem GTA VI? No to super, ale każdy ma prawo do swojej opinii. Nawet do błędnej czy w Twoich oczach bezsensownej. 

Może trochę historii:

I i II

Gdybym miał lepsze pojęcie o ciekawszej naturze 1 i 2, bo nie wiedziałem, że tam jest sporo śmiesznych rzeczy i fajne stacje radiowe do posłuchania, i gdyby ta gra nie chodziła w tych 10, 15 czy 20 fps w których chodziła, to bym pewnie pograł. Niestety się nie złożyło.

Natomiast przy

III i  Vice City

spędziłem sporo czasu dobrze się bawiąc.

W IV bawiło mnie podziwianie nowości jak system Euphoria i dobrze się bawiłem, dopóki  nie zacząłem męczyć misji z głównej linii fabularnej, gdzie się wymęczyłem okrutnie zamiast dobrze bawić. V kupiona lata temu, ale jeszcze nie zainstalowana, bo czekałem na naprawę moda dla 3D Vision, bo był bug z narzutem na CPU, a później czekanie na kompa, który to pociągnie w VR, bo czemu nie. Spodziewam się, że będę się nieźle bawił przez jakiś czas.

Natomiast VI jak San Andreas - absolutnie nie moje klimaty. W SA bycie elo ziomalskim gangolem mnie nie interesowało. 

Co do gameplayu - ten zawsze stał w serii na poziomie gdzieś tak 4/10.

Pisząc, że może jakimś cudem to w końcu zmienią, miałem nadzieję na takie rzeczy jak

- zrobiony fajnie model jazdy pod kierownice. Nie musi być realistycznie, ale modele jazdy w poprzednich seriach nie miały co nawet podskakiwać do fajnych modeli sterowania w grach arcade. A w Mafii 1 spędziłem dziesiątki godzin po prostu sobie jeżdżąc po mieście (na kierownicy) ot tak, bez celu. 

- zrobić coś wreszcie z tym modelem ostrzeliwania się zza murków. Niestety szanse zerowe, bo kulawość wynika z targetu 20-30fps na konsolach i sterowania kontrolerem. Ale naprawdę dałoby się tchnąć trochę funu do tych misji ze strzelaninami, bo ileż można ciągle to samo. Grałem padem, grałem myszką. Padem za koślawo, myszką za nudno.

- jakieś nowości, a nie kolejne "eskortuj tego, załatw tamtego, napadnij na bank, ucieknij policji

- ogromny potencjał w lataniach. Aż się prosi, żeby zrobić w tej grze jakieś naprawdę dobrze zaprojektowane i doszlifowane minigierki arcade. Ale nie "zbierz baloniki", "przeleć przez bramki", potwórz 3x i koniec, tylko coś naprawdę ciekawego i dużo tego.

Skoro każą się zachwycać ewolucją elementów simsowych jak w San Andreas - "możesz iść do fryzjera i dobrać fryzurę! wow!" i realizmem, to czemu nie zrobić modelu jazdy który nie powoduje bólu zębów przy próbie grania na kółku.

No i ogólnie mając tyle hajsu to gameplay można tak rozkręcić, że gra zawarłaby w sobie 10 różnych innych gatunków i to na wysokim poziomie. 

Tyle z gameplayu, którego jeszcze nie znamy.

Zostaje to co widać, czyli mocne odejście od korzeni - z gry robionej z jajem, mocno niepoważnej, z naprawdę dziwacznymi, ale przez to ciekawymi postaciami - a tak przecież seria zaczynała - 1 i 2, z potem III i VC, gdzie były jakieś tam historie, ale gra nie traktowała się poważnie (co mi bardzo pasowało) to jakiegoś realizmu i poważnych nut, ale to mi się nie podobało już w IV, choć coś mi mówi, że IV w porównaniu do VI to będzie wręcz gra komediowa ;)

Dobra, już sobie idę. Ja lubię czytać odmienne opinie o różnych grach, nawet skrajnie niepochlebne o tych, które sam oceniam na 9/10, więc wlazłem napisać, że nie każdemu się ten kierunek VI podoba i już idę, nie będę fanów i wyznawców serii irytował. ;)

Peace.

Edytowane przez VRman
  • Haha 3
Opublikowano (edytowane)

jak czytam komentarze na wykopie ze grafika jest słaba i ze w sumie taka sama jak w GTA V to mi ziemniaki w piwnicy kisną ze smiechu. Jak na grę z otwartym swiatem to grafika jest wysmienita i nawet ma pewne obawy czy jakosc oswietlenia i cieni będzie taka sama realnie jak na trailerze. Obstawiam ze nie bedzie to gra wybitna fabularnie czy gameplayowo ale czuje w kosciach ze pod kątem pokazania "zyjącego miasta" postawi poprzeczkę tak wysoko ze zadna gra z innej stajni przez dłuższy czas nie zblizy sie do tego poziomu.

Ludzie szybko zapominają jak wyglądają starsze gry (takie odnoszę wrażenie)

qh340jF.jpeg

MYkcpwy.jpeg

6EoQvYu.jpeg

Edytowane przez Oldman
  • Thanks 1
  • Upvote 5
Opublikowano

Ludzie na wykopie... :boink: to specyficzne środowisko delikatnie mówiąc. Jak przypomnę sobie V na premierę na x360 to mnie skręca graficznie. Na tamten czas nie było tragedii ale to nawet nie stoi pod trailerem VI. Często jest tak że jak zagra się 10 lat temu w grę to w pamięci pozostaje taki nostalgicznie wygładzony, odmłodzony obraz tej gierki. Stąd takie gadanie.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Nie dodadzą, albo zapomnij o 60fps. 

Jeśli wykorzystają proca w PS5 na max, tak, że będzie ledwo trzymało 30fps, a i to nie zawsze, to 9800x3d jest tak gdzieś  70 do 120% szybszy. Jeśli więc dadzą coś, co go obciąży choćby o 50% mocniej, to już z 60fps będzie problem. A path tracing z długim zasięgiem (bo otwarty świat) może być naprawdę cholernie ciężki. O GPU nie ma co mówić, bo tutaj może jakiś 7090 dać spory postęp. 

Jednak CPU o 50% szybszego od 9800x3d w tej dekadzie nie będzie.

Tu się zgodzę z Digital Foundry, gdzie Alex mówi "podejrzewam, że ten update RT dla GTA V to praca jaką wykonali dla GTA VI". Czyli częściowy RT będzie na każdej konsoli (ciekawe jak Xbox SS, pewnie 360p 20fps)

Apropo wyglądu trailera - już w GTA V dawali screenshoty z wersji na PC, która wyszła dopiero dobre kilka lat później. Oczywiście to się robi w 8K czy 16K i downsampling. Specjalnie na pewno nie oszukują. No i nie widać na screenshotach takich rzeczy jak popin. Ten zresztą też na moje jest z wersji na PC i PS6, a na obecne konsole będzie gorszy.

Co do wyglądu GTA V i wypowiedzi na wykopie, to nie ma co porównywać, bo to są przecież dwie generacje konsol. PS3 GTA V i PS5 GTA VI.

Tylko dla przypomnienia:

- wersja konsolowa wyglądała jak gra na inną generację w porównaniu do PC

- po wersji na PS3/X360 wyszła wersja z dużo lepszą grafiką na PS4/Xone. O tyle lepszą, że zabrakło mocy na 60fps i zostali przy 30tu

- potem była kolejna aktualizacja, znowu robiąca istotne zmiany, jak ostatni raytracing

- ktoś z tych komentujących mógł być użytkownikiem modów, których do GTA V jest dość sporo

- ktoś mógł w GTA V grać na mocnym PC niedawno, ale na małym ekranie, a teraz ma większy i ogląda screenshoty GTA VI na nim. Na 17" TV gry z PS2 wyglądały jak z PS3 na 40"

Poza tym ludzie się nie znają. A wykop to nie forum komputerowe. 

Edytowane przez VRman
  • Haha 1